ΤΕΝΙΣ

Ο Νταρσίς πέταξε έξω τον Ναδάλ!

Ο Νταρσίς πέταξε έξω τον Ναδάλ!

Μία από τις μεγαλύτερες εκπλήξεις όλων των εποχών στην ιστορία του Γουίμπλεντον σημειώθηκε στον 1ο γύρο του τουρνουά, με τον Στιβ Νταρσίς να νικάει με 7-6, 7-6, 6-4 τον Ραφαέλ Ναδάλ!

Πραγματοποιώντας ίσως το καλύτερο παιχνίδι της καριέρας του, ο Στιβ Νταρσίς κατάφερε να πετάξει έξω από το Γουίμπλεντον, μόλις από τον 1ο γύρο, τον Ραφαέλ Ναδάλ.

Ο Βέλγος ήταν εκπληκτικός, κερδίζοντας φοβερούς πόντους, ενώ δεν έχασε ούτε ένα σετ από τον δις νικητή του τουρνουά (2008 και 2010), επικρατώντας με 7-6, 7-6, 6-4.

Μιλάμε φυσικά για μία από τις μεγαλύτερες εκπλήξεις όλων των εποχών, όχι μόνο στο Γουίμπλεντον, αλλά στο παγκόσμιο τένις, αφού ο Νταρσίς είναι αυτή τη στιγμή το Νο110 στον κόσμο και κατάφερε να αποκλείσει τον Ισπανό, που είναι Νο5 και πριν από δύο εβδομάδες κατέκτησε το όγδοό του Ρολάν Γκαρός και 12ο Γκραν Σλαμ.

Αυτή είναι μόλις η πρώτη φορά που ο Ραφαέλ Ναδάλ αποκλείεται από τον 1ο γύρο ενός τουρνουά Γκραν Σλαμ σε 35 παρουσίες, από έναν τενίστα μάλιστα, που στις 18 προηγούμενες παρουσίες του σε Γκραν Σλαμ, μόλις τις έξι είχε καταφέρει να μην αποκλειστεί στον 1ο γύρο.

Ο Βέλγος τελείωσε το παιχνίδι με 53 winners έναντι μόλις 32 του αντιπάλου του, ενώ τα αβίαστα λάθη δεν ήταν πολλά, αφού αμφότεροι είχαν από 24. Αυτό δίνει ακόμα μεγαλύτερη αξία στη νίκη του Νταρσίς, καθώς αποδεικνύεται πως δεν έφτασε στη νίκη εξαιτίας λαθών του Ισπανού, αλλά χάρη στο δικό του εξαιρετικό παιχνίδι.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ