ΤΕΝΙΣ

Ο Τσεκινάτο απέκλεισε τον Τζόκοβιτς, έξω κι ο Ζβέρεφ

Ο Τσεκινάτο απέκλεισε τον Τζόκοβιτς, έξω κι ο Ζβέρεφ
AP PHOTO/CHRISTOPHE ENA

Ο Νόβακ Τζόκοβιτς λύγισε στο Ρολάν Γκαρός απέναντι σε έναν πρωτάρη Ιταλία, νο72 στην παγκόσμια κατάταξη, τον Μάρκο Τσεκινάτο. Έξω και το νο2, Αλεξάντερ Ζβέρεφ.

Ακόμα μία χρονιά κυλάει απογοητευτικά για τον Νόβακ Τζόκοβιτς, ο οποίος αποκλείστηκε από την προημιτελική φάση του Ρολάν Γκαρός. Ο Μάρκο Τσεκινάτο, στην πρώτη παρουσία του σε τόσο προχωρημένη φάση grand slam, υπέταξε με 6-3 7-6 (4) 1-6 7-6 (11) τον Σέρβο πρωταθλητή μετά από περίπου 3,5 ώρες αγώνα.

Μάλιστα, ο Ιταλός πήρε προβάδισμα δύο σετ και θα μπορούσε να είχε νικήσει πιο εύκολα, αλλα ο Τζόκοβιτς πήρε τα πάνω του στο 3ο σετ, μέχρι να λυγίσει ξανά στο 4ο, παρότι έσωσε τρία match points.

Ο Τσεκινάτο, νο72 στην παγκόσμια κατάταξη, έγινε ο ημιφιναλίστ με το πιο χαμηλό πλασάρισμα στο Ρολάν Γκαρός από το 1999 και τον Αντρέι Μεντβέντεβ που ήταν στο νο100. Επιπλέον, έγινε ο πρώτος Ιταλός μετά από το 1978 και τον Κοράντο Μπερατζούτι που προκρίνεται σε ημιτελικά grand slam.

ΕΠΑΙΖΕ ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ Ο ΤΙΜ

Ο Ντόμινικ Τιμ προκρίθηκε για 3ο σερί grand slam στον ημιτελικό των ανδρών, επικρατώντας με 6-4 6-2 6-1 του Αλεξάντερ Ζβέρεφ σε λιγότερο από δύο ώρες.

Ο Αυστριακός είχε μεγάλο προβάδισμα έναντι του Γερμανού αντιπάλου του που προερχόταν από τρία διαδοχικά παιχνίδια που κρίθηκαν σε 5ο σετ και αντιμετώπιζε πρόβλημα στον αριστερό προσαγωγό, που του προκάλεσαν ακόμα και σκέψεις απόσυρσης από τον αγώνα.

Το νο7 της κατάταξης νίκησε εύκολα το νο2 (που έπαιξε για πρώτη φορά σε προημιτελικά grand slam) και θα αντιμετωπίσει τον Τσεκινάτο στον ημιτελικό ως το απόλυτο φαβορί. Ο Τιμ προκρίθηκε για τρίτη σερί χρονιά σε ημιτελικό Ρολάν Γκαρός (δεν έχει ξεπεράσει τον 4ο γύρο στα άλλα τρία grand slam) και ψάχνει τον "παρθενικό" τελικό.

ΑΣΤΑΜΑΤΗΤΗ Η ΣΤΕΦΕΝΣ

Η Ντάρια Κασάτκινα έκανε την έκπληξη στον προηγούμενο γύρο και πέταξε εκτός το νο2 της WTA, Καρολίν Βοσνιάκι, ωστόσο δεν κατάφερε να συνεχίσει στο ίδιο επίπεδο. Η Σλόαν Στέφενς ξεπέρασε εύκολα το εμπόδιο της Ρωσίδας με 6-3 6-1 και προκρίθηκε για πρώτη φορά στα ημιτελικά του γαλλικού όπεν.

Η νικήτρια του αμερικανικού όπεν και νο10 στην κατάταξη "κλείδωσε" τη νίκη στο πρώτο match point της, σε μία επίδειξη δύναμης προς την Κασάτκινα που δεν είχε άλλες δυνάμεις.

ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΟΣ "ΕΜΦΥΛΙΟΣ"

Η Μάντισον Κιζ είχε φροντίσει να εξασφαλίσει το πρώτο "εισιτήριο" των ημιτελικών στο ταμπλό του μονού γυναικών, νικώντας με 7-6 (5) 6-4 τη Γιούλια Πουτίντσεβα νωρίτερα.

Η περσινή φιναλίστ του αμερικανικού όπεν, η οποία δεν έχει χάσει σετ ακόμα στο Ρολάν Γκαρός, έφτασε το 11-3 σε χωμάτινη επιφάνεια φέτος και ως νο13 στην παγκόσμια κατάταξη, έχει αρκετές ελπίδες στον "εμφύλιο" με την Στέφενς στα ημιτελικά.

Τα αποτελέσματα της Τρίτης

ΑΝΤΡΕΣ

Τιμ (Αυστρία) - Ζβέρεφ (Γερμανία) 6-4 6-2 6-1

Τζόκοβιτς (Σερβία) - Τσεκινάτο (Ιταλία) 3-6 6-7 (4) 6-1 6-7 (11)

ΓΥΝΑΙΚΕΣ

Κασάτκινα (Ρωσία) - Στέφενς (ΗΠΑ) 3-6 1-6

Κιζ (ΗΠΑ) - Πουτίντσεβα (Καζακστάν) 7-6 (5) 6-4

Τα ζευγάρια των ημιτελικών

ΑΝΤΡΕΣ

Ναδάλ (Ισπανία) ή Σβάρτσμαν (Αργεντινή) - Τσίλιτς (Κροατία) ή Ντελ Πότρο (Αργεντινή)

Τσεκινάτο (Ιταλία) - Τιμ (Αυστρία)

ΓΥΝΑΙΚΕΣ

Χάλεπ (Ρουμανία) ή Κέρμπερ (Γερμανία) - Σαράποβα (Ρωσία) ή Μουγκουρούθα (Ισπανία)

Κιζ (ΗΠΑ) - Στέφενς (ΗΠΑ)

Photo credits: AP Photo/Christophe Ena

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ