ΤΕΝΙΣ

Νευρίασε, πήγε τελικό ο Μάρεϊ

Νευρίασε, πήγε τελικό ο Μάρεϊ

Στον τελικό του Αυστραλιανού Όπεν βρίσκεται ξανά ο Άντι Μάρεϊ. Απέκλεισε τον Τόμας Μπέρντιχ και νίκησε τον πρώην συνεργάτη του, αφήνοντας υπονοούμενα εναντίον του (video)

" Μέχρι στιγμής αυτή την εβδομάδα δείξαμε πως οι γυναίκες μπορούν να είναι επίσης καλές προπονήτριες", δήλωσε ο Άντι Μάρεϊ μετά την πρόκριση του στον τελικό του Αυστραλιανού Όπεν για τέταρτη φορά εις βάρος του Τόμας Μπέρντιχ.

Τα λόγια του Μάρεϊ βρήκαν το στόχο που ήθελαν δηλαδή έφτασαν στα αυτιά του προπονητή του Μπέρντιχ και πρώην συνεργάτη/φίλου του Σκωτσέζου, Ντάνι Βαλβέρντου. Ο Βενεζουελάνος ήταν αντίθετος με την πρόσληψη της Αμελί Μορεσμό τον περασμένο Μάιο και τον Νοέμβριο έλυσε τη συνεργασία του με τον Μάρεϊ και προσελήφθη από τον Μπέρντιχ. Κατά τη διάρκεια του ημιτελικού ο Μάρεϊ έβαλε τις φωνές και στην ομάδα του Μπέρντιχ!

Την Κυριακή (1/2) ο 27χρονος δεξιόχειρας από το Ντανμπλέιν θα αγωνιστεί για τέταρτη φορά στον τελικό, διεκδικώντας το πρώτο του τρόπαιο στη Μελβούρνη με αντίπαλο το νικητή του ζευγαριού ανάμεσα στον κάτοχο του τίτλου, Σταν Βαβρίνκα και τον τέσσερις φορές νικητή Νόβακ Τζόκοβιτς που παίζουν την Παρασκευή (30/1, 10.30, live από το Sport24.gr).

Ο Μπέρντιχ σέρβιρε στο 5-3 για να κατακτήσει το πρώτο σετ, το πήρε στο τάι μπρέικ, αλλά στη συνέχεια όλα πήγαν στραβά χάρη στη σωστή τακτική του Μάρεϊ με τον Σκωτσέζο να παίρνει τη νίκη με 6-7 (6-8), 6-0, 6-3, 7-5.

Θυμηθείτε πως καλύψαμε LIVE τον ημιτελικό

Στο δεύτερο σερί ημιτελικό στη Μελβούρνη έπαιζε ο Τσέχος. Η νίκη του επί του Ράφα Ναδάλ σε συνδυασμό με την αγωνιστική άνοδο του, είχε δημιουργήσει την προσδοκία πως θα μπορούσε να κάνει το βήμα παραπάνω και να παίξει σε τελικό Grand Slam για δεύτερη φορά.

Όλα πήγαιναν καλά στα οκτώ πρώτα γκέιμ του πρώτου σετ. Με το μεγάλο σερβίς που διαθέτει ο 29χρονος , ο οποίος έχει κέρδη πάνω από 20.000.000 δολάρια στην καριέρα του στο επαγγελματικό τένις, προβλημάτισε τον Μάρεϊ, απέφυγε τα ράλι και σέρβιρε για το σετ. Επιβεβαίωσε την άποψη πως είναι δυσκολότερο να σερβίρεις για το σετ, από το να προσπαθείς να το κάνεις, σπάζοντας το σερβίς του αντιπάλου του και έδωσε το break στον Μάρεϊ.

Νευρίασε, πήγε τελικό ο Μάρεϊ

Σε εκείνο το σημείο ο Μάρεϊ συνελήφθη να φωνάζει στο box του Μπέρντιχ, στο οποίο κάθονταν πέρα από τον Βαλβέρντου και τη μνηστή του, Εστέρ και ο Σουηδός νικητής του Αυστραλιανού Όπεν το 2002, ο Τόμας Γιοχάνσον με την ιδιότητα του εκπροσώπου του χορηγού του Μπέρντιχ, της H &M.

Τελικά το σετ κρίθηκε στο τάι μπρέικ με τον Μπέρντιχ να παίρνει 8 πόντους έναντι 6 του αντιπάλου του. Αξίζει να αναφερθεί πως το κλίμα στους αγώνες των δύο παικτών είναι πάντοτε βαρύ. Λίγο η παρουσία του Βαλβέρντου, λίγο η ένταση που έβγαζε ο Μάρεϊ, τα παράπονα του Μπέρντιχ για τις μπάλες και το βλέμμα που είχαν ανταλλάξει νωρίτερα πάνω από το φιλέ, δεν ήθελε πολύ για να ανάψουν τα αίματα όταν κατά την επιστροφή στις καρέκλες τους ο Μπέρντιχ είπε " καλό παιχνίδι, Τόμας" με τον Μάρεϊ να διαμαρτύρεται πως συνεχώς του μιλάει ο αντίπαλος του. Η συνολική διάρκεια του σετ ήταν 76 λεπτά.

Δείτε το σχετικό video:

Μετά το πολλά υποσχόμενο πρώτο σετ ο Μάρεϊ άλλαξε τακτική, επιδίωξε τα ράλι, τα βαθιά χτυπήματα από τη βασική γραμμή. Το πρώτο break στο δεύτερο γκέιμ έκανε τον Μπέρντιχ να λυγίσει τους ώμους, το δεύτερο break στο τέταρτο γκέιμ τον έκανε να καμπουριάσει και η απώλεια του δεύτερου σετ με 6-0 με ποσοστά μόλις 36% στο πρώτο σερβίς, τον έβαλε στο δρόμο δίχως γυρισμό.

Με τρία διαδοχικά αβίαστα λάθη ο Μπέρντιχ παρέδωσε το σερβίς του στο έκτο γκέιμ του τρίτου σετ. Ο Μάρεϊ πραγμαατοποίησε το 4-2, έσφιξε τη γροθιά του και ο αντίπαλος του έφαγε το μπαλάκι. Ο Μάρεϊ κατέκτησε το σετ με 6-3.

Νευρίασε, πήγε τελικό ο Μάρεϊ

Στο τέταρτο σετ ο Μπέρντιχ σέρβιρε πρώτος, κρατούσε το προβάδισμα και έχασε "χρυσή" ευκαιρία να κάνει το break στο όγδοο γκέιμ παρά τη βοήθεια του Μάρεϊ που αστοχούσε στο πρώτο σερβίς. Ο Μάρεϊ κράτησε το σερβίς του (4-4) και έδειξε στον αντίπαλο του πως γίνεται το break στο 5-6, εκμεταλλευόμενος αυτή τη φορά τη βοήθεια του Μπέρντιχ που στο κρισιμότερο σημείο έκανε διπλό λάθος, μένοντας πίσω με 15-40 στο 5-6. Με love γκέιμ και έναν άσο για κερασάκι στην τούρτα ο Μάρεϊ βρίσκεται ξανά σε τελικό Grand Slam.

Νευρίασε, πήγε τελικό ο Μάρεϊ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ