ΤΕΝΙΣ

O Φέντερερ στον τελικό του Davis Cup

O Φέντερερ στον τελικό του Davis Cup

O Ρότζερ Φέντερερ οδήγησε την Ελβετία στον τελικό του Davis Cup μετά από 22 χρόνια. Αντίπαλοι των Ελβετών στη Λιλ θα είναι οι Γάλλοι (video).

Σαν μικρό παιδί πανηγύρισε ο Ρότζερ Φέντερερ την πρόκριση της Ελβετίας στον τελικό του Davis Cup. Ο Στάνισλας Βαβρίνκα και ο προπονητής της ελβετικής ομάδας Davis Cup (σ.σ. και του Φέντερερ) Σέβεριν Λούτι σήκωσαν τον πρώην Νο1 στα χέρια.

Στην... κατακόκκινη Γενεύη ο Φέντερερ νίκησε 6-2, 6-3, 7-6 (7-4) τον Φάμπιο Φονίνι, δίνοντας στην Ελβετία τη νίκη επί της Ιταλίας στα ημιτελικά.

Πέρασαν 22 χρόνια από την τελευταία συμμετοχή της Ελβετίας σε τελικό απέναντι στην αμερικανική ντριμ τιμ (Πιτ Σάμπρας, Άντρε Άγκασι, Τζιμ Κούριερ, Τζον Μάκενρο) που κατέληξε σε ήττα. Η Ελβετία θα αντιμετωπίσει τη Γαλλία στη Λιλ στους τελικούς του Νοεμβρίου (21-23/11).

O Φέντερερ στον τελικό του Davis Cup

"Είναι πραγματικά υπέροχο που μοιράζομαι αυτή τη νίκη με τους συμπαίκτες του. Υπέφερα σήμερα. Ο Φάμπιο υπέφερε όλο το σαββατοκύριακο. Οι συνθήκες ήταν δύσκολο και το κορτ αρκετά γρήγορο, ειδικά αν δεν σερβίρεις τόσο καλά", τόνισε ο Φέντερερ.

Επέστρεψε στις υποχρεώσεις του Davis Cup με στόχο να κερδίσει το μοναδικό μεγάλο τίτλο που λείπει από την καριέρα του (σ.σ. το χρυσό μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες αρκεί ακόμα και στο διπλό), υπολογίζοντας την παρουσία του νικητή του Αυστραλιανού Όπεν, Στάνισλας Βαβρίνκα.

Οι Γάλλοι απέκλεισαν την κάτοχο του τίτλου, Τσεχία και ήδη αναζητούν την καλύτερη επιφάνεια που θα δώσει το πλεονέκτημα στην ομάδα τους. Χώμα; Αλλά χώμα σε κλειστό γήπεδο;

O Φέντερερ στον τελικό του Davis Cup

To match point:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ