ΤΕΝΙΣ

Ο Ναδάλ κέρδισε τη δικαστική μάχη με την Μπασλό

Rafael Nadal of Spain celebrates his victory over Pablo Cuevas of Uruguay during the third round of the Paris Masters tennis tournament at the Bercy Arena in Paris, France, Thursday, Nov. 2, 2017. (AP Photo/Francois Mori)
Rafael Nadal of Spain celebrates his victory over Pablo Cuevas of Uruguay during the third round of the Paris Masters tennis tournament at the Bercy Arena in Paris, France, Thursday, Nov. 2, 2017. (AP Photo/Francois Mori) AP

Η Ροζλίν Μπασλό κρίθηκε ένοχη για δυσφήμηση του Ράφαελ Ναδάλ και της επιβλήθηκε πρόστιμο συνολικού ύψους 12.500 ευρώ.

Ο Ράφαελ Ναδάλ δικαιώθηκε στο δικαστήριο στην κόντρα του με την πρώην υπουργό Υγείας και Αθλητισμού της Γαλλίας, Ροζλίν Μπασλό, η οποία είχε αφήσει υπόνοιες για χρήση απαγορευμένων ουσιών από τον Ισπανό.

Η διαμάχη των δύο πλευρών είχε ξεκινήσει τον Μάρτιο του 2016.

Τότε σε συνέντευξη της η Ροζλίν Μπασλό είχε κατηγορήσει τον Ναδάλ, ο οποίος το 2012 ήταν για καιρό απών από τους αγώνες, ότι είχε προσποιηθεί πως τραυματίσθηκε για να κρύψει έναν έλεγχο ντόπινγκ που του είχε γίνει και είχε αποδειχθεί θετικός. Ο Ναδάλ δεν άφησε αυτές τις κατηγορίες αναπάντητες και προχώρησε σε μήνυση εις βάρος της πρώην Υπουργού.

Το δικαστήριο έκρινε ότι ο Ισπανός έχει δίκιο και η Γαλλίδα θα αναγκαστεί να βάλει το χέρι στην τσέπη. Συγκεκριμένα, θα πρέπει να καταβάλει 10.000 ευρώ για "ηθική βλάβη", 2.000 για τα δικαστικά έξοδα, ενώ της επιβλήθηκε ακόμα ένα πρόστιμο ύψους 500 ευρώ.

Συνολικά η Ροζλίν Μπασλό θα πληρώσει 12.500 ευρώ τη στιγμή που ο Ναδάλ ζητούσε 100.000!

Photo credits: AP Photo/Francois Mori

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ