ΤΕΝΙΣ

Ντάστιν Μπράουν: Από την Τζαμάικα με αγάπη

Ντάστιν Μπράουν: Από την Τζαμάικα με αγάπη

Ο Ντάστιν Μπράουν νίκησε τον Ράφαελ Ναδαλ και έγινε το πρόσωπο της ημέρας στο Γουίμπλεντον. Ποιος είναι όμως ο 30χρονος Τζαμαϊκανός; (VIDEOS)

Τόσα χρόνια βάδιζε ανάμεσα σε άλλους αστέρες των κορτ και ελάχιστοι του έδιναν σημασία. Από την Πέμπτη όμως όλοι ασχολούνται μαζί του. Ο λόγος είναι απλός, αφού κατάφερε και πέταξε εκτός συνέχειας Γουίμπλεντον τον Ράφαελ Ναδάλ.

Κι όμως ο άγνωστος σε πολλούς 30χρονος Γερμανο Τζαμαϊκανός έχει το απόλυτο κόντρα στον Ράφαελ Ναδάλ. Οι δυο τους έχουν συναντηθεί δύο φορές με τον Μπράουν να επικρατεί τόσο στο Γουίμπλεντον όσο και στο Χάλε ένα χρόνο πριν.

Όσο περίεργο και αν ακούγεται αυτό για έναν αθλητή που η καλύτερη του επίδοση σε Γκραν Σλαμ είναι η πρόκριση στους "16", ο Ντάστιν Μπράουν είναι μια ιδιαίτερη περίπτωση. Γεννήθηκε στη Γερμανία, μεγάλωσε στην Τζαμάικα και από μικρός αγαπούσε το τένις. Ωστόσο, το μεγάλο του πρόβλημα ήταν πως έχανε εύκολα την ψυχραιμία του παρά το δεδομένο ταλέντο του δεν μπορούσε να κάνει αυτά που μπορούσε.

Ο ίδιος έχει δηλώσει πως η μετακόμιση στην Τζαμάικα ήταν ιδιαίτερα ευεργετική για τον ίδιο. "Είμαι ευγνώμων με αυτό που συνέβη. Αν δεν πήγαινα στην Τζαμάικα, ίσως δε θα βρισκόμουν εκεί που είμαι τώρα" έχει τονίσει παλιότερα. Ενδεικτικό της αγωνιστικής του πορείας είναι το γεγονός ότι για περίπου επτά χρόνια από 2002 μέχρι το 2009 δεν κατάφερε τίποτα το ιδιαίτερο. Από το 2010 και μετά έχει καταφέρει να κάνει το όνομα του γνωστό ξεχωρίζοντας για τις επιδόσεις του στο χορτάρι.

Μέχρι σήμερα ο Μπράουν έχει κατακτήσει δύο τίτλους ΑΤΡ στα διπλά, ενώ έχει αναδειχθεί πρωταθλητής σε Challenger 6 φορές.

Ακούρευτος δέκα χρόνια και το τατουάζ

Ντάστιν Μπράουν: Από την Τζαμάικα με αγάπη

Επίσης, ένας άλλος μεγάλος μύθος που κυκλοφορεί για αυτόν αφορά το μεγάλο τατουάζ που έχει στα πλευρά του. Άλλοι υποστήριζαν στην αρχή ότι είναι ο Μπομπ Μάρλεϊ, στη συνέχεια είπαν ότι είναι ο Ντένις Μπράουν, αλλά τελικά δεν είναι κανένας από τους δύο.

Ο Ντάστιν Μπράουν έχει κάνει τατουάζ με τη μορφή του πατέρα του Λερουά Μπράουν.

Οι καλύτεροι πόντοι του Μπράουν

Δείτε video με highlights από τον αγώνα Μπράουν - Ναδάλ...

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ