ΤΕΝΙΣ

Ο Ναδάλ αποκλείστηκε μετά από 4 ώρες και 48 λεπτά

Spain's Rafael Nadal reacts after losing a point to Luxembourg's Gilles Muller during their Men's Singles Match on day seven at the Wimbledon Tennis Championships in London Monday, July 10, 2017. (AP Photo/Tim Ireland)
Spain's Rafael Nadal reacts after losing a point to Luxembourg's Gilles Muller during their Men's Singles Match on day seven at the Wimbledon Tennis Championships in London Monday, July 10, 2017. (AP Photo/Tim Ireland) AP

Ο Ράφα Ναδάλ έδωσε έναν επικό αγώνα με τον Ζιλ Μίλερ, αλλά λύγισε στο 5ο σετ που διήρκεσε 135 λεπτά και 28 games, με συνέπεια να αποχωρήσει πρόωρα από το Γουίμπλεντον.

Ο Ράφα Ναδάλ πήγε στην αναμέτρηση με τον Ζιλ Μίλερ για τον 4ο γύρο χωρίς να έχει χάσει σετ σε Ρολάν Γκαρός και Γουίμπλεντον φέτος, προσέφερε στο κοινό το καλύτερο παιχνίδι του 2017 και υποτάχθηκε μετά από 4 ώρες και 48 λεπτά με 6-3, 6-4, 3-6, 4-6, 15-13 από το νο16 της κατάταξης.

Ο Ναδάλ έχασε το πρώτο σετ του μετά από 28 συνεχόμενα σε grand slam και αμέσως μετά έχασε και το δεύτερο. Ο Ισπανός δεν κατάφερε να πλησιάσει το ρεκόρ του Ρότζερ Φέντερερ με 36 σερί νικηφόρα σετ ή την επίδοση του Τζον Μακενρό με 35 (ισοφάρισε το ατομικό ρεκόρ του) και πλέον κινδύνεψε με πρόωρο αποκλεισμό. Απάντησε με δύο νίκες μέσα σε 79 λεπτά συνολικά και σε αυτό το σημείο άρχισε ο... μαραθώνιος, το πιο μεγάλο χρονικά 5ο σετ του Ισπανού στο Γουίμπλεντον.

Spain's Rafael Nadal reacts after winning a point against Luxembourg's Gilles Muller during their Men's Singles Match on day seven at the Wimbledon Tennis Championships in London Monday, July 10, 2017. (AP Photo/Tim Ireland)
Spain's Rafael Nadal reacts after winning a point against Luxembourg's Gilles Muller during their Men's Singles Match on day seven at the Wimbledon Tennis Championships in London Monday, July 10, 2017. (AP Photo/Tim Ireland) AP

Ο Λουξεμβούργιος έφτασε στο 5-4 στα games και είχε δύο match points, αλλά ο Ναδάλ κατάφερε να παραμείνει στο παιχνίδι. Σε αυτό το σημείο άρχισε η... ανταλλαγή games. Στις 4 ώρες αγώνα κι ενώ τα games ήταν 9-9, ο Ναδάλ είχε τέσσερα break points, αλλά ο ψύχραιμος Μίλερ άντεξε και με την πρώτη ευκαιρία για να πάρει το game μετά από πέντε ισοπαλίες, τα κατάφερε κι έκανε το 10-9.

Luxembourg's Gilles Muller wipes his face as he plays Spain's Rafael Nadal during their Men's Singles Match on day seven at the Wimbledon Tennis Championships in London Monday, July 10, 2017. (AP Photo/Tim Ireland)
Luxembourg's Gilles Muller wipes his face as he plays Spain's Rafael Nadal during their Men's Singles Match on day seven at the Wimbledon Tennis Championships in London Monday, July 10, 2017. (AP Photo/Tim Ireland) AP

Στο 20ό game και μετά από 55 λεπτά από την πρώτη φορά, ο 34χρονος Μίλερ έφτασε ακόμα δύο φορές στην πηγή, αλλά ούτε τώρα ήπιε νερό. Ο Ναδάλ έσωσε ακόμα δύο match points κι έκανε το 10-10.

Η φάση του αγώνα ίσως σημειώθηκε στο 21ο game, όταν ο Ναδάλ ήταν στο σερβίς και η αντανάκλαση του ήλιου που έπεφτε στα μάτια του οδήγησε σε... ειδικά μέτρα. Ένα... φουλάρι στην επίμαχη πλακέτα έσωσε την κατάσταση και το παιχνίδι συνεχίστηκε με αυτήν την ισορροπία του τρόμου.

Spain's Rafael Nadal holds his ankle as he plays Luxembourg's Gilles Muller during their Men's Singles Match on day seven at the Wimbledon Tennis Championships in London Monday, July 10, 2017. (AP Photo/Tim Ireland)
Spain's Rafael Nadal holds his ankle as he plays Luxembourg's Gilles Muller during their Men's Singles Match on day seven at the Wimbledon Tennis Championships in London Monday, July 10, 2017. (AP Photo/Tim Ireland) AP

Η "αυλαία" έπεσε στο 28ο game του 5ου σετ, που διήρκεσε 135 λεπτά. Ο Μίλερ προηγήθηκε με 40-15 και στο 5ο match point (1:31 μετά από το 1ο) δεν τα... θαλάσσωσε. Πήρε τη νίκη και οδήγησε τον Ναδάλ σε πρόωρο αποκλεισμό. Ο Ισπανός ηττήθηκε για τρίτη φορά από αριστερόχειρα σε grand slam (26-3 το ρεκόρ, δεύτερη ήττα από τον Μίλερ) και μετά από 4 ώρες και 48 λεπτά, υποκλίθηκε στον εκπληκτικό Λουξεμβούργιο, ο οποίος στα προημιτελικά θα αντιμετωπίσει τον Μάριν Τσίλιτς. Ο Ναδάλ, μάλιστα, έμεινε εκτός προημιτελικών Γουίμπλεντον ξανά (τελευταία εμφάνιση το 2011), αποτυγχάνοντας στη διεκδίκηση του 16ου grand slam.

Spectators do a wave as Luxembourg's Gilles Muller prepares to serve to Spain's Rafael Nadal during their Men's Singles Match on day seven at the Wimbledon Tennis Championships in London Monday, July 10, 2017. (AP Photo/Tim Ireland)
Spectators do a wave as Luxembourg's Gilles Muller prepares to serve to Spain's Rafael Nadal during their Men's Singles Match on day seven at the Wimbledon Tennis Championships in London Monday, July 10, 2017. (AP Photo/Tim Ireland) AP


ΤΙ ΕΓΙΝΕ ΣΤΑ ΥΠΟΛΟΙΠΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ

Ο Κροάτης δεν την πάτησε όπως ο Κέι Νισικόρι και νίκησε με 6-2, 6-2, 6-2 και σε μόλις 1:41 το νο18 της κατάταξης, Ρομπέρτο Μπατίστα Αγκούτ. Ο νικητής του αμερικανικού όπεν το 2014 θα προσπαθήσει να προκριθεί για πρώτη φορά στα ημιτελικά του Γουίμπλεντον.

Ο Άντι Μάρεϊ νίκησε στις λεπτομέρειες και στα τρία σετ τον Μπενουά Περ και συνεχίζει ακάθεκτος για την κατάκτηση του Γουίμπλεντον για τρίτη φορά στην καριέρα του. Ο Βρετανός νίκησε με 7-6 (1), 6-4, 6-4, τον Γάλλο αντίπαλό του και προκρίθηκε για 10η σερί φορά στα προημιτελικά του "εντός έδρας" grand slam (7-2 στους προηγούμενους εννέα).

Επόμενο εμπόδιο για τη διατήρηση των σκήπτρων στο τουρνουά θα είναι ο Σαμ Κέρεϊ, ο οποίος άντεξε σε ακόμα ένα παιχνίδι που κρίθηκε στα πέντε σετ. Μετά από τη νίκη επί του Ζο Βιλφρέντ Τσονγκά, ο Αμερικανός επικράτησε με 5-7, 7-6 (5), 6-2, 6-7 (11), 6-3 του Νοτιοαφρικανού Κέβιν Άντερσον και έφτασε στα προημιτελικά μόλις για δεύτερη φορά σε 41 εμφανίσεις σε grand slam.

Ο Ρότζερ Φέντερερ δεν αντιμετώπισε μεγάλες δυσκολίες με αντίπαλο τον Γκριγκόρ Ντιμιτρόφ. Μέσα σε 1,5 ώρα νίκησε με 6-4, 6-2, 6-4 τον Βούλγαρο νο13 στον κόσμο και με τον 15ο προημιτελικό του, βάζει πλώρη για τον 8ο τίτλο στο Γουίμπλεντον, επίδοση ρεκόρ στην ιστορία του τένις. Ο Φέντερερ έφτασε τις 50 συμμετοχές σε προημιτελικά grand slam, ανοίγοντας την "ψαλίδα" από τον Τζίμι Κόνορς (41) και τον Νόβακ Τζόκοβιτς (38).

Ο Ελβετός κάτοχος 18 grand slam θα κληθεί να αντιμετωπίσει τον Μίλος Ράονιτς, ο οποίος νίκησε με 4-6, 7-5, 4-6, 7-5, 6-1 τον Γερμανό Αλεξάντερ Ζβέρερβ. Ο περσινός φιναλίστ από τον Καναδά χρειάστηκε 3:32 ώρες για να υποτάξει το νο10 της κατάταξης και να αντιμετωπίσει τον Φέντερερ ξανά, όπως στα περσινά ημιτελικά (νικητής ο Ράονιτς) ή αυτά του 2014 (νικητής ο Φέντερερ).

Ο Τόμας Μπέρντιχ έφτασε στα προημιτελικά του Γουίμπλεντον για δεύτερη σερί χρονιά. Ο φιναλίστ του 2010 νίκησε με 6-3, 6-7 (1), 6-3, 3-6, 6-3 το νο8 της κατάταξης, Ντόμινικ Τιμ, και προχώρησε στην επόμενη φάση.

Ο τελευταίος αγώνας του 4ου γύρου μεταξύ του Νόβακ Τζοκοβιτς και του Αντριάν Μαναρινό αναβλήθηκε για τις 14:00 ώρα Ελλάδας την Τρίτη, κατόπιν ανακοίνωσης των διοργανωτών, αφού ήταν προγραμματισμένη να διεξαχθεί στο κορτ του αγώνα Ναδάλ - Μίλερ. Οι διοργανωτές αιτιολόγησαν την αναβολή ως απαραίτητο μέτρο για την προστασία του χόρτου κι ενώ ήδη ο ήλιος είχε αρχίσει να πέφτει.

Photo credits: AP Photo/Tim Ireland

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ