ΤΕΝΙΣ

Ο Φέντερερ ξαναγράφει την ιστορία του τένις

Switzerland's Roger Federer reacts after winning a point against Hungary's Marton Fucsovics during their fourth round match at the Australian Open tennis championships in Melbourne, Australia, Monday, Jan. 22, 2018. (AP Photo/Dita Alangkara)
Switzerland's Roger Federer reacts after winning a point against Hungary's Marton Fucsovics during their fourth round match at the Australian Open tennis championships in Melbourne, Australia, Monday, Jan. 22, 2018. (AP Photo/Dita Alangkara) AP

Ο Ρότζερ Φέντερερ επέστρεψε και τυπικά στην πρώτη θέση της παγκόσμιας κατάταξης και έσπασε τρία ιστορικά ρεκόρ του τένις! (VIDEO)

Όταν έρθει η μέρα που ο Ρότζερ Φέντερερ θα σταματήσει το τένις είναι δεδομένο ότι δύσκολα θα μπορέσουν να χωρέσουν όλα τα επιτεύγματα του σε ένα αφιέρωμα. Αφού ο σπουδαίος Ελβετός τενίστας συνεχίζει να καταρρίπτει το ένα ρεκόρ μετά το άλλο.

Από το πρωί της Δευτέρας (19/2) είναι και επίσημα ξανά στο Νο1 της παγκόσμιας κατάταξης.

Αυτό το κατόρθωμα του δίνει αυτόματα τρία νέα ρεκόρ. Ο "μαέστρος" έγινε ο γηραιότερος αθλητής που βρέθηκε ποτέ στην κορυφή ξεπερνώντας το κατόρθωμα του Αντρέ Άγκασι. Ο Ελβετός είναι πλεον 36 ετών, ενώ ο Αμερικανός τενίστας την τελευταία φορά που είχε βρεθεί στην κορυφή ήταν 33.

Το δεύτερο ρεκόρ το πήρε από τον Ράφα Ναδάλ και αφορά τη μεγαλύτερη διαφορά ανάμεσα στην πρώτη και την τελευταία φορά που βρέθηκε ένας αθλητής στο Νο1 της παγκόσμιας κατάταξης. Ο Ναδάλ που είχε μέχρι στιγμής το ρεκόρ είχε κάνει 9 χρόνια και 184 μέρες, με τον Φέντερερ να ανεβάζει το σχετικό ρεκόρ στα 14 χρόνια και 17 ημέρες.

Η τριάδα των ρεκόρ συμπληρώθηκε με εκείνο της μεγαλύτερης απόστασης σε επιστροφή στο Νο1. Η τελευταία φορά που Φέντερερ βρέθηκε στην κορυφή ήταν στις 4 Νοεμβρίου του 2012 και από τότε πέρασαν 5 χρόνια και 106 ημέρες. Το προηγούμενο ρεκόρ ανήκε και αυτό στον Αντρέ Άγκασι και ήταν τρία χρόνια και 142 μέρες.

ΤΑ ΚΑΤΟΡΘΩΜΑΤΑ ΤΟΥ ΦΕΝΤΕΡΕΡ

Ο Φέντερερ ξαναγράφει την ιστορία του τένις
Ο Φέντερερ ξαναγράφει την ιστορία του τένις
Ο Φέντερερ ξαναγράφει την ιστορία του τένις

Δείτε το βίντεο αφιέρωμα που του ετοίμασε τη ATP

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ