ΤΕΝΙΣ

Νικήτρια του US Open η Πενέτα

Νικήτρια του US Open η Πενέτα

Η Φλάβια Πενέτα είναι η νέα "βασίλισσα" του US Open, αφού νίκησε στον τελικό τη συμπατριώτισσά της, Ρομπέρτα Βίντσι, με 7-6 (4), 6-2 και κατέκτησε το τρόπαιο (VIDEO)

Έφτασε 33 χρονών και στο Νο26 της παγκόσμιας κατάταξης για να καταφέρει να κατακτήσει τον πρώτο τίτλο Γκραν Σλαμ της καριέρας της στο μονό γυναικών. Η Φλάβια Πενέτα, στον ιταλικό τελικό του US Open, νίκησε τη συμπατριώτισσά της, Ρομπέρτα Βίντσι, με 7-6 (4), 6-2 και... στέφθηκε βασίλισσα στη Νέα Υόρκη.

Το πρώτο σετ ήταν ιδιαίτερα αμφίρροπο, αφού και οι δύο τενίστριες έκαναν από ένα μπρέικ, με αποτέλεσμα να οδηγηθούν στο τάι μπρέικ, όπου η Πενέτα επικράτησε με 7-4. Έχοντας την ψυχολογία ξεκάθαρα με το μέρος της, αλλά και εκμεταλλευόμενη την κούραση της Βίντσι μετά την υπερπροσπάθεια στον ημιτελικό με τη Σερένα Γουίλιαμς, η 33χρονη προηγήθηκε με 4-0 στο 2ο σετ και δεν δυσκολεύτηκε να φτάσει και στη νίκη, την οποία πανηγύρισε με τους δικούς της ανθρώπους, ανάμεσα στους οποίους και ο αρραβωνιαστικός της, Φάμπιο Φονίνι, που έφτασε μέχρι τον 4ο γύρο του τουρνουά των ανδρών.

Έτσι, η Πενέτα διπλασίασε τους τίτλους της σε τουρνουά Γκραν Σλαμ, αφού μπορεί να μην τα είχε καταφέρει παλαιότερα στο μονό, αλλά το 2011 στο Αυστραλιανό Όπεν, είχε πάρει τον τίτλο στο διπλό γυναικών, μαζί με την Αργεντίνα Χισέλα Ντούλκο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ