ΤΕΝΙΣ

Ο τενίστας με το τροχόσπιτο

Ο τενίστας με το τροχόσπιτο

Η καριέρα του ανθρώπου που σέρβιρε την ήττα στον Ράφα Ναδάλ περιστρέφεται γύρω από ένα τροχόσπιτο. Επάνω στους τέσσερις τροχούς βρίσκονταν τα όνειρα του (video).

Μια αναζήτηση του ονόματος "Ντάστιν Μπράουν" στη Wikipedia μας φέρνει στη σελίδα του 29χρονου αρχηγού της αμερικανικής ομάδας χόκεϊ στον πάγο, Λος Άντζελες Κινγκς. Ο Ντάστιν Μπράουν που μας ενδιαφέρει όμως, είναι επίσης 29 χρονών και παίζει τένις.

Είναι ο τύπος που νίκησε τον Ράφα Ναδάλ στον πρώτο αγώνα του Ισπανού στο χορτάρι μετά την κατάκτηση του Ρολάν Γκαρός για ένατη φορά τα τελευταία δέκα χρόνια.

Όποιος τον βλέπει, δεν τον ξεχνάει ποτέ. Βλέπετε είναι ο μοναδικός τενίστας που έχει πλεγμένα σε dreadlocks τα μαλλιά του και ένας από τους λίγους πλέον που παίζουν σερβίς-βολέ.

Ο Ντάστιν Μπράουν γεννήθηκε στην πρώην Δυτική Γερμανία, μεγάλωσε στην Τζαμάικα, επέστρεψε στη Γερμανία για να παίξει τένις. Το 2010 έγινε ο πρώτος Τζαμαϊκανός τενίστας που έπαιξε στο κυρίως ταμπλό ενός Grand Slam (σ.σ. στον 1ο γύρο του Γουίμπλεντον), το 2013 έφτασε μέχρι τον 3ο γύρο, εκπροσωπώντας τη Γερμανία.

Η φετινή είναι η καλύτερη σεζόν στην καριέρα του, παίζει στα τουρνουά της ATP και βρίσκεται στην 85η θέση της παγκόσμιας κατάταξης. Κοιμάται σε ξενοδοχεία. Γιατί το λέμε αυτό; Μέχρι πριν από λίγα χρόνια αποκαλούσε σπίτι του ένα τροχόσπιτο και ταξίδευε με αυτό σε ολόκληρη την Ευρώπη.

Ο τενίστας με το τροχόσπιτο
© AFP/GETTY IMAGES

Η ομοσπονδία τένις της Τζαμάικα αδυνατούσε να βοηθήσει τον Μπράουν, έτσι η Γερμανίδα μητέρα του, η Ίνγκε κατέληξε στην ιδέα να αγοράσει ένα τροχόσπιτο, ώστε ο γιος της να μπορεί να έχει ταυτόχρονα στέγη, αυτοκίνητο και μέρος να ξεκουράζεται κατά τη διάρκεια των τουρνουά.

" Αυτό το τροχόσπιτο ήταν η τελευταία ευκαιρία μου", είχε δηλώσει ο Μπράουν σε συνέντευξη του. Εγκατέστησε υπολογιστή και μια μηχανή πλεξίματος για τις ρακέτες του. Βλέποντας την πινακίδα του οχήματος, δεν ξεχνούσε ποτέ το στόχο του: Γράφει CE DI 100 - CE για το Τσέλε, τη γενέτειρα του, D για τον Ντάστιν, Ι για την Ίνγκε και 100, τον στόχο που είχε βάλει στην παγκόσμια κατάταξη (Top100).

Αν κέρδιζε, έτρωγε. Προτεραιότητα του ήταν να έχει χρήματα για βενζίνη και ο εξοπλισμός του, μιας και φυσικά δεν είχε χορηγούς για ρακέτες, παπούτσια και ρούχα. Ο εξοπλισμός στο τένις είναι ακριβός, ακόμα και για τους επαγγελματίες τενίστες, αν δεν υπάρχει κανένας χορηγός.

Ο τενίστας με το τροχόσπιτο

Για εβδομάδες τρεφόταν με μακαρόνια, τα οποία αποφεύγει πλέον αν και είναι αναγκαίο κακό για έναν επαγγελματία αθλητή. Αν τα πήγαινε καλά, τότε ζούσε την πολυτέλεια να τρώει σε εστιατόρια με γρήγορο φαγητό.

Χρειάστηκε τέσσερα χρόνια για να το καταφέρει. Έπαιζε καλά σε τουρνουά της σειράς Challenger και κατάφερε να φτάσει στο Νο99, να κερδίσει το εισιτήριο για τα προκριματικά ενός Grand Slam, στο Γουίμπλεντον το 2010. Το 2013 νίκησε έναν σπουδαίο τενίστα στο Γουίμπλεντον και όχι μόνο, τον Αυστραλό Λέιτον Χιούιτ.

Πλέον η βάση του βρίσκεται στη Γερμανία κοντά στον Αμερικανό προπονητή που του έμαθε να παίζει τένις, τον Κιμ Βίτενμπεργκ. Η οικογένεια του εξόφλησε όλες τις δόσεις για το τροχόσπιτο το 2010, ο Μπράουν δεν το χρησιμοποιεί για τις μετακινήσεις του.

Το χρησιμοποιεί καμιά φορά για να πάει στην προπόνηση ή στο σούπερ μάρκετ. " Όποτε βλέπω αυτό το τροχόσπιτο, σκέφτομαι πως όλα είναι πιθανά". Ακόμα και ένας μισός Γερμανός, μισός Τζαμαϊκανός να νικήσει τον καλύτερο τενίστα στον κόσμο στο κορτ που αποτελεί "μικρογραφία" του Γουίμπλεντον.

Η νίκη επί του Ναδάλ:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ