ΤΕΝΙΣ

Ντοπέ ο Νταν Έβανς!

Britain's Dan Evans plays a return to Australia's Bernard Tomic during the semifinal tennis matches of the Davis Cup in Glasgow, Friday Sept. 18, 2015. (AP Photo/Scott Heppell)
Britain's Dan Evans plays a return to Australia's Bernard Tomic during the semifinal tennis matches of the Davis Cup in Glasgow, Friday Sept. 18, 2015. (AP Photo/Scott Heppell) AP

Θετικός σε χρήση κοκαΐνης βρέθηκε ο Βρετανός τενίστας Νταν Έβανς (Νο 50 της Παγκόσμιας Κατάταξης). Ποια τιμωρία προβλέπεται στην περίπτωση του.

Σοκ έχει προκαλέσει στο τένις της Βρετανίας η είδηση ότι ο Νταν Έβανς βρέθηκε θετικός σε χρήση κοκαΐνης. Ο 27χρονος τενίστας υποστηρίζει ότι είχε κάνει χρήση της συγκεκριμένης ουσίας εκτός τουρνουά και κάτω από συνθήκες που δεν έχουν καμία σχέση με το τένις.

Σε δήλωση μάλιστα που έκανε παραδέχτηκε ότι έχει πάρει κοκαΐνη, ενώ ζήτησε συγγνώμη από τους ανθρώπους που τον στηρίζουν.

"Έκανα ένα λάθος και πρέπει να το αντιμετωπίσω. Είναι σημαντικό να γνωρίζετε ότι έκανα τη συγκεκριμένη χρήση εκτός αγώνων και κάτω από συνθήκες που δεν έχουν καμία σχέση με το τένις. Δεν είναι μία αποδεκτή συμπεριφορά. Απογοήτευσα πολλούς ανθρώπους. Την οικογένεια μου, τον προπονητή μου, την ομάδα μου, τους χορηγούς μου, το βρετανικό τένις και τους οπαδούς μου. Μπορώ μόνο να ζητήσω συγγνώμη μέσα από τα βάθη της καρδιάς μου. Αυτή είναι μία θλιβερή και ταπεινωτική εμπειρία" τόνισε μεταξύ άλλων.

Σύμφωνα με τις επίσημες ανακοινώσεις το θετικό δείγμα του Έβανς πάρθηκε στις 24 Απριλίου λίγο πριν τη συμμετοχή του στο τουρνουά της Βαρκελώνης. Το δείγμα εξετάστηκε στο εργαστήριο του Μόντρεαλ και βρέθηκε θετικό στη χρήση κοκαΐνης. Η ύπαρξη του θετικού δείγματος έγινε γνωστή στον Βρετανό τενίστα στις 16 Ιουνίου.

Τι ποινή προβλέπεται

Εκείνο που μένει να δούμε είναι το ποια ποινή θα επιβληθεί στον Έβανς. Σύμφωνα με τους κώδικα αντι-ντόπινγκ του τένις προβλέπεται ποινή αποκλεισμού τεσσάρων ετών για τον 27χρονο τενίστα. Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι θα χρειαστεί να μείνει τόσο καιρό μακριά από το κορτ.

Στο παρελθόν έχουν υπάρξει πολλά παραδείγματα όπου αθλητές που είχαν πιαστεί για χρήση κοκαΐνης τιμωρήθηκαν μετά την έφεση για δύο χρόνια. Ανάλογα παραδείγματα αποτελούν ο Γκασκε και η Χίγκινς οι οποίοι αρχικά τιμωρήθηκαν για τέσσερα χρόνια και η ποινή τους έπεσε κατά την έφεση στο μισό.

Photo credits: AP Photo/Scott Heppell

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ