ΤΕΝΙΣ

Ο Φέντερερ μπορεί να επιστρέψει γρήγορα στο Νο1

Ο Φέντερερ μπορεί να επιστρέψει γρήγορα στο Νο1

Ο Ρότζερ Φέντερερ σαρώνει τους τίτλους, πλησιάζει το Νο1 του κόσμου και δεν αποκλείεται αυτό να γίνει πολύ άμεσα, αν συνεχίσει αυτές τις επιδόσεις. Με ποιο τρόπο μπορεί να επιστρέψει στην κορυφή.

Κανείς δεν αμφισβητεί ότι είναι ο καλύτερος τενίστας στον κόσμο και πιθανότατα ο κορυφαίος όλων των εποχών. Τα επιτεύγματα του είναι μυθικά και ο ίδιος κάθε φορά κάνει κάτι για να ξεπερνάει τον εαυτό του και να αποστομώνει όσους τον έχουν αμφισβητήσει, κυρίως λόγω της ηλικίας του. Στα 36 του χρόνια, πολλοί θα έλεγαν ότι βρίσκεται στα τελειώματά του, αλλά ο ίδιος απαντά με τίτλους!

Μετά τα 35 του έχει κατακτήσει τρία Grand Slam. Τελευταίο του αυτό στη Μελβούρνη, όπου υπερασπίστηκε το στέμμα του. Έφτασε τα έξι στο Australian Open, ισοφαρίζοντας την επίδοση του Νόβακ Τζόκοβιτς, μετράει πλέον 20 Grand Slam και είναι ο πρώτος στη λίστα με διαφορά τεσσάρων από τον δεύτερο, Ραφαέλ Ναδάλ, ενώ παράλληλα έχει 96 τίτλους καριέρας.

Επόμενος μεγάλος στόχος του "Βασιλιά" είναι η επιστροφή στην κορυφή της παγκόσμιας κατάταξης. Ο Ελβετός έχει ήδη το ρεκόρ του μεγαλύτερου σε ηλικία Νο2 στον κόσμο, αλλά εκείνος θέλει να καθίσει και πάλι στο ρετιρέ, στη φυσική του θέση. Την πρώτη εβδομάδα του Μαρτίου μπορεί να είναι στο Νο1 της ATP, χωρίς καν να χρειαστεί να αγωνιστεί. Εξυπακούεται ότι δεν θα έχει υπάρξει άλλος στο παρελθόν, ο οποίος σε τέτοια ηλικία θα είναι ο πρώτος των πρώτων.

Ο Ελβετός μπορεί τον Μάρτιο να έχει 2.000 βαθμούς να υπερασπιστεί, εξαιτίας των τίτλων του σε Indian Wells και Μαϊάμι, αλλά ο Φεβρουάριος θα είναι ένας καλύτερος μήνας όσον αφορά στη βαθμολογία. Η διαφορά του από τον Ναδάλ είναι μόλις 155 βαθμοί. Τον Φεβρουάριο του 2017, ο Φέντερερ είχε πάρει μόλις 45 βαθμούς, αντίθετα, ο Ισπανός είχε φτάσει στον τελικό του Abierto Mexicano στο Ακαπούλκο, όπερ σημαίνει πως θα πρέπει να υπερασπιστεί 300 βαθμούς.

Δεν είναι διόλου απίθανο να αγωνιστεί και φέτος στο Ντουμπάι ο "King Roger", ο Ναδάλ έχει δηλώσει συμμετοχή στο τουρνουά του Ακαπούλκο, όμως είναι αμφίβολος λόγω του τραυματισμού του στο πόδι. Οι γιατροί είναι αισιόδοξοι, όμως το ερωτηματικό για την κατάστασή του θα παραμείνει. Αν δεν αγωνιστεί στο Ακαπούλκο, ο Φέντερερ θα επιστρέψει στο Νο1 στις 5 Μαρτίου.

Αν ο "Rafa Power" δώσει το παρών, θα πρέπει να φτάσει τουλάχιστον μέχρι τα ημιτελικά του τουρνουά του Ακαπούλκο, για να υπερασπιστεί το Νο1, στην περίπτωση όμως που ο Ελβετός δεν συμμετάσχει στο τουρνουά του Ντουμπάι. Βέβαια, αν ο Ελβετός πάει εκεί, αγωνιστεί και σηκώσει το τρόπαιο, τότε ο Ναδάλ δεν θα μπορεί να κάνει τίποτα για να κρατήσει την κορυφή. Θα είναι η πρώτη φορά που θα βρεθεί στο Νο1 ο Φέντερερ μετά το Νοέμβριο του 2012.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ