ΤΕΝΙΣ

Ο Μάρεϊ νίκησε τον Ναδάλ στο χώμα!

Ο Μάρεϊ νίκησε τον Ναδάλ στο χώμα!

Μέχρι την προηγούμενη εβδομάδα ο Άντι Μάρεϊ δεν είχε κατακτήσει τίτλο στο χώμα. Τώρα έχει δύο μετά το θρίαμβο του στο Mutua Madrid Open και μάλιστα με νίκη επί του Ράφα Ναδάλ (video).

Περίεργα πράγματα συνέβησαν στη Μαδρίτη τις προηγούμενες μέρες. Από την πρώτη ήττα στη χρονιά για τη Σερένα Γουίλιαμς μέχρι τον τίτλο της Πέτρα Κβίτοβα "εξαφανίζοντας" τη Σβετλάνα Κουζνέτσοβα.

Στον τελικό των ανδρών στο "Μανόλο Σαντάνα" της "Caja Magica" ο Άντι Μάρεϊ που δεν είχε κερδίσει ποτέ τίτλο στο χώμα μέχρι πριν από την περασμένη Δευτέρα (4/5) στο Μόναχο, κατέκτησε το Mutua Madrid Open, κερδίζοντας τον Ράφα Ναδάλ με 6-3, 6-2!

Ο Σκωτσέζος που βλέπει μεγάλη αλλαγή στο παιχνίδι του από την ώρα που ξεκίνησε να συνεργάζεται με τον Γιόνας Μπγιόρκμαν (σ.σ. αν και στη Μαδρίτη βρισκόταν και η εγκυμονούσα Αμελί Μορεσμό), έκανε γρήγορα break στο ξεκίνημα του πρώτου σετ και "καθάρισε" τον τελικό σε 89 λεπτά!

Αυτή τη φορά η τέως βασίλισσα της Ισπανίας, η Σοφία που είναι το "γούρι" του Ναδάλ και παρακολούθησε και το φετινό τελικό, δεν του έφερε τύχη. Ο ρέκορντμαν στο Ρολάν Γκαρός έχει πολλά θέματα να λύσει στο παιχνίδι του, πάντως η εμφάνιση του στη Μαδρίτη ήταν σαφώς καλύτερη από ό,τι παρουσίασε στο Μόντε Κάρλο και στη Βαρκελώνη.

Ο Μάρεϊ νίκησε τον Ναδάλ στο χώμα!

Το άσχημο για τον αριστερόχειρα από τη Μαγιόρκα και βέβαια τους αντιπάλους του είναι πως για πρώτη φορά μετά από δέκα χρόνια, θα βρεθεί εκτός Top5 της παγκόσμιας κατάταξης και συγκεκριμένα στο Νο7. Ποιος θέλει να πετύχει τον Ναδάλ στα προημιτελικά του Ρολάν Γκαρός; Κανείς.

Μπορεί να εμπιστευτεί τους νικητές στη Μαδρίτη, τον Μάρεϊ και την Κβίτοβα για να φτάσουν μέχρι το τέλος στο Παρίσι; Η λογική λέει "όχι". Η Τσέχα νίκησε τη Σερένα στην ισπανική πρωτεύουσα, τώρα χρειαζόμαστε μια αναμέτρηση του Μάρεϊ με τον Νόβακ Τζόκοβιτς στη Ρώμη το ερχόμενο σαββατοκύριακο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ