ΤΕΝΙΣ

Ο Φέντερερ εξήγησε γιατί έχασε από τον Άντερσον

Roger Federer of Switzerland sends a ball into the tribunes after defeating Serbia's Dusan Lajovic, in their Men's Singles first round match at the Wimbledon Tennis Championships in London, Monday July 2, 2018. (AP Photo/Tim Ireland)
Roger Federer of Switzerland sends a ball into the tribunes after defeating Serbia's Dusan Lajovic, in their Men's Singles first round match at the Wimbledon Tennis Championships in London, Monday July 2, 2018. (AP Photo/Tim Ireland) AP PHOTO/TIM IRELAND

Ο Ρότζερ Φέντερερ εξήγησε το λόγο που γνώρισε την ήττα από τον Κέβιν Άντερσον στο Γουίμπλεντον, παρά το γεγονός ότι προηγήθηκε με 2-0 σετ.

Ο Ρότζερ Φέντερερ μίλησε μετά τον οδυνηρό του αποκλεισμό από τον Κέβιν Άντερσον, αν και προηγήθηκε 2-0 σετ, παραδεχόμενος πως ξέμεινε από ιδέες και δεν μπορούσε να αιφνιδιάσει τον αντίπαλό του.

"Στο πρώτο σετ ένιωθα πολύ καλά. Διάβαζα το σερβίς του, δεν πετύχαινε πολλούς άσους. Τον ανάγκαζα να χτυπάει μπάλες και από την baseline ένιωθα πως μπορούσα να κάνω τα πράγματα και να γίνω πιο επιθετικός.

Όσο προχωρούσε ο αγώνας, δεν μπορούσα να τον αιφνιδιάσω άλλο. Αυτό είναι άσχημο συναίσθημα. Δεν είναι κάτι που δεν μου έχει ξανασυμβεί, ήμουν ξανά στην ίδια θέση αρκετές φορές στο παρελθόν. Αυτό όμως νομίζω πως ήταν το κλειδί στο τέλος", ανέφερε χαρακτηριστικά ο Ελβετός τενίστας.

Ο 36χρονος Ελβετός, έδειχνε να έχει τον έλεγχο στον προημιτελικό, καθώς κατέκτησε τα πρώτα δυο σετ και είχε match point στο 4-5, 30-40 του 3ου σετ. Συγκεκριμένα, ανέφερε: "Όταν το χρειαζόμουν, δεν μπορούσα να ανεβάσω το επίπεδό μου. Ένιωθα καλά στην προπόνηση, ένιωθα καλά στο ζέσταμα και ένιωθα καλά την μπάλα.

Ακόμα και τώρα, μετά την ήττα, ακόμα νιώθω αυτό το συναίσθημα. Απλά δεν ήταν η μέρα μου, δεν μπορούσα να το βρω. Δεν έχει να κάνει με τον αντίπαλό μου, απλά ήταν απ' αυτές τις ημέρες που ελπίζεις πως θα κερδίσεις με κάποιο τρόπο".

Ο Φέντερερ, ανέφερε ακόμα πως "νιώθω εξαντλημένος σωματικά και πνευματικά. Είναι απαίσιο. Αλλά έτσι είναι τα πράγματα και του αξίζουν τα εύσημα", για να συμπληρώσει για το μέλλον: "Θα επιστρέψω σίγουρα του χρόνου. Σίγουρα είχα κάποια καλά αποτελέσματα εδώ, οπότε νιώθω καλά. Απλά είμαι απογοητευμένος τώρα".

AP Photo/Tim Ireland

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ