ΤΕΝΙΣ

Ο Άντερσον πέταξε εκτός Γουίμπλεντον τον Φέντερερ

Ο Άντερσον πέταξε εκτός Γουίμπλεντον τον Φέντερερ
AP PHOTO/BEN CURTIS

Ο Κέβιν Άντερσον έκανε την έκπληξη και σε έναν συναρπαστικό αγώνα που ξεπέρασε τις 4 ώρες, απέκλεισε τον Ρότζερ Φέντερερ από το Γουίμπλεντον, παρότι ο Ελβετός ήταν μπροστά με 2-0 σετ.

Το νο1 της παγκόσμιας κατάταξης και μεγάλο φαβορί για την κατάκτηση του 9ου τουρνουά Γουίμπλεντον στην καριέρα του, Ρότζερ Φέντερερ, έπεσε θύμα έκπληξης και αποκλείστηκε στα προημιτελικά από τον Κέβιν Άντερσον.

Ο Νοτιοαφρικανός νίκησε με 2-6 6-7 (5) 7-5 6-4 13-11 σε ένα εκπληκτικό αγώνα, όπου βρέθηκε δύο σετ πίσω, ωστόσο κοίταξε στα μάτια τον Ελβετό αντίπαλό του, παρότι είχε 35 σερί κερδισμένα σετ και έφτασε σε match point με 5-4 στο 3ο σετ.

Το νο8 της κατάταξης έκανε τη μεγάλη ανατροπή στη συνέχεια και σε ένα φανταστικό tie break, πήρε τη νίκη μετά από τέσσερις ώρες και την πρόκριση στα ημιτελικά, όπου συνεχίζει τη διεκδίκηση του πρώτου grand slam στην καριέρα του.

Με 90% στο πρώτο σερβίς, ο Τζον Ίσνερ νίκησε με 6-7 7-6 6-4 6-3 τον Μίλος Ράονιτς και προκρίθηκε για πρώτη φορά στην καριέρα του σε ημιτελικά Γουίμπλεντον. Ο Αμερικανός που απέκλεισε τον Στέφανο Τσιτσιπά στην προηγούμενη φάση, βρήκε break στο 5ο game του 3ου σετ, το εκμεταλλεύτηκε και έκτοτε είχε το προβάδισμα νίκης που έψαχνε.

Ο τρεις φορές νικητής του grand slam, Νόβακ Τζόκοβιτς, δεν έδειξε σημάδια τραυματισμού (αντιμετώπιζε πρόβλημα στους προηγούμενους γύρους) και νίκησε με 6-3 3-6 6-2 6-2 τον Κέι Νισικόρι, προχωρώντας στα ημιτελικά για 8η φορά στην καριέρα του (έπιασε τους Τζον Μακενρό και Πιτ Σάμπρας στην 4η θέση της λίστας).

Ο 31χρονος Σέρβος πήρε εύκολα το 1ο σετ, ωστόσο έχασε την ψυχραιμία του στο 2ο, όπου είχε και λεκτική αψιμαχία με τον διαιτητή Κάρλος Ράμος. Ο Ιάπωνας ισοφάρισε σε 1-1 σετ, όμως το νο12 της κατάταξης αύξησε την απόδοσή του και πήρε τη νίκη, τη 12η σερί απέναντι στον Νισικόρι.

Ο Ναδάλ βρέθηκε κι αυτός κοντά στον αποκλεισμό, αφού απέτυχε σε 4 set points στο 2ο σετ, ένα εκ των οποίων με δύο σερβίς στο φιλέ. Παρ' όλα αυτά, νίκησε τον Χουάν Μαρτίν ντελ Πότρο με 7-5 6-7 (7) 4-6 6-4 6-4 και προκρίθηκε στα ημιτελικά του Γουίμπλεντον για πρώτη φορά μετά από επτά χρόνια.

Ο Ισπανός είχε πάρει το 1ο σετ, έχασε το 2ο και το 3ο, όμως κατάφερε να κάνει ανατροπή στην ανατροπή και να νικήσει τον Αργεντινό αντίπαλό του, νο5 στην παγκόσμια κατάταξη, όπως και το 2011, στην τελευταία παρουσία του σε τελικό της διοργάνωσης. Τότε, όπως και τότε, θα αντιμετωπίσει τον Τζόκοβιτς (είχε ηττηθεί πριν από επτά χρόνια).

Photo credits: AP Photo/Ben Curtis

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ