ΤΕΝΙΣ

Ναδάλ - Ντελ Πότρο στα ημιτελικά του Roland Garros

Spain's Rafael Nadal returns a shot against Italy's Simone Bolelli during their first round match of the French Open tennis tournament at the Roland Garros stadium in Paris, France, Tuesday, May 29, 2018. (AP Photo/Michel Euler)
Spain's Rafael Nadal returns a shot against Italy's Simone Bolelli during their first round match of the French Open tennis tournament at the Roland Garros stadium in Paris, France, Tuesday, May 29, 2018. (AP Photo/Michel Euler) AP

Ο Ραφαέλ Ναδάλ απέκλεισε τον Ντιέγκο Σβάρτσμαν, επικρατώντας 3-1 σετ και πέρασε στα ημιτελικά του Roland Garros, όπου θα αντιμετωπίσει τον Χουάν Μαρτίν Ντελ Πότρο (3-1 τον Μάριν Τσίλιτς).

Τον τίτλο του φαβορί επιβεβαίωσε ο Ραφαέλ Ναδάλ στην αναμέτρησή με τον Ντιέγκο Σβάρτσμαν. Ο Ισπανός τενίστας, τη δεύτερη ημέρα του αγώνα τους, κέρδισε τα 13 από τα 17 games και επικράτησε 3-1 σετ, για να βρεθεί για 11η φορά στην καριέρα του στα ημιτελικά του Roland Garros

Ο "βασιλιάς του χώματος" δεν έχει χάσει ποτέ σε ημιτελικό ή σε τελικό στο Roland Garros στο παρελθόν και μένει να δούμε αν θα το συνεχίσει και φέτος. Ο Ναδάλ επιβλήθηκε με 4-6, 6-3, 6-2, 6-2, φτάνοντας στην πρόκριση. Τα δυο πρώτα σετ έγιναν την Τετάρτη (6/6), σε ένα "βαρύ" γήπεδο και με μια διακοπή από βροχή, ενώ τα δυο τελευταία πραγματοποιήθηκαν σήμερα (7/6).

Ο Ναδάλ παρέμεινε αήττητος απέναντι στον Σβάρτσμαν, τον οποίο έχει κερδίσει έξι φορές σε ισάριθμες συναντήσεις. Βελτίωσε το ρεκόρ του στο Roland Garros στο 84-2 νίκες και διεκδικεί και τον 11ο τίτλο του στο παρισινό Grand Slam.

Αντίπαλός του θα είναι ο Χουάν Μαρτίν Ντελ Πότρο, ο οποίος με τη σειρά του νίκησε 3-1 σετ τον Κροάτη, Μάριν Τσίλιτς, επιστρέφοντας στα ημιτελικά του Roland Garros ύστερα από εννέα χρόνια. Αυτός θα είναι ο δεύτερος ημιτελικός για τον Τσίλιτς στα τελευταία τρία Grand Slam που έλαβε μέρος.

Ο Ντελ Πότρο επικράτησε με 7-6 (5), 5-7, 6-3, 7-5. Ο αγώνας είχε διακοπεί λίγο πριν ολοκληρωθεί το πρώτο σετ την Τετάρτη (6/6) λόγω της βροχής και μεταφέρθηκε για σήμερα (7/6). Πριν την διακοπή, τα πράγματα ήταν ισορροπημένα, με σκορ 5-5 στο tie-break του πρώτου σετ.

Μάλιστα, δεν έκρυψε την συγκίνησή του ο Αργεντινός τενίστας μετά τον αγώνα με τον Τσίλιτς. Ήταν ημιφιναλίστ και στο US Open τον περσινό Σεπτέμβριο, όταν τον σταμάτησε ο Ναδάλ και στον μεταξύ τους αγώνα θα είναι αουτσάιντερ.

AP Photo/Michel Euler

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ