ΤΕΝΙΣ

Ο Ναδάλ ξεπέρασε τον Μποργκ

Spain's tennis player Rafael Nadal plays an exhibition game at a youth event in Buenos Aires, Argentina, Thursday, Feb. 26, 2015. Nadal is in Argentina for the Argentina Open. (AP Photo/Rodrigo Abd)
Spain's tennis player Rafael Nadal plays an exhibition game at a youth event in Buenos Aires, Argentina, Thursday, Feb. 26, 2015. Nadal is in Argentina for the Argentina Open. (AP Photo/Rodrigo Abd) AP

Ο Ράφα Ναδάλ κατέκτησε τον τίτλο στο Μπουένος Άιρες, δεν ισοφάρισε το ρεκόρ του Γκιγιέρμο Βίλας, ωστόσο έχει πλέον περισσότερους επαγγελματικούς τίτλους από τον Μπγιορν Μποργκ (video).

Εννιά μήνες μετά τον ένατο τίτλο στο Ρολάν Γκαρός που ισοδυναμεί με τον τελευταίο του τίτλο, ο Ράφα Ναδάλ άνοιξε το... λογαριασμό στο χώμα, κατακτώντας το τουρνουά στο Μπουένος Άιρες.

Στο παιχνίδι τίτλου ο αριστερόχειρας από τη Μαγιόρκα επικράτησε με 6-4, 6-1 του Αργεντινού Χουάν Μονάκο. " Όλοι οι τίτλοι είναι σημαντικοί, αλλά είμαι πραγματικά ευτυχής γιατί δεν ήμουν πρωταθλητής εδώ και αρκετό καιρό. Απέναντι στον "Πίκο" έκανα το καλύτερο παιχνίδι μου ολόκλρηη την εβδομάδα. Υπέροχα νέα για μένα, γιατί προσπαθώ να αποκτήσω μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση", είπε ο νικητής που επέστρεψε στο Νο3.

Ο Μονακό, ο καλύτερος φίλος του Ναδάλ, προσπαθούσε να γίνει ο πρώτος Αργεντινός νικητής του συγκεκριμένου τουρνουά μετά το 2008 και τον Νταβίντ Ναλμπαντιάν. Ο πρώην φιναλίστ του τελικού του Γουίμπλεντον που έχει αποχωρήσει από τα γήπεδα παρακολούθησε τον αγώνα δίπλα στον πρώην νικητή του Ρολάν Γκαρός, Γκαστόν Γκαούντιο.

Ο Ναδάλ ξεπέρασε τον Μποργκ

Ο Γκιγιέρμο Κορία, ο κορυφαίος τενίστας στο χώμα πριν από τον Ναδάλ, καθόταν λίγες θέσεις πιο μακριά, κοντά στον πιο επιτυχημένο τενίστα στο χώμα, τον Γκιγιέρμο Βίλας.

Από λάθος της ATP είχε αναφερθεί πως με νίκη ο Ναδάλ επρόκειτο να ισοφαρίσει το ρεκόρ των χωμάτινων τίτλων του Βίλας. Ο Ναδάλ έχει πλέον 46, αλλά μια καινούργια καταμέτρηση έφερε το ρεκόρ του Βίλας στους 49.

Πάντως ο Ναδάλ έσπασε ένα μεγάλο ρεκόρ την Κυριακή (2/3). Έφτασε στους 65 επαγγελματικούς τίτλους, έναν περισσότερο από τον Μπγιορν Μποργκ. Βρίσκεται στην 5η θέση και κυνηγάει τον Τζον Μάκενρο που έχει 77. Κορυφαίος εν ενεργεία τενίστας είναι ο Ρότζερ Φέντερερ με 84. Πρώτος είναι ο Τζίμι Κόνορς με 109.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ