ΤΕΝΙΣ

Ο Φέντερερ πλησιάζει στο Νο1

Ο Φέντερερ πλησιάζει στο Νο1

Ο Ρότζερ Φέντερερ κατέκτησε το 23ο τουρνουά Masters στην καριέρα του και απειλεί πλέον τον Νόβακ Τζόκοβιτς στην κορυφή της παγκόσμιας κατάταξης. Ποιος το περίμενε (video).

Mεγάλο δίλημμα για τον Ρότζερ Φέντερερ. Το Νο1 ή το Davis Cup; Ο Ελβετός αναδείχθηκε νικητής στον τελικό του τουρνουά Masters στη Σαγκάη, επικρατώντας με 7-6 (8-6), 7-6 (7-2) του Γάλλου Ζιλ Σιμόν. Είναι το 23ο τουρνουά Masters που κερδίζει και ο 81ος τίτλος στην καριέρα του.

Ο 33χρονος Ελβετός που αντικατέστησε τον Ράφα Ναδάλ στη δεύτερη θέση της παγκόσμιας κατάταξης, έχει την ευκαιρία να επανέλθει στο Νο1 για πρώτη φορά μετά τον Νοέμβριο του 2012.

Βρίσκεται λιγότερο από 1000 βαθμούς πίσω από τον Νόβακ Τζόκοβιτς. Ο Φέντερερ έχει δηλώσει συμμετοχή στη Βασιλεία (18/10), στο Masters στο Παρίσι (27/10) και έχει προκριθεί στους τελικούς της ATP στο Λονδίνο (10/11). Ο Τζόκοβιτς πάλι θα παίξει στο Παρίσι και στο Λονδίνο, ενώ στο μεσοδιάστημα θα γίνει και πατέρας για πρώτη φορά.

Η χρονιά για τον Φέντερερ δεν θα τελειώσει στο Λονδίνο, αφού τον περιμένει ο τελικός του Davis Cup ανάμεσα στη Γαλλία και στην Ελβετία, εκεί όπου θα ξανασυναντήσει πιθανότατα τον Σιμόν, ο οποίος τον δυσκόλεψε αρκετά στον τελικό της Σαγκάης.

Το Davis Cup στη Λιλ είναι ο μεγάλος στόχος των Ελβετών που δεν έχουν κατακτήσει ποτέ το σημαντικό τουρνουά, αλλά ποιος μπορεί να αντισταθεί στο Νο1;

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ