ΤΕΝΙΣ

Ναδάλ-Τζόκοβιτς στους "8" του Ρολάν Γκαρός!

Ναδάλ-Τζόκοβιτς στους "8" του Ρολάν Γκαρός!

Ο Νόβακ Τζόκοβιτς και ο Ράφα Ναδάλ πιθανότατα θα αναμετρηθούν στα προημιτελικά του Ρολάν Γκαρός. Ο νικητής θα παίξει με τον Άντι Μάρεϊ.

Ο Ράφα Ναδάλ έσκασε στα γέλια όταν κατά τη διάρκεια της κλήρωσης του Ρολάν Γκαρός (24/5-7/6) είδε το όνομα του (Νο6 του ταμπλό) να ανεβαίνει στην ίδια πλευρά του κυρίως ταμπλό στην οποία βρίσκονταν ήδη ο Νόβακ Τζόκοβιτς και ο Άντι Μάρεϊ.

Για να φτάσει στον 10ο τίτλο ο Ισπανός πιθανότατα θα πρέπει να αναμετρηθεί σε έναν τελικό στους "8" με τον Νόβακ Τζόκοβιτς. Εξέλιξη που θα δυσαρέστησε και τον Σέρβο που φέτος έχει κάθε λόγο να πιστεύει πως είναι επιτέλους η χρονιά του. Τρομερό δώρο της τύχης ανήμερα των 28ων γενεθλίων του.

Την τελευταία φορά που αναμετρήθηκαν στα προημιτελικά οι δύο πιο επιτυχημένοι τενίστες των τελευταίων ετών ήταν το 2007 στη Ρώμη με νικητή τον αριστερόχειρα από τη Μαγιόρκα (με 6-2, 6-3). Ο νικητής ανάμεσα στο ζευγάρι που η γαλλική ομοσπονδία θα ήθελε στον τελικό θα αντιμετωπίσει τον Άντι Μάρεϊ στην 4άδα.

Φυσικά, ούτε ο Σκωτσέζος που έχει φέτος επιτυχία στα χωμάτινα γήπεδα, θα φτάσει εύκολα μέχρι τον τελικό. Οι πιθανοί αντίπαλοι: Νικ Κύργιος στον 3ο γύρο, Τζον Ίσνερ στον 4ο, Νταβίδ Φερέρ στα προημιτελικά., Τζόκοβιτς ή Ναδάλ στα ημιτελικά και ο Ρότζερ Φέντερερ στον τελικό.

Ο Τζόκοβιτς ξεκινάει με αντίπαλο τον Φινλανδό Γιάρκο Νιέμινεν, στον 3ο γύρο ίσως συναντήσει τον Μπερνάρντ Τόμιτς (ή τον Θανάση Κοκκινάκη), στον 4ο το Νοτιοαφρικανό Κέβιν Άντερσον ή τον Γάλλο Ρισάρ Γκασκέ.

Στο... υποθετικό ταμπλό του Ναδάλ υπάρχουν ο Γάλλος Κουεντίν Χαλι, ο Νικολάς Αλμάγρο στον 2ο γύρο, ο Γκριγκόρ Ντίμιτροφ στον 4ο. Ο Ναδάλ θα βρισκόταν στο Νο7 του ταμπλό, αν δεν είχε αποσυρθεί ο Μίλος Ράονιτς εξαιτίας τραυματισμού.

Εκείνος που χαμογελάει είναι ο Ρότζερ Φέντερερ που βρίσκεται σχεδόν ολομόναχος στην άλλη πλευρά του κυρίως ταμπλό. Ένας... τυχερός από τα προκριματικά θα αναμετρηθεί με τον αυθεντικό "μαέστρο" στον 1ο γύρο, ο Γκαέλ Μονφίς στον 4ο, ο Σταν Βαβρίνκα στα προημιτελικά και ο Τόμας Μπέρντιχ ή ο Κέι Νισικόρι στα ημιτελικά.

Τα "υποθετικά" ζευγάρια στον 4ο γύρο:

Νόβακ Τζόκοβιτς (Νο1)-Κέβιν Άντερσον (Νο15)

Γκριγκόρ Ντίμιτροφ (Νο10)-Ράφα Ναδάλ (Νο6)

Άντι Μάρεϊ (Νο3)-Τζον Ίσνερ (Νο16)

Μάριν Τσίλιτς (Νο9)-Νταβίδ Φερέρ (Νο7)

Κέι Νισικόρι (Νο5)-Φελιθιάνο Λόπεθ (Νο11)

Τζο-Βίλφριντ Τσόνγκα (Νο14)-Τόμας Μπέρντιχ (Νο4)

Σταν Βαβρίνκα (Νο8)-Ζιλ Σιμόν (Νο12)

Γκαέλ Μονφίς (Νο13)-Ρότζερ Φέντερερ (Νο2)

Δείτε την κλήρωση στο κυρίως ταμπλό των ανδρών

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ