ΤΕΝΙΣ

Ο Ναδάλ "στοιχίζει" 500.000€ τον Ιούλιο

Ο Ναδάλ "στοιχίζει" 500.000€ τον Ιούλιο

Ο διευθυντής του τουρνουά τένις του Αμβούργου, Μίχαελ Στιχ αποκάλυψε τους όρους του Ράφα Ναδάλ, προκειμένου να δεχθεί να λάβει μέρος στο τουρνουά που διεξάγεται σε χωμάτινη επιφάνεια μετά το πέρας της χωμάτινης σεζόν.

Οι εβδομάδες που ακολουθούν μετά από την ολοκλήρωση του Γουίμπλεντον είναι περίοδος ξεκούρασης, ανασυγκρότησης και προετοιμασίας ενόψει της μακράς σεζόν που ακολουθεί στα χωμάτινα γήπεδα της Βόρειας Αμερικής.

Θεωρείται σπάνιο να δεχθεί ένας πρωτοκλασάτος παίκτης να παίξει σε ένα τουρνουά τέτοιες μέρες, πόσο μάλλον στο χώμα που διεξάγεται το τουρνουά στο Αμβούργο, το οποίο έχει χάσει τη θέση του ως ένα από τα τουρνουά προετοιμασίας για το Ρολάν Γκαρός.

Ο διευθυντής του τουρνουά όμως και νικητής στο Γουίμπλεντον το 1991, ο Μίχαελ Στιχ ήθελε να εξασφαλίσει τη συμμετοχή ενός σταρ για να εγγυηθεί την επιτυχία της φετινής διοργάνωσης, για να πουλήσει τα εισιτήρια και εξασφάλισε την παρουσία του Ναδάλ μετά τον πρόωρο αποκλεισμό του στο Γουίμπλεντον.

Το 2008 ο Ναδάλ είχε κατακτήσει το τουρνουά του Αμβούργου, το οποίο ανηκε στη σειρά των τουρνουά Masters και έκτοτε δεν εμφανίστηκε ξανά στη γερμανική πόλη. Ο μάνατζερ του Ναδάλ, ο Κάρλος Κόστα ζήτησε 500.000 ευρώ, ποσό-ταρίφα για τη συμμετοχή του Ναδάλ σε ATP 500 και έξτρα πριμ για τη νίκη του μετά από κάθε γύρο

Η πλευρά του πιο επιτυχημένου τενίστα στην ιστορία του Ρολάν Γκαρός απαίτησε και μια κάρτα ελεύθερης συμμετοχής (wild card) για τον 18χρονο Χάουμε Άντονι Μουνάρ, φιναλίστ στον τελικό των τζούνιορ του Ρολάν Γκαρός το 2014. Ο 18χρονος που προπονείται με τον Ναδάλ στη Μαγιόρκα θα τον πλαισιώσει και στο διπλό, ενώ τα δικαιώματα εκπροσώπησης του ανήκουν στην εταιρεία που έχουν συστήσει ο Ναδάλ με τον Κόστα.

Ο Μουνάρ, Νο683 στην παγκόσμια κατάταξη, θα αντιμετωπίσει στον 1ο γύρο τον Γκιγιέρμο Γκαρθία-Λόπεθ, και ο αριστερόχειρας από τη Μαγιόρκα θα παίξει με τον Φερνάντο Βερδάσκο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ