ΤΕΝΙΣ

Νίκη με ανατροπή για τον Τσιτσιπά

Greece's Stefanos Tsitsipas returns the ball to Croatia's Ivo Karlovic during their first round match of the French Open tennis tournament at the Roland Garros stadium, Sunday, May 28, 2017 in Paris. (AP Photo/Christophe Ena)
Greece's Stefanos Tsitsipas returns the ball to Croatia's Ivo Karlovic during their first round match of the French Open tennis tournament at the Roland Garros stadium, Sunday, May 28, 2017 in Paris. (AP Photo/Christophe Ena) AP PHOTO/CHRISTOPHE ENA

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς αν και βρέθηκε να χάνει από τον Ντι Γου (Κίνα) έκανε την ανατροπή και με 4-6, 6-1, 6-1 πήρε την πρόκριση για το 2ο προκριματικό γύρο του US Open.

Το πρώτο βήμα για την είσοδό του στο κυρίως ταμπλό του US Open έκανε ο Στέφανος Τσιτσιπάς. Ο 19χρονος Έλληνας τενίστας επιβλήθηκε με 4-6, 6-1, 6-1 επί του Ντι Γου και προκρίθηκε στο δεύτερο προκριματικό γύρο του US Open.

Ο Τσιτσιπάς δεν βρέθηκε στην καλύτερη δυνατή ημέρα, όμως όσο περνούσε ο χρόνος ανέβαζε την απόδοσή του και κατάφερε να πάρει τη νίκη κόντρα στον Κινέζο αντίπαλό του.

Ο Γου με break μόλις στο δεύτερο game του ματς πήρε προβάδισμα με 2-0, όμως στη συνέχει ο Τσιτσιπάς κατάφερε να απαντήσει με δικό του break και να κάνει το 4-4. Ο Γου απάντησε με break back και στη συνέχεια κράτησε το σερβίς του για να πάρει το πρώτο σετ με 6-4.

Από εκεί και πέρα όμως ο Τσιτσιπάς άρχισε να ανεβάζει στροφές και κυρίως να βρίσκει λύσεις στις προκλήσεις που του έβαζε ο Γου. Είναι χαρακτηριστικό ότι στο δεύτερο σετ ο 19χρονος Έλληνας τενίστας έσωσε οκτώ break points.

Πλέον, ο Τσιτσιπάς θα αντιμετωπίσει στο δεύτερο προκριματικό γύρο τον Ιταλό Ματέο Μπερετίνι, No. 28 στο ταμπλό και Νο. 140 στην παγκόσμια κατάταξη. Ο Ιταλός επιβλήθηκε επί του Μαρσέλο Αρεβάλο με 6-2, 7-6 (0).

Photo credits: AP Photo/Christophe Ena

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ