ΤΕΝΙΣ

Ναβρατίλοβα: "Ήταν σαν μια κλωτσιά στον κώλο"

Ναβρατίλοβα: "Ήταν σαν μια κλωτσιά στον κώλο"

Η Μαρτίνα Ναβρατίλοβα σε συνέντευξη που παραχώρησε μίλησε για τη "μάχη" που έδωσε με τον καρκίνο, το πως βίωσε την εμπειρία, αλλά και για την κατάσταση που επικρατεί τώρα στο τένις.

Με αφορμή τα 60α γενέθλια της η σπουδαία Μαρτίνα Ναβρατίλοβα παραχώρησε συνέντευξη στη "Marca". Στο μεγαλύτερο κομμάτι της η κάτοχος 18 τίτλων Grand Slam μίλησε για τη "μάχη" που έδωσε πριν από λίγα χρόνια με τον καρκίνο.

"Δεν ξεχνάς την ημέρα που αλλάζει η ζωή σου. Είχαν περάσει τέσσερα χρόνια από την τελευταία φορά που μου είχα κάνει μια μαστογραφία. Ήμουνα σε φόρμα έτρωγα καλά, αλλά αυτό συνέβη σε μένα. Ήμουν τυχερή που μπόρεσα να το ανιχνεύσω έγκαιρα. Αν είχα πάει την επόμενη χρονιά, θα μπορούσε να ήταν στο μεγάλο πρόβλημα" ανέφερε αρχικά και συνέχισε: "Ήταν το καλύτερο σενάριο θα μπορούσε να φανταστεί κάποιος μετά την ανίχνευση του καρκίνου του μαστού".

Έπειτα, αναφέρθηκε στην πρώτη της αντίδραση όταν έγιναν γνωστά τα αποτελέσματα των ιατρικών εξετάσεων: "Το πρώτο πράγμα που μου ήρθε στο μυαλό ήταν ότι θα χάσω τα μαλλιά μου και δεν είχα πολλά," αστειεύτηκε. "Ήταν σαν μια κλωτσιά στον κώλο. Εγώ που είχα αντιμετωπίσει Κρις Εβερτ, Στέφι Γκραφ, Μόνικα Σέλες και τις αδελφές Ουίλιαμς, δεν θα μπορούσα ποτέ να φανταστώ ότι ο αντίπαλός μου θα βρισκόταν έξω από το γήπεδο".

Τον Οκτώβριο του 2010 ανακοίνωσε ότι έχει νικήσει τον καρκίνο και έκτοτε όποτε της δίνεται ευκαιρία συμμετέχει σε εκπομπές για να βοηθήσει ώστε οι γυναίκες να κάνουν πιο τακτικούς ελέγχους. "Ήμουν ένα κακό κορίτσι", δήλωνε σημειώνοντας ότι είχε ξεχάσει να κάνει τους ελέγχους ρουτίνας. "Σκεφτόμουν έτσι με έναν τρόπο, ότι φαινόταν αδύνατο ότι αυτό μπορεί να συμβεί σε εμένα".

Η Μαρτίνα Ναβρατίλοβα επεσήμανε στη συνέχεια: "Μπορώ να πω ανοιχτά ότι έχω θεραπευτεί, δεν έχω πλέον τον καρκίνο. Ήταν πιο δύσκολο από ό,τι θα μπορούσα να φανταστώ. Ένιωθα σαν ένα βαμπίρ, μου ρουφούσαν το αίμα μέρα παρά μέρα. Τώρα αισθάνομαι μια νέα και πολύ ισχυρή γυναίκα. Είναι ωραίο να βλέπεις ότι υπάρχει ζωή μετά τον καρκίνο"

Στο τέλος της ζητήθηκε η άποψη της για την κατάσταση που επικρατεί τώρα στο χώρο του γυναικείου τένις, αλλά και για την Γκαμπρίνε Μουγκουρούθα: "Η Μουγκουρούθα έχει όλο το πακέτο για να γίνει το Νο1 στον κόσμο, ειδικά όταν γνωρίζει πως να κατακτήσει ένα μεγάλο τουρνουά όπως το Ρολάν Γκαρός. Πάντα κάποια αθλήτρια που να ξεχωρίζει. Τώρα είναι η Σερένα και μετά όλες οι υπόλοιπες. Όταν αγωνιζόμουν εγώ υπήρχε ένα ταλαντούχο κορίτσι, η Στέφι Γκραφ".

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ