ΤΕΝΙΣ

Ο τίτλος σε Μάρεϊ και Μπέντσιτς

Ο τίτλος σε Μάρεϊ και Μπέντσιτς

Ο Άντι Μάρεϊ κατέκτησε το Rogers Cup στο Μόντρεαλ επικρατώντας του Νο 1 της παγκόσμιας κατάταξης, Νόβακ Τζόκοβιτς. Ο τίτλος στις γυναίκες κατέληξε στην εκπληκτική 18χρονη Μπελίντα Μπέντσιτς.

Μετρούσε οκτώ συνεχόμενες ήττες από τον Νόβακ Τζόκοβιτς όμως αυτή τη φορά ήταν η δική του σειρά να χαμογελάσει. Ο Άντι Μάρεϊ ήταν ο μεγάλος νικητής στον τελικό του Rogers Cup που διεξήχθη στο Μόντρεαλ τα ξημερώματα της Δευτέρας επικρατώντας με 2-1 σετ (6-4, 4-6, 6-3) του Νο 1 τενίστα αυτή τη στιγμή στην παγκόσμια κατάταξη σε ένα παιχνίδι που κράτησε σε εγρήγορση τους θεατές για τρεις ώρες.

Μιλώντας μετά τον τελικό, ο Μάρεϊ αφιέρωσε τη νίκη του στην προπονήτριά του Αμελί Μορεσμό, ανακοινώνοντας πως γέννησε αγοράκι το πρωί της Κυριακής. "Η προπονήτριά μου Αμελί Μορεσμό, επέστρεψε σπίτι. Δεν είμαι σίγουρος πως έμεινε τόσο αργά για να δει το ματς. Είμαι σίγουρος πως θα είναι λίγο κουρασμένη αλλά Αμελί, αυτό είναι για σένα, σε ευχαριστώ".

Ο τίτλος σε Μάρεϊ και Μπέντσιτς

Σημειώνεται πως με αυτή του την επιτυχία ο Σκωτσέζος σκαρφάλωσε στην 2η θέση της παγκόσμιας κατάταξης αφήνοντας πίσω του τον Ρότζερ Φέντερερ ενώ στον αντίποδα ο Τζόκοβιτς έχασε την ευκαιρία να φτάσει τους 25 τίτλους σε τουρνουά Masters.

Στις γυναίκες, το τρόπαιο κατέληξε στα χέρια της Μπελίντα Μπέντσιτς, με την 18χρονη Ελβετίδα να αντιμετωπίζει στον τελικό τη Σιμόνα Χάλεπ και να βλέπει τη Ρουμάνα να αποσύρεται λόγω τραυματισμού κατά τη διάρκεια του τρίτου σετ, 7-6 (7-5) 6-7 (4-7) 3-0.

Ο τίτλος σε Μάρεϊ και Μπέντσιτς

"Λυπάμαι που δεν μπορούσα να τελειώσω το ματς. Προσπάθησα πάρα πολύ αλλά δεν ήταν δυνατό", δήλωσε η Χάλεπ ενώ η Μπέντσιτς που προηγουμένως είχε αποκλείσει κατά σειρά τις Μπουσάρ, Βοσνιάκι, Λισίτσκι, Ιβάνοβιτς και Σερένα Γουίλιαμς , δήλωσε:

"Ακόμα και αν είχα χάσει θα ήταν μία εκπληκτική εμπειρία". Αυτός ήταν ο δεύτερος τίτλος στην καριέρα της 18χρονης μετά από αυτόν στο Ίστμπουρν τον Ιούνιο ενώ χάρη στις 21 νίκες που έχει πετύχει στα 25 τελευταία παιχνίδια της θα βρεθεί στο Νο 12 της παγκόσμιας κατάταξης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ