ΤΕΝΙΣ

Ο Φέντερερ απέρριψε το Μαϊάμι

Ο Φέντερερ απέρριψε το Μαϊάμι

Ο μάνατζερ του Ρότζερ Φέντερερ αναγκάστηκε να δώσει εξηγήσεις στο απογοητευμένο κοινό του Miami Open μετά το "όχι" του Ελβετού τενίστα (videos).

Kάποτε το Miami Open, το Masters στο Μαϊάμι όπως συνηθίζουμε να το λέμε, θεωρούνταν το 5ο Grand Slam. Ο Ρότζερ Φέντερερ δεν θα σκεφτόταν ποτέ να μην αγωνιστεί. Οι καιροί ωστόσο άλλαξαν, ο Ελβετός μεγάλωσε (σ.σ. θα γίνει 34 ετών τον Αύγουστο) και δεν μπορεί να δώσει δύο συνεχόμενα μεγάλα τουρνουά.

Έτσι την Παρασκευή (13/2) ανακοίνωσε το πρόγραμμα του μέχρι και το Γουίμπλεντον και το Μαϊάμι (23/3-5/4) λάμπει δια της απουσίας του.

Ο μάνατζερ του και συνέταιρος στο γραφείο μάνατζμεντ που έχουν ανοίξει, Τόνι Γκόντσικ αναγκάστηκε να υπερασπιστεί τον αθλητή του σε δηλώσεις του στην εφημερίδα Miami Herald, καθώς το κοινό στη Φλόριντα δεν έκρυψε την απογοήτευση του στα social media.

" Είναι ατυχές γιατί ο Ρότζερ αγαπάει το Μαϊάμι, είχε επιτυχίες εκεί, αλλά θα γίνει 34 χρονών φέτος και δεν μπορεί να αγωνίζεται σε κάθε τουρνουά. Το πρόγραμμα του πρέπει να βοηθάει το σώμα του, να είναι εύκολο για την οικογένεια του, οπότε αναγκάστηκε να αποσυρθεί".

Ο Φέντερερ θα αγωνιστεί στο Ντουμπάι (σ.σ. διατηρεί σπίτι και προπονείται το χειμώνα), το Ίντιαν Γουέλς (Καλιφόρνια) και στη συνέχεια θα επιστρέψει στην Ευρώπη για τη χωμάτινη σεζόν με σταθμούς στο Μόντε Κάρλο, τη Ρώμη, τη Μαδρίτη και το Ρολάν Γκαρός. Θα ακολουθήσουν το Άλε (Γερμανία) και βέβαια το Γουίμπλεντον.

Νικητής στο Μαϊάμι το 2005 και το 2006 με αντιπάλους τον Ράφα Ναδάλ και τον Ιβάν Λιούμπιτσιτς αντίστοιχα, θυσίασε και το 2013 το πρώην Sony Open.

Αυτό δεν σημαίνει βέβαια πως το τουρνουά δεν θα έχει μεγάλες συμμετοχές, το αντίθετο. Ο Νόβακ Τζόκοβιτς, ο Ναδάλ, ο Άντι Μάρεϊ, η Σερένα και η Βένους Γουίλιαμς και η Μαρία Σαραπόβα θα αγωνιστούν στο Κράντον Παρκ.

Ας θυμηθούμε τις νίκες του Φέντερερ:

Ο τελικός το 2005 απέναντι στον Ράφα Ναδάλ

Ο τελικός το 2006 με αντίπαλο τον Ιβάν Λιούμπιτσιτς

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ