ΤΕΝΙΣ

Ο θαυμασμός του Ναδάλ για τον Φέντερερ

Ο θαυμασμός του Ναδάλ για τον Φέντερερ

Συνέντευξη σε ιστοσελίδα της Ελβετίας παραχώρησε ο Ραφαέλ Ναδάλ στην οποία μίλησε μεταξύ άλλων για την κόντρα του με τον Φέντερερ, αλλά και το πότε θα κάνει οικογένεια.

Ο Ραφαέλ Ναδάλ και ο Ρότζερ Φέντερερ αποτελούν δίχως αμφιβολία τους κορυφαίους τενίστες όχι μόνο των τελευταίων ετών, αλλά βρίσκονται και ανάμεσα στους καλύτερους όλων των εποχών. Οι δυο τους έχουν τεθεί αντιμέτωποι αρκετές φορές όμως πάντοτε ο καθένας μιλά με κολακευτικά λόγια για τον άλλον.

Αυτό έκανε και τώρα ο Ραφαέλ Ναδάλ. Ο Ισπανός μίλησε σε ιστοσελίδα της Ελβετίας και αναφέρθηκε στην κόντρα του με τον Φέντερερ δίχως να κρύψει τον θαυμασμό του για τον σπουδαίο αντίπαλό του.

Διαβάστε αποσπάσματα από τη συνέντευξη στην "Blick":

Είναι ξεχωριστό για σένα να παίζεις στη γενέτειρα του Φέντερερ;

"Φυσικά. Είναι ωραίο να βλέπεις πως οι άνθρωποι σε σέβονται στη χώρα του βασικού σου ανταγωνιστή. Όταν ο Ρότζερ έρχεται στη Μαδρίτη, νιώθει την αγάπη των Ισπανών φιλάθλων. Αυτό συμβαίνει γιατί είναι καλός άνθρωπος, ένας φανταστικός τενίστας και ένας κύριος μέσα στο court. Επίσης, γιατί σε όλη την καριέρα του, μιλάω με τα καλύτερα λόγια γι' αυτόν στα media. Κι αυτός κάνει το ίδιο για μένα".

Όμως η αντιπαλότητα παραμένει.

"Λόγω της αμοιβαίας εκτίμησης που τρέφουμε ο ένας για τον άλλον, η αντιπαλότητά μας είναι θετική και πιστεύω ότι αποτελεί καλό παράδειγμα για τους μικρούς τενίστες. Τον εκτιμώ πολύ και πιστεύω ότι πρέπει να είμαστε υπερήφανοι γι' αυτή την αντιζηλία"

Είσαι διάσημος για τις εμμονές σου στο court, στοιχίζοντας τα μπουκάλια, αποφεύγοντας τις γραμμές, τραβώντας τα ρούχα σου. Τι κερδίζεις απ' αυτό;

"Όλα αυτά έχουν γίνει πλέον συνήθειες όλα αυτά τα χρόνια, στην πίεση του αθλήματος. Είναι ανόητο, μια αδυναμία. Όμως, αν δεν τα κάνω αυτά σημαίνει ότι δεν είμαι 100% παρών. Όμως, προσέξτε: δεν είναι πάντα το ίδιο τελετουργικό. Πάντα βρίσκω κάτι καινούργιο που με βοηθάει να συγκεντρωθώ και να εστιάσω".

Η σχέση σου με τον Τόνι έχει αλλάξει τα τελευταία χρόνια;

"Περισσότερο από προπονητής μου, είναι θείος μου. Όπως και όλες οι σχέσεις μου, έτσι και με τον Τόνι έχει εξελιχθεί στην πάροδο των χρόνων. Όταν ήμουν 3 ετών, η σχέση μου με τον πατέρα μου έχει αλλάξει σε σχέση με τώρα. Το ίδιο συμβαίνει και με τον Τόνι".

Μπορείς να φανταστείς να έχεις έναν διαφορετικό προπονητή στο μέλλον;

"Όχι. Αν ο θείος μου αποφασίσει ότι δεν θέλει άλλο, δεν θα έχω πρόβλημα. Θα τον ευχαριστήσω για όλα όσα έχει κάνει για μένα και αυτό. Δύο από τα τρία παιδιά που έχει ο Τόνι, παίζουν τένις και προπονούνται σκληρά. Αν θέλει κάποτε να ασχοληθεί πιο πολύ με αυτά, εγώ θα το καταλάβω".

Η οικογένεια είναι σημαντική για σένα. Γιατί δε δημιουργείς μια δικιά σου;

"Φαντάζομαι τον εαυτό μου με περισσότερα από δύο παιδιά. Όμως δεν θέλω να ξεκινήσω οικογένεια πριν ολοκληρώσω την καριέρα μου. Εκτός αν η μοίρα έχει διαφορετικά σχέδια..."

Μπορείς να φανταστείς μια ζωή σαν του Φέντερερ, να είσαι πατέρας ενώ είσαι στο tour;

"Αυτό είναι θέμα νοοτροπίας. Ο καθένας έχει διαφορετική ζωή. Εγώ μένω ακόμα με τους γονείς μου. Ο Ρότζερ γνώρισε τη γυναίκα του πριν πολλά χρόνια. Εγώ γνώρισα τη δικιά μου επίσης πριν πολλά χρόνια, όμως λειτουργεί διαφορετικά σε μας. Η Χίσκα εργάζεται και θέλει να συνεχίσει. Εγώ κάνω τη ζωή μου. Προς το παρόν λειτουργεί καλά και για τους δυο μας. Είμαστε ευτυχισμένοι. Είναι λίγο μικρότερη από μένα οπότε δεν χρειάζεται να κάνουμε βιαστικά βήματα".

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ