ΤΕΝΙΣ

Ο Τσανγκ απέκλεισε τον Τζόκοβιτς!

Serbia's Novak Djokovic, left, walks past his opponent South Korea's Chung Hyeon during their fourth round match at the Australian Open tennis championships in Melbourne, Australia, Monday, Jan. 22, 2018. (AP Photo/Andy Brownbill)
Serbia's Novak Djokovic, left, walks past his opponent South Korea's Chung Hyeon during their fourth round match at the Australian Open tennis championships in Melbourne, Australia, Monday, Jan. 22, 2018. (AP Photo/Andy Brownbill) AP

Με μία μαγική εμφάνιση ο Χιέον Τσανγκ νίκησε με 7-6 (4), 7-5, 7-6 (3) τον Νόβακ Τζόκοβιτς και τον απέκλεισε από τη συνέχεια του Αυστραλιανού Όπεν. Εκτός και ο Τιμ από τον Σάντγκρεν.

Δύο μεγάλα ματς ολοκλήρωσαν το πρόγραμμα στο ανδρικό ταμπλό του Αυστραλιανού Όπεν κατά τη διάρκεια της όγδοης ημέρας του τουρνουά. Τα δύο αουτσάιντερ ο Χιεον Τσανκ και ο Τένις Σάντγκρεν απέκλεισαν από τη συνέχεια τους Νόβακ Τζόκοβιτς και Ντόμινικ Τιμ.

Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή. Στο πρώτο χρονικά ματς ο Ντόμινικ Τιμ ήταν το φαβορί απέναντι στον Τένις Σάντγκρεν.

Ο Αμερικανός ωστόσο φρόντισε να πετάξει εκτός Αυστραλιανού Όπεν και τον Αυστριακό μετά τον Στάνισλας Βαβρίνκα. Το Νο97(!!!) της Παγκόσμιας κατάταξης επιβλήθηκε με 6-2, 4-6, 7-6(4), 6-7(7), 6-3 μετά από ένα συναρπαστικό ματς. Ο Σάντγκρεν πήρε εύκολα το πρώτο σετ, για να απαντήσει με τον ίδιο τρόπο ο Τιμ. Τα επόμενα δύο κρίθηκαν στο tie break με τον Αμερικανό να κάνει το 2-1 και στη συνέχεια τον Τιμ να στέλνει τον αγώνα σε πέμπτο σετ.

Εκεί, όμως, ο Αυστριακός έδειξε να μένει από δυνάμεις και έτσι ο Αμερικανός πήρε τη σπουδαία πρόκριση και ετοιμάζεται να ανέβει τουλάχιστον 42 θέσεις στην παγκόσμια κατάταξη. Αν θέλετε να μείνουμε σε ένα στατιστικό στοιχείο του αγώνα αρκεί να αναφέρουμε τα 48 (!!!) αβίαστα λάθη του Τιμ.

Μετά την πρόκριση στου Σάντγκρεν όλοι περίμεναν ότι αυτός θα είναι ο αντίπαλος του Νόβακ Τζόκοβιτς στα προημιτελικά, όμως ο Χιέον Τσανκ είχε άλλη άποψη. Ο Νοτιοκορεάτης ήταν εντυπωσιακός, έβγαλε ορισμένες απίστευτες άμυνες και έφτασε στη νίκη με 7-6 (4), 7-5, 7-6 (3).

Δεν ήταν λίγες οι φορές που ο τηλεοπτικός φακός "έπιασε" τον "Νόλε" να απορεί με αυτά που έκανε ο αντίπαλος του στο κορτ, με τον Τσανκ να αποθεώνεται από τον κόσμο! Μάλιστα, το Νο 58 της παγκόσμιας κατάταξης με αυτή την πρόκριση του έγινε ο πρώτος Νοτιοκορεάτης που καταφέρνει να προκριθεί στα προημιτελικά ενός Grand Slam.

Photo credits: AP Photo/Andy Brownbill

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ