ΤΕΝΙΣ

Ο Σουηδός που ανακάλυψε το τένις στην τουαλέτα

Ο Σουηδός που ανακάλυψε το τένις στην τουαλέτα

Η μεγάλη ελπίδα των Σουηδών, ο 19χρονος Ελίας Ιμέρ αγωνίζεται την Κυριακή (24/5) στο Ρολάν Γκαρός. Το "Φιλίπ Σατριέ" θα γεμίσει για τον ρέκορντμαν Ρότζερ Φέντερερ. Τα... καλά παιχνίδια της 1ης ημέρας του Grand Slam.

Η σπουδαία σουηδική σχολή που έχει αναδείξει τον Μπγιορν Μποργκ, τον Ματς Βιλάντερ και τον Στέφαν Έντμπεργκ μεταξύ άλλων δεν έχει πλέον εκπρόσωπο στην πρώτη 100άδα της παγκόσμιας κατάταξης.

Οι ελπίδες όλων στηρίζονται στα αδέρφια Υμέρ, τον 19χρονο Ελίας και τον 16χρονο Μίκαελ από την κωμόπολη Σκάρα της Σουηδίας. Τον Μίκαελ τον είδαμε φέτος στην Κρήτη.

Τα δύο αγόρια κατάγονται από την Αιθιοπία, ο πατέρας τους ήταν επαγγελματίας δρομέας και ήθελε να τραβήξει τα παιδιά του στον στίβο. Οι δρόμοι αντοχής δεν ήταν για εκείνα και σε ένα διάλειμμα από την προπόνηση, αναζήτησαν τουαλέτα να ανακουφιστούν. Μπήκαν σε ένα τένις κλαμπ, γοητεύτηκαν από το παιχνίδι και... παρέμειναν εκεί.

Ο Ελίας έκανε το ντεμπούτο του στο κυρίως ταμπλό ενός Grand Slam στο Αυστραλιανό Όπεν και κέρδισε μια θέση και στο Ρολάν Γκαρός. Μετά από τρεις νίκες στα προκριματικά ο νεαρός που προπονείται στην ακαδημία του προπονητή του Σταν Βαβρίνκα και πρώην φιναλίστ στο Ρολάν Γκαρός και Νο2 στον κόσμο, Μάγκνους Νόρμαν αγωνίζεται την Κυριακή (24/5) με αντίπαλο τον Τσέχο Λούκας Ρόσολ.

Ένα ρεκόρ ακόμη για το "μαέστρο"

Οι πρώτες θέσεις στο κεντρικό κορτ "Φιλίπ Σατριέ" που συνήθως είναι άδειες τις πρώτες ημέρες, θα γεμίσουν για χάρη του Ρότζερ Φέντερερ που αγωνίζεται την πρώτη ημέρα και θα ισοφαρίσει το ρεκόρ των συνεχόμενων εμφανίσεων στα Grand Slam, με 62, που διατηρεί η Γιαπωνέζα Άι Σουγκιγιάμα.

Ο Ελβετός θα παίξει με τον Κολομβιανό Αλεχάντρο Φάγια. Δεν έχει χάσει φυσικά ποτέ από τον αριστερόχειρα από το Κάλι, αλλά πριν από πέντε χρόνια στο Γουίμπλεντον ο Φάγια προηγήθηκε με 2-0 σετ για να σπαταλήσει τη μεγαλύτερη ευκαιρία στην καριέρα του.

Ο Σταν Βαβρίνκα (Νο8), ο τελευταίος Ελβετός που κατέκτησε Grand Slam, θα αναμετρηθεί με τον Τούρκο Μαρσέλ Ιλχάν, ενώ ο Κέι Νισικόρι (Νο5) κληρώθηκε να παίξει με τον 33χρονο Πολ-Ανρί Ματιέ, τον άτυχο Γάλλο με τους σοβαρούς τραυματισμούς που αντιμετωπίζει αυτό το Ρολάν Γκαρός ως το τελευταίο της καριέρας του.

Ο Μάρκος Παγδατής, Νο58 στον κόσμο, θα αγωνιστεί για 10η φορά στο κυρίως ταμπλό στο Παρίσι με αντίπαλο τον Κροάτη Ίβο Κάρλοβιτς.

Τα ματς των γυναικών

Το τουρνουά ανοίγει η περσινή ημιφιναλίστ Σιμόνα Χάλεπ στο "Φιλίπ Σατριέ" με αντίπαλο τη Ρωσίδα Εβγενίγια Ροντίνα. Η Ρουμάνα δεν έχει καλά αποτελέσματα φέτος στο χώμα, αλλά στα Grand Slam πλέον αποδίδει καλά.

Παρόμοια αποτελέσματα έχει και η Άνα Ιβάνοβιτς που απέλυσε τον προπονητή της πριν από λίγες εβδομάδες. Στα μαύρα και φέτος η Σέρβα νικήτρια το 2008 αντιμετωπίζει τη Γιαροσλάβα Σβέντοβα στον 1ο γύρο.

Ίσως το πιο ενδιαφέρον ματς στις γυναίκες είναι ανάμεσα στην έφηβη Κροάτισσα Ντόνα Βέκιτς και τη Γαλλίδα Καρολίν Γκαρσία.

Δείτε το πρόγραμμα της 1ης ημέρας στο Ρολάν Γκαρός

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ