ΤΕΝΙΣ

Ο δεκάλογος του Μάρεϊ

Ο δεκάλογος του Μάρεϊ

Ο Άντι Μάρεϊ συνελήφθη να διαβάζει ένα χαρτί στο τουρνουά του Ρότερνταμ κατά τη διάρκεια του αγώνα. Θυμηθείτε τον Νο1 τενίστα που διάβαζε βιβλίο στην ανάπαυλα.

Ο Άντι Μάρεϊ δεν έχει κρύψει ποτέ πως τον είχε βοηθήσει πολύ μια αθλητική ψυχολόγος που του είχε συστήσει ο πρώην προπονητής του, Ιβάν Λεντλ να φτάσει στην κατάκτηση ενός Grand Slam.

Ο Σκωτσέζος που έσπασε την αρνητική παράδοση 77 ετών δίχως βρετανική νίκη στο Γουίμπλεντον επανέφερε τη μόδα της μελέτης των σημειώσεων στα κορτ κατά τη διάρκεια της ανάπαυλας.

Ο φιναλίστ του Αυστραλιανού Όπεν αγωνίστηκε την περασμένη εβδομάδα στο τουρνουά του Ρότερνταμ. Στα προημιτελικά αποκλείστηκε από τον Γάλλο πρώην Top10er Ζιλ Σιμόν. Κι αν η ήττα και η απόδοση του Μάρεϊ καλύφθηκαν από τα MMΕ, δεν υπήρξαν αρκετές αναφορές στην κόλλα A4 που έβγαλε ο 27χρονος, μελετώντας το περιεχόμενο της.

Την Τρίτη (17/2) ένας Ολλανδός δημοσιογράφος αποκάλυψε στο Twitter (σ.σ. τα tweets στο τέλος του κειμένου) τι έγραφε το χαρτί του Μάρεϊ. Δέκα οδηγίες γραμμένες με μαύρο μαρκαδόρο, οι πέντε πρώτες αφορούσαν τη ψυχολογία και οι πέντε επόμενες το αγωνιστικό κομμάτι.

Συνοπτικά το χαρτί έγραφε:

Στην κατηγορία "ψυχολογία"

1.Να είσαι καλός με τον εαυτό σου

2.Να προσπαθείς για το καλύτερο

3.Να βάζεις ένταση στα πόδια σου

4.Να είσαι προορατικός ανάμεσα στους πόντους

5.Να αφοσιωθείς στον κάθε πόντο και στην εξέλιξη του αγώνα

Στο αγωνιστικό κομμάτι

1.Να προσπαθήσεις να είσαι εκείνος που θα ελέγχει τον πόντο

2.Προσπάθησε να τον κρατήσεις στη βασική γραμμή, να τον κάνεις να κινηθεί

3.Να πηγαίνεις για το (μεγάλο) σερβίς

4. "Κόλλησε" στη βασική γραμμή όσο περισσότερο μπορείς

5. Χαμηλά χτυπήματα και χρησιμοποίησε τα πόδια σου

Φαίνεται πως οι οδηγίες είναι 100% δικές του. Δεν τον βοήθησαν γιατί ο Μάρεϊ ηττήθηκε από τον Σιμόν με 6-4, 6-2 για πρώτη φορά σε 13 αναμετρήσεις.

Βάσει κανονισμών οι τενίστες έχουν δικαίωμα να διαβάσουν ό,τι θέλουν κατά την ανάπαυλα δηλαδή στα 90 δευτερόλεπτα, με την προϋπόθεση πως δεν θα τους το δώσει κάποιος άλλος.

Η Σερένα Γουίλιαμς ήταν η τελευταία διάσημη περίπτωση που έβγαζε σημειώσεις και μελετούσε όταν καθόταν στην καρέκλα της. Είχε δεχθεί παρατήρηση από τον διαιτητή στον ημιτελικό του Όπεν των Ηνωμένων Πολιτειών το 2007.

Ο δεκάλογος του Μάρεϊ

Το τετράδιο της Σερένα στο Γουίμπλεντον

Προς το τέλος της καριέρας του ο Πιτ Σάμπρας διάβαζε στο Γουίμπλεντον ένα γράμμα που του είχε γράψει η γυναίκα του, η ηθοποιός Μπρίτζετ Γουίλσον, ενώ στα μικρά τουρνουά έχουν "συλληφθεί" παίκτες να κουκουλώνονται με πετσέτα, στην οποία είχαν γράψει οδηγίες από τους προπονητές του.

Το καλύτερο το έχει κάνει ο Τζιμ Κούριερ. Το Νοέμβριο του 1993, Νο2 στην παγκόσμια κατάταξη εκείνη την περίοδο, έβγαλε από την τσάντα του ένα βιβλίο μετά την απώλεια του πρώτου σετ σε αγώνα με τον Ουκρανό Αντρέι Μεντβέντεβ στους τελικούς της ATP.

Ο δεκάλογος του Μάρεϊ

Ο Τζιμ Κούριερ παίρνει συνέντευξη από τον Άντι Μάρεϊ

" Ήμουν απελπισμένος. Ήταν το τέλος της χρονιάς. Ήμουν... ψόφιος και αναζητούσα λύσεις", είπε χρόνια μετά ο Κούριερ. Ο τίτλος του βιβλίου ήταν "Maybe the moon" του Άρμιστεντ Μόουπιν.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ