ΤΕΝΙΣ

Ντολγκοπόλοβ: "Ο Φέντερερ τα κάνει εύκολα, αλλά δεν είναι"

Roger Federer of Switzerland, left, shakes hands with his opponent Alexandr Dolgopolov of Ukraine after winning their men's singles match of the Shanghai Masters tennis tournament at Qizhong Forest Sports City Tennis Center in Shanghai, China, Thursday, Oct. 12, 2017. (AP Photo/Andy Wong)
Roger Federer of Switzerland, left, shakes hands with his opponent Alexandr Dolgopolov of Ukraine after winning their men's singles match of the Shanghai Masters tennis tournament at Qizhong Forest Sports City Tennis Center in Shanghai, China, Thursday, Oct. 12, 2017. (AP Photo/Andy Wong) AP

Σε συνέντευξη που παραχώρησε ο Ουκρανός τενίστας, Αλεκσάντρ Ντολγκοπόλοβ, ανέλυσε τον τρόπο παιχνιδιού των Φέντερερ, Ναδάλ και Τζόκοβιτς αποθεώνοντας τον Ελβετό.

Όταν έχεις αντιμετωπίσει πολλές φορές στο κορτ τους κορυφαίους τενίστες μπορείς εύκολα να αναλύσεις τα δυνατά τους σημεία. Χωρίς, βέβαια αυτό να σημαίνει πως μπορείς εξίσου εύκολα να βρεις απαντήσεις σε αυτά που κάνουν.

Αυτό είναι το συμπέρασμα της συνέντευξης του Αλεκσάντρ Ντολγκοπόλοβ στο tennisworldusa.

Ο Ουκρανός τενίστας κλήθηκε να αναλύσει τον τρόπο που παίζουν οι Φέντερερ, Ναδάλ και Τζόκοβιτς και ήταν άκρως κατατοπιστικός. "Ο Ρότζερ παίζει πολύ γρήγορα... Δεν είναι ορατό αυτό στις κάμερες. Όλα μοιάζουν απλά και αρμονικά στην τηλεόραση όμως στην πραγματικότητα όλα γίνονται πολύ πιο γρήγορα. Λόγω τεχνικής του και της φυσικής κίνησης που έχει, κάνει τα πράγματα να φαίνονται εύκολα ενώ δεν είναι...

Μέσα στο γήπεδο τα κάνει όλα πολύ γρήγορα και δεν έχεις χρόνο. Σου κλέβει το χρόνο. Δεν μπορώ να καταλάβω πως μπορώ να τον αντιμετωπίσω. Είναι ο πιο δύσκολος αντίπαλος για μένα. Στην προπόνηση μπορώ να του πάρω σετ, στο παιχνίδι δεν έχω ελπίδα. Δεν μπορώ να τον αντιμετωπίσω..." παραδέχτηκε αρχικά μιλώντας για τον Φέντερερ.

Στη συνέχεια αναφερόμενος στον Ράφα Ναδάλ επεσήμανε: "Η δύναμη του Ναδάλ είναι το αδιανόητο σπιν και το γεγονός ότι είναι αριστερόχειρας. Πολλοί αντίπαλοι δεν μπορούν να τον αντιμετωπίσουν γι' αυτόν τον λόγο. Στα περισσότερα παιχνίδια δεν χρειάζεται να κάνει κάτι περισσότερο από το να ανοίγει με το αριστερό forehand του το court. Ο Ναδάλ κερδίζει πολλά ματς λόγω αυτής της τακτικής του.

Στο γρασίδι είναι πιο εύκολο να τον αντιμετωπίσεις γιατί δεν είναι τόσο αποτελεσματικός, δεν μπορεί να βρει πολλά forehands. Όταν τον κέρδισα σε σκληρή επιφάνεια, έπαιζα με μεγάλη αυτοπεποίθηση. Ήμουν σε πολύ καλή φόρμα" .

Τέλος, για τον Νόβακ Τζόκοβιτς τόνισε: "Ο Νόβακ είναι πολύ σταθερός. Δεν κάνει λάθη. Παίζει σε έναν σταθερό ρυθό και αλλάζει ελάχιστα το παιχνίδι του. Μένει στη βασική γραμμή και όταν ο αντίπαλος ανοίγει το court, συνήθως βρίσκει γραμμές.

Είναι δύσκολο να τον αντιμετωπίσεις. Είναι ασυνήθιστο να βρίσκεις τόσες πολλές γραμμές. Τα βασικά του χαρακτηριστικά είναι η σταθερότητα και το πόσο καλά προστατεύει το χώρο του".

Photo credits: AP Photo/Andy Wong

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ