ΤΕΝΙΣ

Ο Τζόκοβιτς πέρασε στον τρίτο γύρο του Αυστραλιανού Όπεν

Serbia's Novak Djokovic reacts after defeating France's Gael Monfils during their second round match at the Australian Open tennis championships in Melbourne, Australia, Thursday, Jan. 18, 2018. (AP Photo/Vincent Thian)
Serbia's Novak Djokovic reacts after defeating France's Gael Monfils during their second round match at the Australian Open tennis championships in Melbourne, Australia, Thursday, Jan. 18, 2018. (AP Photo/Vincent Thian) AP

Μετά από μία εξαντλητική μονομαχία ο Νόβακ Τζόκοβιτς επιβλήθηκε με 4-6, 6-3, 6-1, 6-3 επί του Μονφίς και προκρίθηκε στον τρίτο γύρο του Αυστραλιανού Όπεν. Μεγάλη ανατροπή από 0-2 ο Τιμ.

Κάτω από εξαιρετικά δύσκολες συνθήκες αγωνίστηκαν οι κορυφαίοι τενίστες κατά τη διάρκεια του πρωινού προγράμματος του Αυστραλιανού Όπεν την Πέμπτη (18/1). Ο υδράργυρος "φλέρταρε" με τους 40 βαθμούς Κελσίου και δυσκόλεψε ιδιαίτερα τους αθλητές.

Χαρακτηριστικά είναι τα όσα έγιναν στον αγώνα του Τζόκοβιτς με τον Μονφίς.

Ο Σέρβος επικράτησε με 4-6, 6-3, 6-1, 6-3 με τους δύο αθλητές ωστόσο να αντιμετωπίζουν πολλά προβλήματα από τη ζέστη. Μάλιστα, ο Γάλλος ένιωθε ζαλάδες και είχε αρκετά προβλήματα όσο περνούσε ο αγώνας με την απόδοσή του να πέφτει σταδιακά.

Ο Μονφίς μπήκε καλύτερα στο ματς και με διπλό break κατάφερε να προηγηθεί με 3-0 game με τον Τζόκοβιτς να απαντά με τον ίδιο τρόπο και να φτάνει στο 3-3. Στη συνέχεια όμως ο Μονφίς έκανε break back προηγήθηκε με 4-3, κράτησε το σερβίς του για το 5-3 και στη συνέχεια κατέκτησε το πρώτο σετ με 6-4.

France's Gael Monfils bends over while playing Serbia's Novak Djokovic during their second round match at the Australian Open tennis championships in Melbourne, Australia, Thursday, Jan. 18, 2018. (AP Photo/Vincent Thian)
France's Gael Monfils bends over while playing Serbia's Novak Djokovic during their second round match at the Australian Open tennis championships in Melbourne, Australia, Thursday, Jan. 18, 2018. (AP Photo/Vincent Thian) AP

* Αποκαμωμένος ο Μονφις δεν άντεξε τη ζέστη

Από εκεί και πέρα όμως άρχισαν τα προβλήματα για τον Μονφίς. Ο Γάλλος είχε έντονες ζαλάδες, ζήτησε και τη βοήθεια του γιατρού για να μπορέσει να συνεχίσει τον αγώνα, ενώ φρόντιζε συνεχώς να ρίχνει νερό στο πρόσωπο του. Από την πλευρά του και ο Τζόκοβιτς έδειξε να αντιμετωπίζει ανάλογα προβλήματα σε μικρότερη όμως κλίμακα και έτσι κατάφερε να φτάσει στην ανατροπή αφού πήρε τα επόμενα τρία σετ και μαζί την πρόκριση στον τρίτο γύρο του τουρνουά.

ΜΕΓΑΛΗ ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΙΜ

Σκούρα τα βρήκε απέναντι στον Ντένις Κούντλα ο Ντόμινικ Τιμ, ωστόσο κατάφερε να πάρει την πρόκριση στον επόμενο γύρο. Ο 24χρονος Αυστριακός βρέθηκε να χάνει με 2-0, όμως πήρε μία σπουδαία πρόκριση με 6-7 (6), 3-6, 6-3, 6-2, 6-3.

Austria's Dominic Thiem stretches out for a return shot to United States' Denis Kudla during their second round match at the Australian Open tennis championships in Melbourne, Australia, Thursday, Jan. 18, 2018. (AP Photo/Andy Brownbill)
Austria's Dominic Thiem stretches out for a return shot to United States' Denis Kudla during their second round match at the Australian Open tennis championships in Melbourne, Australia, Thursday, Jan. 18, 2018. (AP Photo/Andy Brownbill) AP

Δυσκολεύτηκε, αλλά πήρε τελικά την πρόκριση ο Τιμ.

Παρ' όλα αυτά ο αγώνας δεν ξεκίνησε τόσο άσχημα για τον Τιμ ο οποίος έδειχνε να πατά καλύτερα στο κορτ και έφτασε μια "ανάσα" από την κατάκτηση του. Ο Αυστριακός προηγήθηκε με 3-0 και 5-3, όμως ο Κούντλα δεν είχε πει την τελευταία του λέξη. Αρχικά, κράτησε το σερβίς του και στη συνέχεια έκανε το break για να στείλει το σετ στο tie break. Εκεί ο Αμερικανός αποδείχτηκε πιο ψύχραιμος και πήρε το σετ με 7-6 (6).

Το δεύτερο σετ ήρθε ακόμα πιο εύκολα για τον Αμερικανό ο οποίος έκανε το κρίσιμο break στο 8ο game και εκεί στη συνέχεια κράτησε το σερβίς του για να κάνει το 6-3 και μαζί το 2-0. Από εκεί και πέρα όμως ο Τιμ ανέβασε κατακόρυφα την απόδοσή του και σε συνδυασμό με την κούραση του Κούντλα έφτασε στη μεγάλη ανατροπή. Βέβαια, για να τα καταφέρει χρειάστηκε να βγάλει 57 winners.

ΣΠΟΥΔΑΙΕΣ ΠΡΟΚΡΙΣΕΙΣ ΓΙΑ ΜΠΕΝΕΤΟ ΚΑΙ ΦΟΥΚΣΟΒΙΤΣ

Στα υπόλοιπα παιχνίδια ξεχώρισαν δύο ακόμα αποτελέσματα. Μία από τις ευχάριστες εκπλήξεις του τουρνουά, ο Μάρτον Φούκσοβιτς απέκλεισε τον Σαμ Κέρι με 6-4, 7-6 (6), 4-6, 6-2. Ο 25χρονος Ούγγρος συνεχίζει να εντυπωσιάζει με τις εμφανίσεις του και μάλιστα μπορεί να τον δούμε να περνά και τον τρίτο γύρο του τουρνουά.

Hungary's Marton Fucsovics serves to United States' Sam Querrey during their second round match at the Australian Open tennis championships in Melbourne, Australia, Thursday, Jan. 18, 2018. (AP Photo/Ng Han Guan)
Hungary's Marton Fucsovics serves to United States' Sam Querrey during their second round match at the Australian Open tennis championships in Melbourne, Australia, Thursday, Jan. 18, 2018. (AP Photo/Ng Han Guan) AP

Εκεί θα αντιμετωπίσει τον Νίκολας Κίκερ μετά τη νίκη του Αργεντινού επί του Λούκας Λάκο με 6-2, 7-5, 1-6, 7-5. Να σημειωθεί ότι αυτή θα είναι η πρώτη φορά που ο 25χρονος Αργεντινός θα αγωνιστεί στον τρίτο γύρο ενός Grand Slam.

Μεγάλη νίκη πρόκριση πήρε και ο Ζουλιέν Μπενετό απέναντι στον Γκοφάν. Ο 36χρονος Γάλλος έχασε εύκολα το πρώτο σετ με 6-1, στη συνέχεια όμως πήρε τα επόμενα με 7-6 (5), 6-1, 7-6 (4) και πήρε μία σπουδαία πρόκριση στον τρίτο γύρο του Αυστραλιανού Όπεν.

Πιο δύσκολα από ότι δείχνει το τελικό 3-1 σετ πήρε την πρόκριση και ο Ντελ Πότρο. Ο Αργεντινός τενίστας τα βρήκε σκούρα απέναντι στον Ρώσο Χατσάνοβ τον οποίο τελικά κατέβαλε μετά από σχεδόν τέσσερις ώρες με 6-4, 7-6 (4), 6-7, 6-4.

Photo credits: AP Photo/Vincent Thian / Andy Brownbill / AP Photo/Ng Han Guan

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ