ΤΕΝΙΣ

Ναδάλ: "Σημαντικό κομμάτι του πλανήτη η Ελλάδα"

Ναδάλ: "Σημαντικό κομμάτι του πλανήτη η Ελλάδα"

Οι προπονητές θρύλοι του τένις, Τόνι Ναδάλ, Αλμπέρτο Καστελάνι και Μπόγκνταν Ομπράντοβιτς, μίλησαν με κολακευτικά λόγια για τη χώρα μας στη συνέντευξη Τύπου του σεμιναρίου της GPTCA. (VIDEOS)

Το βράδυ της Παρασκευής και μετά από λίγη καθυστέρηση λόγω προβλήματος με την πτήση του Τόνι Ναδάλ πραγματοποιήθηκε η συνέντευξη Τύπου του σεμιναρίου προπονητικής της GPTCA στο Ekali Tennis Club.

Οι βασικοί φιλοξενούμενοι και εισηγητές τους συνεδρίου της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Προπονητών τένις θα είναι ο συνιδρυτής και Πρόεδρος της GPTCA, Alberto Castellani και ο προπονητής του κορυφαίου τενίστα Rafael Nadal και συνιδρυτής της GPTCA, Toni Nadal!

Επίσης, ένας ακόμα σημαντικός εισηγητής στο σεμινάριο θα είναι ο Bogdan Obradovic, Πρόεδρος της GPTCA για τα Δυτικά Βαλκάνια και πρώην Davis Cup Captain της Εθνικής Σερβίας. Οι τρεις άνδρες στις δηλώσεις τους δεν έκρυψαν την αγάπη του για την χώρα μας.

Ο πρώτος που πήρε το λόγο καλωσορίζοντας τους εκλεκτούς καλεσμένους του ήταν ο Αντρέας Ζουριδάκης. Ο υπεύθυνος της GPTCA στην Ελλάδα έδωσε στη συνέχεια το λόγο στον Αλμπέρτο Καστελάνι, ο οποίος τόνισε: "Το να βρίσκομαι στην Ελλάδα είναι για εμένα πάνω απ'όλα συγκίνηση. Έχω τόσα πολλά δυνατά συναισθήματα εδώ! Είναι η χώρα που γέννησε τα πάντα! Πολιτισμό, τέχνες, αθλήματα. Νιώθω την ιστορία του τόπου στην ατμόσφαιρα. Χαίρομαι πραγματικά που ήρθα στη χώρα σας".

Ο Ισπανός, στην πρώτη του επίσκεψη στη χώρα μας παρά την περιπέτεια με το διαβατήριο που προηγήθηκε, ήταν πολύ ευδιάθετος και με το γνωστό του πολύ ανθρώπινο στιλ, έδωσε το στίγμα του τι θα παρακολουθήσουμε το επόμενο διήμερο.

Ο Τόνι Ναδάλ μετά την περιπέτεια που είχε με την άφιξη του έδειξε να είναι ιδιαίτερα ευδιάθετος και χαρούμενος που βρίσκεται στη χώρα μας. "Ερχομαι πρώτη φορά εδώ! Ελπίζω να βρω το χρόνο να πάω σε κάποια αξιοθέατα! Η Ελλάδα είναι πολύ σημαντικό κομμάτι του πλανήτη. Εγώ ήρθα εδώ για να μιλήσω για τις εμπειρίες μου με τον Ράφα. Για φιλοσοφία θα αφήσω να μιλήσει ο Αλμπέρτο (γέλια). Εγώ θα ασχοληθώ με το τένις. Εύχομαι ο κόσμος να χαρεί από αυτά που θα πούμε" ήταν το αρχικό σχόλιο που έκανε.

Στη συνέχεια απάντησε σε ερωτήσεις δημοσιογράφων οι οποίοι τον ρώτησαν και για την απόφασή του να μην ακολουθεί τον Ναδάλ στους αγώνες του: "Θεωρώ ότι τη δουλειά μου, μπορούν να την κάνουν άριστα οι Κάρλος Μόγια για Φρανσίσκο Ρόιγκ. Αλλά αν ο Ράφα μου πει "σε θέλω μαζί μου στο τάδε τουρνουά" φυσικά και θα είμαι δίπλα του".

Για το γεγονός ότι συνεχίζουν να κυριαρχούν στο τένις μεγάλοι σε ηλικία παίκτες είπε: "Όταν ξεκίνησα με τον Ραφα, οι περισσότεροι που κυριαρχούσαν τότε ήταν νεαροί: Ρόντικ, Φέντερερ, Φερέρο, Κόρια, Σάφιν. Τώρα, γίνεται το ακριβώς αντίθετο. Τζόκοβιτς, Μάρεϊ, Φέντερερ, Ναδάλ, Μπέρντιχ, Βαβρίνκα, είναι όλοι τους πάνω ή κοντά στα 30. Τώρα, οι παίκτες έχουν όλα στη διάθεσή τους: γιατρούς, διατροφολόγους, φυσιοθεραπευτές, γκουρού... Θεωρώ ότι αυτό έχει κάνει κακό στους παίκτες. Όσα λιγότερα ακούς, τόσο το καλύτερο. Φυσικά, υπάρχουν και σπουδαίοι νεαροί όπως οι Κύργιος και Ζβέρεφ".

Ο τελευταίος που μίλησε ήταν ο Μπόγκνταν Ομπράντοβιτς. Ο πρώην προπονητής του Νόβακ Τζόκοβιτς αστειεύτηκε αρχικά με την περιπέτεια που είχε ο Τόνι Ναδάλ: "Χαίρομαι που βρίσκομαι μαζί με δύο γίγαντες του αθλήματος. Εχω μεγάλο σεβασμό για αυτά που έχουν πετύχει. Μπράβο και στον Τόνι που κατάφερε να έρθει στην Ελλάδα καμιά δεκαριά φορές σήμερα (γέλια)".

Έπειτα, σε ερώτηση που του έγινε για την αγωνιστική κατάσταση του "Νόλε" τόνισε: "Δεν ξέρω τι ακριβώς φταίει. Έχει πέσει μία θέση στον κόσμο, δεν θεωρώ ότι έχει έρθει η καταστροφή. Του έχω μιλήσει να αλλάξει μερικά πράγματα, όπως στη διατροφή του αλλά είναι ανένδοτος. Έχει την ομάδα του και νομίζω ότι ξέρει πολύ καλά τι πρέπει να κάνει".

Στο συνέδριο θα πάρουν μέρος περισσότεροι από 100 προπονητές τένις από τη χώρα μας οι οποίοι θα αυξήσουν τις γνώσεις τους μέσα από τις εμπειρίες των τριών σπουδαίων ομιλητών.

Photo credits: Facebook " Les Raquettes Tennis Club"



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ