ΤΕΝΙΣ

Ο Νισικόρι περιμένει τον Φέντερερ

Ο Νισικόρι περιμένει τον Φέντερερ

Ο Κέι Νισικόρι νίκησε τον Νταβίδ Φερέρ στους τελικούς της ATP του Λονδίνου και χρειάζεται πλέον τη βοήθεια του Ρότζερ Φέντερερ για να περάσει στα ημιτελικά.

Η ξαφνική εμφάνιση του Νταβίδ Φερέρ στην O2 Arena επανέφερε το σασπένς στους τελικούς της ATP στο Λονδίνο. Ο Ισπανός ήταν πρώτος αναπληρωματικός στο τουρνουά των κορυφαίων και εξασφάλισε την ευκαιρία να αγωνιστεί, μετά την απόσυρση του Μίλος Ράονιτς το μεσημέρι.

Ο δεξιόχειρας από τη Βαλένθια που είχε μια δύσκολη σεζόν φέτος κλήθηκε να αντιμετωπίσει τον Κέι Νισικόρι με τον Ιάπωνα να έχει μαθηματικές ελπίδες πρόκρισης στα ημιτελικά. Το περίεργο είναι πως ο Νισικόρι ήταν εκείνος που είχε αποκλείσει τον Φερέρ από το Λονδίνου μετά την επικράτηση του στο Masters στο Παρίσι.

Ο Φερέρ πήρε το πρώτο σετ με 6-4 και έστειλε τον Ρότζερ Φέντερερ για 12η φορά στα ημιτελικά. Ο Ελβετός που παίζει απόψε με τον Άντι Μάρεϊ χρειαζόταν να χάσει ένα σετ ο Νισικόρι, ώστε να προκριθεί στην 4άδα.

Δώδεκα συμμετοχές στα ημιτελικά έχει και ο Ιβάν Λεντλ (1981-1991), ενώ ο 33χρονος Φέντερερ είναι ο τρίτος μεγαλύτερος σε ηλικία τενίστας που φτάνει δύο νίκες πριν τον τίτλο μετά τον 35χρονο Άρθουρ Ας το 1979 και τον Άντρε Άγκασι το 2003.

Φυσικά, ο αγώνας του Νισικόρι με τον Φερέρ δεν ολοκληρώθηκε σε... ένα σετ. Ο φιναλίστ του Όπεν των Ηνωμένων Πολιτειών περιόρισε τα λάθη και πήρε τα επόμενα δύο σετ με 6-4, 6-1.

Για να ακολουθήσει τον Φέντερερ στα ημιτελικά πρέπει ο Ελβετός να μη χάσει σε δύο σετ από τον Μάρεϊ απόψε.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ