ΤΕΝΙΣ

Ο Ναδάλ πρόλαβε και το σκοτάδι

Ο Ναδάλ πρόλαβε και το σκοτάδι

Ο Ράφα Ναδάλ έχασε το πρώτο του σετ στο Ρολάν Γκαρός, αλλά στη συνέχεια "ισοπέδωσε" τον αντίπαλο του. Στα ημιτελικά αντίπαλος του θα είναι ο Άντι Μάρεϊ.

"Μάχη" με το χρόνο έδωσαν οι τέσσερις τενίστες στα προημιτελικά του Ρολάν Γκαρός την Τετάρτη (4/6). Η τρίωρη καθυστέρηση εξαιτίας της βροχής άφησε πίσω το πρόγραμμα. Έπρεπε οι αγώνες τους να ολοκληρωθούν την ίδια μέρα, ώστε να έχουν μια επιπλέον μέρα ξεκούρασης. Οι νικητές φυσικά, γιατί οι ηττημένοι είναι... ελεύθεροι να κάνουν ό,τι θέλουν στη συνέχεια.

Όλα έδειχναν πως ο προημιτελικός του Άντι Μάρεϊ με αντίπαλο τον Γκαέλ Μονφίς θα τελείωνε στην ώρα του και ο αγώνας του Ναδάλ με τον Νταβίδ Φερέρ θα συνεχιζόταν και την επόμενη μέρα.

Οι δύο Ισπανοί φιναλίστ στον τελικό το 2013, συναντήθηκαν και πάλι φέτος στους "8". Ο Νταβίδ Φερέρ έχει νικήσει φέτος τον Ναδάλ στο Μόντε Κάρλο και πραγματοποίησε εκπληκτικό ξεκίνημα στο "Σουζάν Λενγκλέν". Ο δεξιόχειρας από το Αλικάντε πήρε το πρώτο σετ, παίζοντας εκπληκτικά απέναντι στον ρέκορντμαν στο τουρνουά.

Στη συνέχεια κατέρρευσε μη μπορώντας να βρει αντίδοτο στον ορμητικό Ναδάλ. Ο 28χρονος από τη Μαγιόρκα επιβλήθηκε 4-6, 6-4, 6-0, 6-1 με το τέταρτο σετ να εκτυλίσσεται σε κωμωδία με αλλεπάλληλα break.

Στο κεντρικό κορτ "Φιλίπ Σατριέ" οι Γάλλοι ήλπιζαν πως θα έχουν ξανά ένα δικό τους αθλητή στα ημιτελικά. Ο Γκαέλ Μονφίς, όπως και οι υπόλοιποι Γάλλοι τενίστες που έχουν βρεθεί στη θέση του, λύγισε υπό πίεση. Έχασε τα δύο πρώτα σετ από τον Άντι Μάρεϊ. Στο ένατο γκέιμ του τρίτου σετ έκανε το break (4-5), μείωσε σε 2-1 και εκμεταλλευόμενος τα βαριά πόδια του Μάρεϊ ισοφάρισε το παιχνίδι.

Παρά τις διαμαρτυρίες του Σκωτσέζου ο διαιτητής αποφάσισε να συνεχιστεί ο αγώνας και να τελειώσει υπό τις επευφημίες του γαλλικού κοινού. Άδικα πανηγύρισαν, ο ενοχλημένος Μάρεϊ έκανε διπλό break (4-0) στον Γάλλο και εξασφάλισε την παρουσία του για δεύτερη φορά στα ημιτελικά του Ρολάν Γκαρός μετά το 2011. Τότε είχε γνωρίσει την ήττα από τον Ναδάλ, τον επόμενο αντίπαλο του. Το τελικό αποτέλεσμα ήταν 6-4, 6-1, 4-6, 1-6, 6-0.

Οι ημιτελικοί των ανδρών θα διεξαχθούν την Παρασκευή (6/6). Την Πέμπτη (3/6) τη σκυτάλη παίρνουν οι γυναίκες με τις αναμετρήσεις Μαρία Σαραπόβα-Εζενί Μπουσάρ και Σιμόνα Χάλεπ-Αντρέα Πέτκοβιτς.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ