ΤΕΝΙΣ

Νέα νίκη για τη Σάκκαρη και ολοταχώς για νέο Career High

Maria Sakkari, of Greece, returns a shot from Venus Williams, of the United States, during the third round of the U.S. Open tennis tournament, Friday, Sept. 1, 2017, in New York. (AP Photo/Seth Wenig)
Maria Sakkari, of Greece, returns a shot from Venus Williams, of the United States, during the third round of the U.S. Open tennis tournament, Friday, Sept. 1, 2017, in New York. (AP Photo/Seth Wenig) AP

Στα προημιτελικά του Όπεν της Κωνσταντινούπολης προκρίθηκε η Μαρία Σάκκαρη μετά τη νίκη της με 6-3, 6-1 επί της Αλεκσάντρα Κρούνιτς. Έτοιμη για νέο Career High η 22χρονη Ελληνίδα.

Η Μαρία Σάκκαρη συνεχίζει την εντυπωσιακή της πορεία στην Τουρκία. Η Ελληνίδα τενίστρια επιβλήθηκε με 6-3, 6-1 επί της Κρούνιτς και προκρίθηκε στα προημιτελικά του τουρνουά.

Κατά τη διάρκεια του αγώνα η Σάκκαρη ήταν εντυπωσιακή και δεν άφησε κανένα περιθώριο αντίδρασης στη Σέρβα.

Χαρακτηριστικό της εξαιρετικής κατάστασης στην οποία βρίσκεται στο ξεκίνημα της σεζόν είναι το γεγονός πως αυτή ήταν η έβδομη νίκη της σε κυρίως ταμπλό τουρνουά το τελευταίο δίμηνο! Στα του αγώνα η Σάκκαρη απειλήθηκε μόνο στο πρώτο σετ, όμως και εκεί σε κρίσιμα σημεία κατάφερε να κρατήσει το σερβίς της και να το κατακτήσει με 6-3. Στο δεύτερο ήταν πιο απλά τα πράγματα με την 22χρονη Ελληνίδα να κάνει το break με το "καλημέρα" και στη συνέχεια να κατακτά το σετ με συνοπτικές διαδικασίες.

Πλέον, η Σάκκαρη έχει αρχίσει να βλέπει την πρώτη 40άδα της Παγκόσμιας κατάταξης αφού πλέον βρίσκεται στο Νο44 επίδοση που αποτελεί νέο Career High. Αυτό σημαίνει ότι εάν ανέβει μία ακόμα θα πιάσει τη μητέρα στη δεύτερη καλύτερη θέση που είχε ποτέ Ελληνίδα. Η Αγγελική Κανελλοπούλου στις 13/04/1987 είχε βρεθεί στο Νο43 της παγκόσμιας κατάταξης. Η μοναδική Ελληνίδα που έχει πάει πιο ψηλά είναι η Λένα Δανιηλίδου η οποία είχε φτάσει μέχρι το Νο13!

Επόμενη αντίπαλος για Μαρία Σάκκαρη είναι η Ολλανδή, Αράντζα Ρους (Νο 123) και σε περίπτωση νίκης θα ανέβει στο Νο 42!

Photo credits: AP Photo/Seth Wenig

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ