ΤΕΝΙΣ

Ο Φέντερερ έφτασε στον 146ο τελικό της καριέρας του

Switzerland's Roger Federer celebrates after defeating Hungary's Marton Fucsovics in their fourth round match at the Australian Open tennis championships in Melbourne, Australia, Monday, Jan. 22, 2018.(AP Photo/Dita Alangkara)
Switzerland's Roger Federer celebrates after defeating Hungary's Marton Fucsovics in their fourth round match at the Australian Open tennis championships in Melbourne, Australia, Monday, Jan. 22, 2018.(AP Photo/Dita Alangkara) AP

O Ρότζερ Φέντερερ νίκησε με 2-0 σετ τον Αντρέας Σέπι και εξασφάλισε την παρουσία του στον τελικό του Ρότερνταμ. Θα είναι ο 146ος τελικός καριέρας για το Νο1 της παγκόσμιας κατάταξης.

O Ρότζερ Φέντερερ νίκησε με 2-0 σετ τον Αντρέας Σέπι και εξασφάλισε την παρουσία του στον τελικό του Ρότερνταμ. Θα είναι ο 146ος τελικός καριέρας του και θα ισοφαρίσει το ρεκόρ του Ivan Lendl.

Ο Νο1 της παγκόσμιας κατάταξης επιβλήθηκε του Ιταλού τενίστα με 6-3, 7-6 (3) και θα αντιμετωπίσει τον Γκριγκόρ Ντιμιτρόφ για τον τίτλο του ABN AMRO World Tennis Tournament.

Θα ισοφαρίσει το δεύτερο καλύτερο ρεκόρ όλων των εποχών, τους 146 τελικούς του Λεντλ και υπολείπεται ακόμα 18 τελικών του Τζίμι Κόνορς, που κατέχει το κορυφαίο ρεκόρ με 164 τελικούς.

Επίσης, ο 36χρονος διεκδικεί τον τρίτο τίτλο του στο Ρότερνταμ, κυνηγώντας άλλο ένα ρεκόρ, αυτό του πολυνίκη του θεσμού. Ως τώρα, μετράει δυο, όσα και ο Ολλανδός, Ρίτσαρντ Κράιτσεκ.

O "Βασιλιάς" δεν έχει χάσει ούτε μια φορά, σε 6 αναμετρήσεις με τον Ντιμιτρόφ και θα διεκδικήσει τον 97ο τίτλο της καριέρας του, τον δεύτερο μέσα στο 2018 μετά το Australian Open.

Φέντερερ: "Δεν ξέρω αν είμαι ο καλύτερος"

Εξάλλου, μετά το σπουδαίο επίτευγμα της επιστροφής του στο Νο1 της παγκόσμιας κατάταξης, δήλωσε πως δε γνωρίζει αν είναι ο καλύτερος παίκτης του κόσμου, αλλά σίγουρα νιώθει πως άξιζε να βρεθεί στην κορυφή.

"Δεν ήμουν σίγουρος αν θα ανεβώ ποτέ στο Νο1. Τα κατάφερα στο Australian Open του 2004, μετά το παιχνίδι των ημιτελικών με τον Φερέρο. Mετά νίκησα και τον τελικό με τον Σάφιν. Τότε ήταν μια επιβεβαίωση για μένα πως ήμουν ο καλύτερος. Τώρα δεν είμαι σίγουρος πως νιώθω ο καλύτερος στον κόσμο, αλλά σίγουρα νιώθω πως το αξίζω, γιατί πήρα 3 Grand Slam τους τελευταίους 13 μήνες.

Δούλεψα πολύ σκληρά για να παίξω σ' αυτό το υψηλό επίπεδο, έχω ποσοστό νικών μεγαλύτερο από 90% από τότε που επέστρεψα απ' τον τραυματισμό, οπότε παίρνω μεγάλη ευχαρίστηση από το αποψινό μου επίτευγμα", δήλωσε στην συνέντευξή του για το ολλανδικό NOS.nl.

Βέβαια, δεν γνωρίζει πόσο διάστημα θα καταφέρει να μείνει εκεί: "Νιώθω πως θα χάσω το Νο1 σε λίγες εβδομάδες ή μήνες, γιατί θα έχω 2.000 βαθμούς να υπερασπιστώ μετά το Μαϊάμι, αλλά είμαι εντάξει. Ήρθα εδώ μόνο για να μπορέσω να είμαι για μια εβδομάδα ξανά στο Νο1, γιατί ξέρω τι σήμαινε αυτό από την πλευρά των ρεκόρ, αλλά και προσωπικά για μένα, για τους γονείς μου, τη σύζυγό μου που με βοηθάει, γι' αυτό θέλω να στείλω και ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλους αυτούς".

Μιλώντας στο ATPWorldTour.com, o 36χρονος ρωτήθηκε αν δέχτηκε τηλεφώνημα από τον Ναδάλ: "Δεν περιμένω να μου τηλεφωνήσει, για να είμαι ειλικρινής. Τα πήγαμε και οι δυο πολύ καλά. Τερμάτισε στο Νο1 την προηγούμενη χρονιά, δε νομίζω ότι τον πείραξε που του πήρα το Νο1. Είμαι σίγουρος πως θα είναι χαρούμενος για μένα, το ίδιο αισθάνθηκα και 'γω για εκείνον όταν τερμάτισε στο Νο1".

AP Photo/Dita Alangkara

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ