ΤΕΝΙΣ

Ο αγώνας των τριών ημερών

Ο αγώνας των τριών ημερών

Πέντε χρόνια συμπληρώθηκαν από την αυλαία στον 1ο γύρο του τουρνουά Γουίμπλεντον. Μετά τρεις ώρες, έντεκα ώρες και πέντε λεπτά καθαρού αγώνα και 183 γκέιμ αναδείχθηκε νικητής στο ζευγάρι Τζον Ίσνερ-Νικολά Μαού (video).

Ο Τζον Ίσνερ είναι ο καλύτερος Αμερικανός τενίστας, πρώην Νο9 στην παγκόσμια κατάταξη με δύο συμμετοχές σε τελικούς Masters. Ο Γάλλος Νικολά Μαού έχει τρεις τίτλους στο χορτάρι και αμέτρητες διακρίσεις στο διπλό. Ακριβώς όπως ο Ράφα Ναδάλ και ο Ρότζερ Φέντερερ θα μοιράζονται πάντα τον τελικό του Γουίμπλεντον το 2008, έτσι ο Ίσνερ και ο Μαού θα αναγνωρίζονται πάντα από την αναμέτρηση τους στον 1ο γύρο του Γουίμπλεντον το 2010.

Ακριβώς πριν από πέντε χρόνια την Τρίτη 22 Ιουνίου ο διαιτητής Μοχάμεντ Λαγιανί έκανε την υπόδειξη να ξεκινήσει ο αγώνας στο κορτ Νο18 μπροστά σε λίγους θεατές. Ο Λαγιανί θα καθόταν στην καρέκλα του δύο ημέρες αργότερα για να ανακηρύξει νικητή τον Ίσνερ με 6-4, 3-6, 6-7 (9-11), 7-6 (7-3), 70-68! Μετά από έντεκα ώρες και πέντε λεπτά καθαρού αγώνα οι δύο τενίστες είχαν γράψει ιστορία.

Ο αγώνας των τριών ημερών

Το παιχνίδι ξεκίνησε στις 20.13 ώρα Ελλάδας, διεκόπη στις 23.07, καθώς είχε πέσει το σκοτάδι πριν ξεκινήσει το πέμπτο σετ. Το παιχνίδι συνεχίστηκε την Τετάρτη για επτά ώρες με τον αγώνα να είναι ισόπαλος 59-59. Την Πέμπτη (24/6) το ματς συνεχίστηκε από τις 17.40 και ολοκληρώθηκε στις 18.47 με νικητή τον Ίσνερ. Η διάρκεια του πέμπτου σετ άγγιξε τις οκτώ ώρες και 11 λεπτά. " Κουράστηκα λίγο", αστειεύτηκε ο Ίσνερ μετά το τέλος του αγώνα.

Ο αγώνας των τριών ημερών

Φυσικά, ο αγώνας τους δεν ήταν μια αναμέτρηση με ράλι, μεγάλους πόντους. Μεγάλα σερβίς για τα οποία φημίζονται και οι δύο παίκτες και κοντά ράλι. Οι δύο παίκτες κατέρριψαν διάφορα ρεκόρ κατά τη διάρκεια της υπερμαραθώνιας αναμέτρησης τους, η οποία φυσικά ακολουθήθηκε με μεγάλο ενδιαφέρον από τους σταρ του τένις. Ας δούμε επιγραμματικά ένα ένα τα ρεκόρ:

Μεγαλύτερος σε διάρκεια αγώνας στην ιστορία (11 ώρες και 5 λεπτά)

Περισσότερα γκέιμ σε ένα σετ (138 στο πέμπτο)

Περισσότερα γκέιμ σε έναν αγώνα (183)

Περισσότεροι άσοι σε ένα ματς (215)

Περισσότεροι άσοι από έναν τενίστα (Ίσνερ με 112)

Μεγαλύτερη διάρκεια ενός σετ (στο πέμπτο σετ, 8 ώρες και 11 λεπτά)

Η ειρωνεία είναι πως ένα χρόνο μετά οι δύο παίκτες ξανακληρώθηκαν να αναμετρηθούν στον πρώτο γύρο. Ο Ίσνερ χρειαστηκε εννιά ώρες λιγότερο για να πάρει την πρόκριση στον 2ο γύρο. Φέτος ελλοχεύει και πάλι κίνδυνος, ο Ίσνερ έχει θέση στο κυρίως ταμπλό και ο Μαού έλαβε wild card από τους διοργανωτές.

Μετά από αυτή τη μοναδική εμπειρία που μοιράστηκαν οι δύο παίκτες έγιναν φίλοι. Σήμερα ενοχλούνται να μιλάνε για εκείνο το ιστορικό ματς. "Πιστεύω πως η καριέρα μου είναι κάτι περισσότερο από εκείνο τον αγώνα. Όπου και αν πήγαινα, δεχόμουνα την ίδια ερώτηση, ήταν σαν να συνεχίζαμε να παίζουμε ακόμη", έχει πει ο Ίσνερ.

Δείτε στιγμιότυπα από τον αγώνα:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ