ΤΕΝΙΣ

Ντελ Πότρο: "Σκέφτηκα να σταματήσω"

Ντελ Πότρο: "Σκέφτηκα να σταματήσω"
Ντελ Πότρο Αμερικανικό Όπεν

Ο Χουάν Μαρτίν Ντελ Πότρο, μετά την επικράτηση του επί του συμπατριώτη του Ντιέγκο Σβάρτσμαν στον πρώτο γύρο του US Open, δήλωσε ότι βρέθηκε πολλές φορές κοντά στην απόσυρση από την ενεργό δράση. Και αυτό μόνο παράλογο δεν είναι.

Τον Σεπτέμβριο του 2009 ένα ψηλό παιδί από την Αργεντινή που δεν είχε κλείσει καν τα 21 του χρόνια κέρδισε στον τελικό του US Open τον Ρότζερ Φέντερερ, στερώντας από το μεγάλο Ελβετό τον εν λόγω τίτλο για πρώτη φορά, μετά το 2003.

Όλοι τότε έκαναν λόγο για ένα φαινόμενο του παγκόσμιου τένις που θα μπορούσε να μπει σφήνα, μαζί με τον Νόβακ Τζόκοβιτς που τότε έκανε δυναμικά την εμφάνιση του, στο τρομερό δίδυμο των Φέντερερ- Ναδάλ.

Ντελ Πότρο: "Σκέφτηκα να σταματήσω"

Ο Ντελ Πότρο με το τρόπαιο του US Open

Η συνέχεια όμως δεν ήταν η αναμενόμενη, με τον Ντελ Πότρο στην αμέσως επόμενη συμμετοχή του σε Grand Slam, τον Ιανουάριο του 2010 στο Australian Open, να αποχωρεί στον τέταρτο γύρο με πόνους στον αριστερό καρπό.

Από τότε ο Αργεντινός τενίστας έχει περάσει τρεις φορές την πόρτα του χειρουργίου, προκειμένου να αντιμετωπίσει το συγκεκριμένο πρόβλημα και αρκετές φορές έχει προσπαθήσει να επιστρέψει σε κανονικούς ρυθμούς προπόνησης και αγώνων, δίχως μεγάλη επιτυχία.

Για να καταλάβετε τι εννοούμε ο Ντελ Πότρο το προηγούμενο καλοκαίρι, μετά την τελευταία χειρουργική επέμβαση, ήταν κάπως έτσι.

Ντελ Πότρο: "Σκέφτηκα να σταματήσω"
Ντελ Πότρο χειρουργείο

Τον Ιούνιο του 2015, μετά την τρίτη του εγχείρηση

Μόλις τον περασμένο Ιούνιο επέστρεψε στους αγώνες και λίγες μέρες πριν κατέκτησε το ασημένιο μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο, κάνοντας δύο τα Ολυμπιακά του μετάλλια.

Μετά από όλα όσα έχει περάσει ο 27χρονος σήμερα τενίστας, μόνο λογική ακούγεται η δήλωση που έκανε μετά την επικράτηση του στον πρώτο γύρο του US Open επί του Ντιέγκο Σβάρτσμαν: " Ήμουν πολύ κοντά στο να σταματήσω το τένις διότι μετά την πρώτη εγχείρηση, τη δεύτερη, και στο τέλος την τρίτη, υπήρχαν πραγματικά θλιβερές στιγμές για μένα".

Ο Ντελ Πότρο δεν παρέλειψε να αναφερθεί στην επιστροφή του σε τουρνουά US Open, μετά από τρία χρόνια, σχολιάζοντας: " Είμαι πολύ χαρούμενος που βρίσκομαι και πάλι εδώ. Πραγματικά εκτιμώ τους διοργανωτές για την wild card, που μου δίνει την ευκαιρία να αγωνιστώ". Ο νικητής του US Open 2009 σήμερα είναι στο νο142 της παγκόσμιας κατάταξης και χρειαζόταν ειδική πρόσκληση ώστε να αγωνιστεί φέτος στα κορτ της Νέας Υόρκης.

" Πάντα, σε κάθε παιχνίδι εδώ στο US Open, το κοινό με κάνει να αισθάνομαι ξεχωριστός. Είναι εκπληκτικό για μένα και μόνο η ευκαιρία να αγωνιστώ ξανά εδώ", συμπλήρωσε ο Ντελ Πότρο, ο οποίος θα βρει απέναντι του στο δεύτερο γύρο του τουρνουά τον Αμερικάνο, νο22 της παγκόσμιας κατάταξης, Στιβ Τζόνσον.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ