ΤΕΝΙΣ

Ντελ Πότρο: "Δεν έβλεπα τένις ούτε στην τηλεόραση"

Ντελ Πότρο: "Δεν έβλεπα τένις ούτε στην τηλεόραση"
PETER STAPLES 2016

Ο Χουάν Μαρτίν Ντελ Πότρο μίλησε για την επιστροφή του στα κορτ αλλά και τα δύσκολα χρόνια που πέρασε με τον τραυματισμό στον καρπό του. (VIDEO)

Είναι με διαφορά ένας από τους πιο άτυχους τενίστες των τελευταίων ετών. Μία καριέρα η οποία θα μπορούσε να είναι γραμμένη με χρυσά γράμματα και η οποία είχε ως αποκορύφωμά της την κατάκτηση του Αμερικανικού Όπεν το 2009 πέρασε από τα σαράντα κύματα και από πολλές πόρτες χειρουργείων.

Το πρόβλημα στον καρπό έχει δημιουργήσει πολλά προβλήματα στον Χουάν Μαρτίν Ντελ Πότρο τα τελευταία πέντε χρόνια όμως πλέον δείχνει δυνατός και μετά από την τρίτη του επέμβαση έχει επιστρέψει στα κόρτ.

"Είμαι πολύ χαρούμενος που είμαι ξανά στο tour, μετά από σχεδόν 2 χρόνια χωρίς τένις στη ζωή μου. Στην αρχή ήταν δύσκολο για μένα, αλλά συνέχισα να δουλεύω σκληρά και πάντοτε προσπαθούσα να φτιάξω το πρόβλημα που είχα. Το παρόν είναι πολύ καλό για μένα, αγωνίζομαι σε μεγάλα τουρνουά. Είμαι πολύ χαρούμενος που μπορώ να έχω στιγμές στα αποδυτήρια με τους κορυφαίους παίκτες στον κόσμο. Είναι καταπληκτικό απλά που είμαι στο tour" ήταν το αρχικό του σχόλιο μιλώντας στο επίσημο κανάλι της ATP.

Όπως παραδέχεται το πιο δύσκολο κομμάτι της περιπέτειας του ήταν ότι δεν μπορούσε να βρει τι είχε: "Είναι δύσκολο όταν δεν μπορείς να βρεις τη λύση νωρίτερα. Βλέπεις πολλούς γιατρούς και κανένας δεν ξέρει το πρόβλημα σου. Ευτυχώς στην τρίτη μου επέμβαση το πρόβλημα σχεδόν επιδιορθώθηκε και είμαι εδώ παίζοντας τένις ξανά. Ανυπομονώ για το μέλλον γιατί πιστεύω ότι έχω καλά πράγματα μπροστά μου.

Ήμουν κοντά στο να παρατήσω το τένις. Απογοητεύτηκα πολύ που έπρεπε να μείνω στο σπίτι και δεν έβλεπα τένις στην τηλεόραση, γιατί ήταν πολύ θλιβερό για μένα. Ήμουν κοντά στο να τα παρατήσω. Τώρα όμως, έχω πολλά καλά πράγματα μπροστά μου. Θέλω να παίζω τένις και αυτό είναι όλο".

Όντα ακόμα μόλις 27 ετών δείχνει έτοιμος να καλύψει το χαμένο έδαφος: "Νιώθω ακόμα νέος. Είμαι μόλις 27 ετών. Αν είμαι καλά θέλω να παίξω για πολλά χρόνια. Το μόνο που χρειάζομαι είναι να είμαι υγιής. Αν συμβεί αυτό θα απολαύσω το τένις για αρκετά χρόνια".

"Τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ήταν το κλειδί ώστε να κρατήσω τις σχέσεις μου με τους οπαδούς μου σε όλο τον κόσμο. Πόσταρα συνέχεια το πως πηγαίνει η αποθεραπεία μου στον καρπό. Τώρα έχω αρκετά ποσταρίσματα ότι όλα πάνε καλά. Αυτό είναι που θέλουν εκείνοι να βλέπουν και αυτό είναι που θέλω εγώ να ποστάρω. Το να μπορώ να ποστάρω συνέχεια πράγματα που να δείχνουν εμένα να παίζω τένις θα είναι το τέλειο για μένα" τόνισε αναφορικά με τον τρόπο επικοινωνίας του με τους θαυμαστές του.

Τέλος, μιλώντας για το μέλλον του είπε: "Δεν ξέρω αν θα καταφέρω να είμαι τόσο καλός ή καλύτερος από πριν, αλλά θέλω απλά να παίζω τένις, να είμαι υγιής και να φροντίζω τον εαυτό μου. Είμαι αισιόδοξος για το παιχνίδι μου και ανυπομονώ να παίξω με τους καλύτερους παίκτες. Όχι όπως στο Indian Wells όμως, που δεν μπορούσα να χτυπήσω backhand στο 100%. Ίσως στο μέλλον να έχω την ευκαιρία."

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ