ΤΕΝΙΣ

Ο Τζόκοβιτς στον τελικό του Ρολάν Γκαρός

Ο Τζόκοβιτς στον τελικό του Ρολάν Γκαρός

Ο Νόβακ Τζόκοβιτς ξεπέρασε το εμπόδιο του Άντι Μάρεϊ σε πέντε σετ και στον τελικό του Ρολάν Γκαρός θα διεκδικήσει το Grand Slam καριέρας με αντίπαλο τον Σταν Βαβρίνκα την Κυριακή (7/6, 16.00, live από το Sport24.gr).

Έστω και κατάκοπος ο Νόβακ Τζόκοβιτς κράτησε ολοζώντανο το όνειρο να κατακτήσει το Ρολάν Γκαρός και να συμπληρώσει το Grand Slam καριέρας, κατόρθωμα που έχουν ήδη στο ενεργητικό τους ο Ράφα Ναδάλ και ο Ρότζερ Φέντερερ.

Ο Νο1 τενίστας στον κόσμο θα αντιμετωπίσει στον τελικό της Κυριακής (7/6, 16.00, live από το Sport24.gr) τον Ελβετό Σταν Βαβρίνκα. Ο Σέρβος προηγείται με 17 νίκες έναντι τριών του νικητή του Αυστραλιανού Όπεν το 2014, αλλά οι δυο τους έχουν δώσει ορισμένους συναρπαστικούς αγώνες.

Εκπληκτική ήταν και η συνέχεια του ημιτελικού του Τζόκοβιτς με τον Μάρεϊ. Ο αγώνας διεκόπη την Παρασκευή (5/6) με τον Τζόκοβιτς να προηγείται με 2-1 σετ και 3-3 στο τέταρτο σετ. Σχεδόν ούτε πόντο δεν έχασαν στο σερβίς τους μέχρι το 11ο γκέιμ, όπου ο Μάρεϊ έκανε το break (5-6) και σέρβιρε για το σετ. Ο Τζόκοβιτς πλήρωσε τα λάθη στο μπάκχαντ απέναντι σε έναν "εμπνευσμένο" Μάρεϊ που ήταν αήττητος φέτος στο χώμα (15 συνεχόμενες νίκες). Ο Σκωτσέζος κατέκτησε το τέταρτο σετ με 7-5 και οδήγησε τον ημιτελικό σε πέμπτο σετ.

Θυμηθείτε πως καλύψαμε LIVE τον ημιτελικό

Εκεί ο Τζόκοβιτς ήταν εκπληκτικός, βρισκόταν παντού στο γήπεδο. Δεν ήθελε να χάσει την ευκαιρία και προηγήθηκε με 3-0. Διαμόρφωσε το 4-1 με έναν από τους καλύτερους πόντους του τουρνουά, ένα φόρχαντ στην ευθεία με εξουδετερωμένο τον Μάρεϊ στο ράλι που είχε προηγηθεί. Ακολούθησε και άλλο break και ο Τζόκοβιτς πήρε το πέμπτο σετ με 6-1, πανηγυρίζοντας τη νίκη-πρόκριση. Αυτή τη φορά δεν θα βρίσκεται ο Ναδάλ στον τελικό.

Θα επιχειρήσει να κάνει το ασυνήθιστο νταμπλ (Αυστραλιανό Όπεν, Ρολάν Γκαρός) μετά το 1992 και τον Αμερικανό Τζιμ Κούριερ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ