ΤΕΝΙΣ

Νικητής και πάλι ο Ναδάλ στη Βαρκελώνη, το πάλεψε ο Τσιτσιπάς

Greece's Stefanos Tsitsipas prepares to return the ball to Spain's Rafael Nadal during the Barcelona Open Tennis Tournament final in Barcelona, Spain, Sunday, April 29, 2018. (AP Photo/Manu Fernandez)
Greece's Stefanos Tsitsipas prepares to return the ball to Spain's Rafael Nadal during the Barcelona Open Tennis Tournament final in Barcelona, Spain, Sunday, April 29, 2018. (AP Photo/Manu Fernandez) AP

Ο Ραφαέλ Ναδάλ επιβλήθηκε με 6-2, 6-1 επί του αγχωμένου Στέφανου Τσιτσιπά στον τελικό του Open της Βαρκελώνης. Στο Νο44 της Παγκόσμιας κατάταξης ανεβαίνει ο "Στεφ".

Η αποστολή του Στέφανου Τσιτσιπά στον τελικό του Open της Βαρκελώνης ήταν εκ των πραγμάτων εξαιρετικά δύσκολη. Το να αντιμετωπίζεις τον Ράφα Ναδάλ για πρώτη φορά, σε τελικό και μάλιστα στο χώμα τερματίζει όλες τις βαθμίδες της δυσκολίας στη σύγχρονη εποχή του τένις.

Ο Ισπανός ήταν ο νικητής με 6-2, 6-1 κόντρα στον Έλληνα τενίστα, όμως ο "Στεφ" απέδειξε όλη την εβδομάδα ότι το μέλλον του ανήκει.

Με μεγάλες εμφανίσεις και νίκες απέναντι σε σπουδαίους αντιπάλους δείχνουν τις δυνατότητες του 19χρονου Τσιτσιπά. Στους τελευταίους τρεις αγώνες του επιβλήθηκε κόντρα σε Σβάρτζμαν, Τιμ και Καρένιο Μπούστα! Όλοι τους αθλητές του Top-20. Αυτές οι σπουδαίες επικρατήσεις του δίνουν την απαραίτητη ώθηση για να βρεθεί για πρώτη φορά στην καριέρα του εντός του Top 50 της Παγκόσμιας κατάταξης, αφού από αύριο (30/4) θα φιγουράρει στο Νο 44!

Δίχως αμφιβολία πρόκειται για ένα σπουδαίο κατόρθωμα του Έλληνα τενίστα ο οποίος αφήνει πολλές υποσχέσεις για το μέλλον.

Στα του αγώνα, πέρα από τη δεδομένη ανωτερότητα του Ναδάλ, έπαιξε και το άγχος του Έλληνα τενίστα. Ο Τσιτσιπάς έκανε πάρα πολλά αβίαστα λάθη κάτι που είναι απόλυτα φυσιολογικό όταν παίζεις στα 19 σου τον πρώτο σου τελικό απέναντι σε έναν από τους μύθους του αθλήματος σου.

Παρ' όλα αυτά ο "Στεφ" μπήκε δυνατά στον τελικό κατακτώντας το πρώτο game, αλλά στη συνέχεια ο Ναδάλ επέβαλε πλήρως το ρυθμό του φτάνοντας έτσι στον ενδέκατο τίτλο του στη Βαρκελώνη. Παράλληλα, ο Ισπανός συμπλήρωσε τις 401 νίκες στο χώμα και τους 55 τίτλους στην αγαπημένη του χωμάτινη επιφάνεια.

Θυμηθείτε το LIVE του τελικού.

Photo credits: AP Photo/Manu Fernandez

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ