ΤΕΝΙΣ

Ο Θανάσης, ο "μαραθωνοδρόμος" & ο "εκλεκτός" του Jay Z

Ο Θανάσης, ο "μαραθωνοδρόμος" & ο "εκλεκτός" του Jay Z

Το Ρολάν Γκαρός ανακοίνωσε τα ονόματα των παικτών που... απάλλαξε από την υποχρέωση να αγωνιστούν στο προκριματικό τουρνουά του Ρολάν Γκαρός.

Μεγάλα πράγματα περιμένουν οι Αμερικανοί, αλλά και ο κόσμος του τένις γενικότερα από τον Φράνσις Τιάφο και στο Ρολάν Γκαρός ο 17χρονος μπαίνει στα βαθιά του κυρίως ταμπλό.

Γιος μεταναστών από τη Σιέρα Λεόνε μεγάλωσε κυριολεκτικά σε κέντρο αντισφαίρισης στην Ουάσινγκτον. Ο Αμερικανός έγινε ο πρώτος τενίστας που υπέγραψε συμβόλαιο με το γραφείο μάνατζμεντ αθλητών του εκατομμυριούχου ράπερ Jay Z.

Ο Τιάφο συνεργάζεται με τον πολύπειρο προπονητή Χοσέ Χιγκουέρας και αναμένεται να είναι ο νεαρότερος παίκτης στο κυρίως ταμπλό του Ρολάν Γκαρός (24/5-7/6).

Βρίσκεται ανάμεσα στους "εκλεκτούς" της γαλλικής ομοσπονδίας τένις που του χορήγησε κάρτα ελεύθερης συμμετοχής (wild card), αποφεύγοντας με αυτό τον τρόπο τα προκριματικά που ξεκινούν στις 19 Μαΐου.

Ο 19χρονος Ελληνοαυστραλός Θανάσης Κοκκινάκης είχε πει στη συνέντευξη του στο Sport24.gr τον περασμένο Ιανουάριο πως "ο στόχος μου το 2015 είναι να μπω στο Top100 το συντομότερο δυνατό και να πάρω νίκες σε όλα τα Grand Slams".

Στο Αυστραλιανό Όπεν πέρασε γύρο, επικρατώντας του Έρνεστς Γκουλμπις και την περασμένη Δευτέρα (11/5) έκανε ντεμπούτο στο Top100. Έγινε και εκείνος αποδέκτης μιας wild card, χάρη στη συνεργασία του Αυστραλιανού Όπεν με το Ρολάν Γκαρος.

Ο "μαραθωνοδρόμος" Νικολά Μαού που έχει αγωνιστεί στο μεγαλύτερο σε διάρκεια αγώνα τένις στον 1ο γύρο του Γουίμπλεντον το 2010 με αντίπαλο τον Αμερικανό Τζον Ίσνερ. Ο Πολ-Ανρί Ματιέ, ένας από τους τελευταίους τενίστες με ιδιαίτερο στυλ και ο Εντουάρ-Ροζέ Βασελέν, ο τενίστας που πηγαίνει περπατώντας στο Ρολάν Γκαρός, καθώς ζει σε διαμέρισμα σε κοντινό κτίριο πήραν wild card.

Στις γυναίκες ξεχωρίζει το όνομα της Βιρζινί Ραζάνο. Είναι η τενίστρια που απέκλεισε τη Σερένα Γουίλιαμς στον 1ο γύρο του τουρνουά το 2012, πενθώντας ακόμη για τον άδικο χαμό του αρραβωνιαστικού της ένα χρόνο νωρίτερα. Μετά από αυτήν την ήττα η Σερένα έκανε αλλαγές στην καριέρα της, προσλαμβάνοντας τον Πατρίκ Μουρατόγλου και η συνέχεια είναι γνωστή.


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ