ΤΕΝΙΣ

Ο Κύργιος νίκησε και τον Φέντερερ!

Ο Κύργιος νίκησε και τον Φέντερερ!

Μετά τον Ράφα Ναδάλ, ο 19χρονος Νικ Κύργιος πήρε μια διάσημη νίκη με αντίπαλο τον Ρότζερ Φέντερερ στον 2ο γύρο του Mutua Madrid Open. Ο Ελληνοαυστραλός έφερε στα όρια του τον Ελβετό (videos).

Toυ αρέσουν τα μεγάλα γήπεδα, οι σπουδαίοι αντίπαλοι και οι σχεδόν... αδύνατες αποστολές. Ο Νικ Κύργιος νίκησε τον Ρότζερ Φέντερερ στον 2ο γύρο του Masters της Μαδρίτης, του Mutua Madrid Open σε τρία σετ που κρίθηκαν στο τάι μπρέικ: 6-7 (2-7), 7-6 (7-5), 7-6 (14-12).

"Είναι η μεγαλύτερη νίκη στην καριέρα μου μέχρι σήμερα. Δεν ένιωθα ότι έπαιζα σήμερα, ένιωθα πως ήμουνα θεατής", δήλωσε ο 19χρονος Ελληνοαυστραλός που πριν από ένα χρόνο όχι μόνο δεν έπαιζε στο κυρίως ταμπλό στην "Caja Magica", αλλά προπονούνταν με τον Φέντερερ στη Βασιλεία.

" Το έχω ζήσει δύο φορές", πρόσθεσε αναφερόμενος στη διάσημη νίκη του εις βάρος του Ράφα Ναδάλ στο Γουίμπλεντον το περασμένο καλοκαίρι.

Το τάι μπρέικ στο τρίτ σετ ολοκληρώθηκε με 14 πόντους για τον Κύργιο, 12 για τον Φέντερερ. Ο Κύργιος που αγωνίστηκε μόλις την περασμένη εβδομάδα στον πρώτο τελικό της καριέρας του, στο Εστορίλ έκλεισε το ματς στην 6η ευκαιρία που είχε.

Ο Κύργιος προηγήθηκε με 5-3 στο πρώτο σετ. Πέρασε μπροστά με 3-0 στο τάι μπρέικ του πρώτου σετ και στη συνέχεια διαλύθηκε το παιχνίδι του για μια υπόδειξη ενός κριτή γραμμών, εκνευρίστηκε και έχασε το σετ από τον Φέντερερ.

Ο Κύργιος νίκησε και τον Φέντερερ!

Το δεύτερο σετ οδηγήθηκε και πάλι στο τάι μπρέικ. Ο Φέντερερ βρέθηκε πίσω με 5-1 και κατά τη διάρκεια της ανάπαυλας, ακούστηκε να λέει " χρειαζόμαστε έναν κλόουν για αυτό το τσίρκο"; Διευκρίνισε πως δεν εννοούσε τον αντίπαλο του, ούτε τον διαιτητή: " Οι αποφάσεις ήταν τόσο κακές, ένα απόλυτο χάος εκεί έξω. Το μοναδικό που έλειπε ήταν ένας κλόουν". Ο Κύργιος ισοφάρισε το ματς στο κορτ "Μανόλο Σαντάνα" σε 1-1.

Ο Κύργιος έζησε τη "μαγική" βραδιά που είχε ζήσει ο ίδιος ο Φέντερερ στο Γουίμπλεντον όταν είχε νικήσει τον Πιτ Σάμπρας. Ο Κύργιος νίκησε το "είδωλο" του, μόλις πριν από λίγους μήνες είχε παραδεχθεί πως ντρεπόταν να μοιραστεί τα ίδια αποδυτήρια με τον Ελβετό.

Ο πρόωρος αποκλεισμός του θα οδηγήσει τον Φέντερερ στην "αγκαλιά" των διοργανωτών του Masters στη Ρώμη. "Δεν μπορούσα να βρω τον ρυθμό μου στην επιστροφή του σερβίς", παραδέχθηκε. Όσο για τον Κύργιο καλείται να αντιμετωπίσει την Πέμπτη (7/5) τον Αμερικανό Τζον Ίσνερ στον 3ο γύρο.

Εύκολη νίκη για τον Ναδάλ και μετά... Champions League

Στον πρώτο του αγώνα στη Μαδρίτη ο δύο φορές νικητής Ράφα Ναδάλ τον Αμερικανό Στιβ Τζόνσον με 6-4, 6-3. Ο Ναδάλ έδειξε άνεση ειδικά στις επιστροφές. Επιστράτευσε την παλιά του ρακέτα. Στον 3ο γύρο ο εννιά φορές νικητής στο Ρολάν Γκαρός θα δοκιμαστεί από τον Ιταλό Σιμόνε Μπολέλι.

Ο Κύργιος νίκησε και τον Φέντερερ!

Νίκες πήραν ο Τόμας Μπέρντιχ εις βάρος του νικητή στο Εστορίλ, Ρισάρ Γκασκέ, ο Νταβίδ Φερέρ, ο Φερνάντο Βερδάσκο με αντίπαλο το Νο9 του ταμπλό, Μάριν Τσίλιτς, ο Γκριγκόρ Ντίμιτροφ και ο Τζον Ίσνερ. Στο Mutua Madrid Open δεν συμμετέχει φέτος ο Νόβακ Τζόκοβιτς.

23-0 η Σερένα το 2015

Για την ακρίβεια 26 σερί αγώνες δίχως ήττα για τη Σερένα Γουίλιαμς από το τέλος της περσινής χρονιάς. Να όμως που στη Μαδρίτη φάνηκε πως ο αποκλεισμός από τα προημιτελικά ήταν κοντά με αντίπαλο τη Βικτόρια Αζαρένκα. Η Λευκορωσίδα πρώην Νο1 στην παγκόσμια κατάταξη που προσπαθεί να επανέλθει φέτος μετά από σοβαρό τραυματισμό είχε τρεις ευκαιρίες για να πάρει το ματς στο τρίτο σετ.

Ο Κύργιος νίκησε και τον Φέντερερ!

Η Γουίλιαμς "έσβησε" τους δύο πρώτους πόντους για break και στη συνέχεια η Αζαρένκα έκανε τρία συνεχόμενα λάθη για να γνωρίσει την ήττα με 7-6 (7-5), 3-6, 7-6 (7-1). Το μεγαλύτερο αήττητο σερί της Γουίλιαμς είναι 34 αγώνες δίχως ήττα το 2013.

Η Αμερικανίδα θα αντιμετωπίσει στις "8" την Ισπανίδα Νο1 Κάρλα Σουάρεθ-Ναβάρο, η οποία απέκλεισε την Άνα Ιβάνοβιτς (7-5, 1-6, 6-4). Έκπληξη ήταν και ο αποκλεισμός της Αγκνιέσκα Ραντβάνσκα από την Κάρολαϊν Βοζνιάκι. Η Πολωνή έλυσε τη συνεργασία της με τη Μαρτίνα Ναβρατίλοβα και τη Δευτέρα (11/5) θα βρεθεί για πρώτη φορά εκτός Top10. H Bοζνιάκι θα αναμετρηθεί με τη Μαρία Σαραπόβα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ