ΤΕΝΙΣ

Ο Τσιτσιπάς έχασε για πέντε games από τον Κάρλοβιτς

Croatia's Ivo Karlovic, left, and Greece's Stefanos Tsitsipas walk back to their seat during a break during their first round match of the French Open tennis tournament at the Roland Garros stadium, Sunday, May 28, 2017 in Paris. (AP Photo/Christophe Ena)
Croatia's Ivo Karlovic, left, and Greece's Stefanos Tsitsipas walk back to their seat during a break during their first round match of the French Open tennis tournament at the Roland Garros stadium, Sunday, May 28, 2017 in Paris. (AP Photo/Christophe Ena) AP

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς τα έδωσε όλα απέναντι στον σπουδαίο Ίβο Κάρλοβιτς στον 1ο γύρο του Ρολάν Γκαρός και εν τέλει ηττήθηκε με 7-6, 7-5, 6-4 στην "παρθενική" παρουσία του σε grand slam.

Στο επαγγελματικό του ντεμπούτο σε Grand Slam, ο Στέφανος Τσιτσιπάς δεν κατάφερε να ξεπεράσει το ανυπέρβλητο εμπόδιο του Ίβο Κάρλοβιτς, αλλά έπεσε με το κεφάλι ψηλά, παλεύοντας όλα τα σετ μέχρι τέλους. Ο Έλληνας τενίστας ηττήθηκε 3-0 για τον πρώτο γύρο από το Νο24 του κόσμου, όμως η εμφάνισή του ήταν ελπιδοφόρα και έδειξε ότι στις επόμενες διοργανώσεις θα τα πάει πολύ καλύτερα, αρκεί να συνεχίσει έτσι.

Η διαφορά εμπειρίας ήταν μεγάλη, όμως στο court ο Τσιτσιπάς έκανε ό,τι καλύτερο μπορούσε απέναντι στον Κάρλοβιτς. Ο Κροάτης νίκησε με 7-6 (5), 7-5, 6-4 σε έναν αγώνα που κράτησε 2 ώρες και 14 λεπτά, με τον 18χρονο να έχει να αντιμετωπίσει ένα από τα καλύτερα σερβίς στον κόσμο.

Ο Τσιτσιπάς, ο οποίος ξεκίνησε την προσπάθειά του από τα προκριματικά του Γαλλικού Όπεν, όπου πέτυχε 3 νίκες, έγινε ο πρώτος Έλληνας έπειτα από 9,5 χρόνια που αγωνίστηκε σε κυρίως ταμπλό Grand Slam και ο πρώτος ύστερα από 10 χρόνια που αγωνίστηκε στο κυρίως ταμπλό του Roland Garros, μετά τον Κωνσταντίνο Οικονομίδη.

Ο 38χρονος Κάρλοβιτς έκανε τρία μπρέικ έναντι ενός του Τσιτσιπά, με τους δυο παίκτες να κρατούν στα περισσότερα γκέιμ το σερβίς τους, με τον Έλληνα τενίστα να έχει μόλις 21 λάθη έναντι 33 του αντιπάλου του. Το μέλλον προμηνύεται λαμπρό για τον νεαρό!

Τα στατιστικά του αγώνα:

Ο Τσιτσιπάς έχασε για πέντε games από τον Κάρλοβιτς

Photo credits: AP Photo/Christophe Ena

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ