ΤΕΝΙΣ

Ο ήρωας της Κριμαίας

Ο ήρωας της Κριμαίας

Το Καζακστάν προηγείται με 2-1 της Ελβετίας των Ρότζερ Φέντερερ και Στάνισλας Βαβρίνκα στη Γενεύη. Πρώτη νίκη για τον Αλεκσάντρ Νεντοβιέστοβ.

Στην Ελβετία δεν το λένε, αλλά θέλουν φέτος να διεκδικήσουν το Davis Cup για να εκμεταλλευτούν την άνοδο του νικητή του Αυστραλιανού Όπεν, Στάνισλας Βαβρίνκα και την επιστροφή του Ρότζερ Φέντερερ.

Στον προημιτελικό του World Group στη Γενεύη με αντίπαλο το Καζακστάν α πράγματα δεν κυλούν καλά τις πρώτες δύο ημέρες. Μετά την ήττα του Βαβρίνκα από τον Αντρέι Γκολούμπεβ (αριστερά στη φωτό), την ισοφάριση σε 1-1 από τον Φέντερερ, το Καζακστάν προηγείται με 2-1.

Ο Γκολούμπεβ και ο Αλεκσάντρ Νεντοβιέσοβ (δεξιά στη φωτό) νίκησαν 6-4, 7-6 (7-5), 4-6, 7-6 (8-6) τους Φέντερερ και Βαβρίνκα ή Φεντερίνκα εν συντομία. Oι Ελβετοί σταρ μετρούν τέσσερις ήττες σε ισάριθμους αγώνες όταν παίζουν μαζί στο διπλό στο Davis Cup.

Ο πιο επιτυχημένος τενίστας της εποχής μας έδωσε συγχαρητήρια στους νικητές και εξέφρασε τη σιγουριά πως ο Βαβρίνκα θα παίξει καλύτερα στον κρίσιμο αγώνα της Κυριακής (6/4) με τον Μιχαήλ Κουκούσκιν.

Για τον Νεντοβιέστοβ η νίκη ήταν γλυκιά όχι μόνο " γιατί νικήσαμε τους χρυσούς Ολυμπιονίκες", αλλά γιατί ήταν η πρώτη του στο Davis Cup.

Ο 27χρονος Ουκρανός γεννημένος και μεγαλωμένος στην περιοχή της Κριμαίας άλλαξε εθνικότητα φέτος, απαντώντας θετικά στην πρόταση του Καζακστάν. Ήταν ο μοναδικός τρόπος για να συνεχίσει την καριέρα του όπως είπε.

Ο νικητής του ζευγαριού αντιμετωπίζει τη Μεγάλη Βρετανία ή την Ιταλία στα ημιτελικά τον Σεπτέμβριο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ