ΤΕΝΙΣ

Ναδάλ-Μάρεϊ στους "8" του Γουίμπλεντον

Ναδάλ-Μάρεϊ στους "8" του Γουίμπλεντον

Ο Ράφα Ναδάλ, Νο10 του ταμπλό στο Γουίμπλεντον, "προσγειώθηκε" στο ταμπλό των Άντι Μάρεϊ και Ρότζερ Φέντερερ. Ο Νόβακ Τζόκοβιτς τους απέφυγε, αλλά έχει δύσκολο έργο στους πρώτους γύρους και στην πλευρά του είναι ο Σταν Βαβρίνκα.

Ο Ρότζερ Φέντερερ είχε κάθε λόγο να χαμογελάει με την κλήρωση στο Ρολάν Γκαρός, δεν τα κατάφερε, αλλά ο δρόμος είναι ορθάνοιχτος για ένα δεύτερο συνεχόμενο τελικό στο Γουίμπλεντον και βέβαια τον όγδοο τίτλο.

Ο Ελβετός θα αναμετρηθεί ενδεχομένως ή με τον Τόμας Μπέρντιχ ή με τον Γκαέλ Μονφίς στα προημιτελικά. Την ίδια ώρα ο Άντι Μάρεϊ είδε να πέφτει το όνομα του (νοερά) απέναντι από εκείνο του Ράφα Ναδάλ. Ο Ισπανός βρίσκεται στο Νο10 του κυρίως ταμπλό φέτος.

Οι τρεις σταρ βρίσκονται στην ίδια πλευρά του ταμπλό. Ο κάτοχος του τίτλου, Νόβακ Τζόκοβιτς από την άλλη είναι μόνος του με τον... Σταν Βαβρίνκα στους "4", αν και ο νικητής του Ρολάν Γκαρός δεν έχει την ίδια επιτυχία στο γρασίδι, αφού δεν έχει φτάσει πέρα από τα προημιτελικά.

Ο Σέρβος όμως έχει δύο σπεσιαλίστες στο χορτάρι στο δρόμο του στους πρώτους δύο γύρους. Τον Γερμανό Φίλιπ Κολσράιμπερ στον πρώτο και τον Λέιτον Χιούιτ στο δεύτερο, τον 34χρονο νικητή το 2002 που παίζει για τελευταία φορά στην καριέρα του στο Γουίμπλεντον, αφού θα αποσυρθεί από τα κορτ στο επόμενο Αυστραλιανό Όπεν τον Ιανουάριο του 2016.

Στον 1ο γύρο ο Βαβρίνκα ανοίγει με τον Πορτογάλο Ζοάο Σούσα, ο Φέντερερ με τον Νταμίρ Ντζουμούρ από τη Βοσνία/Εργεγοβίνη, ο Μάρεϊ με τον Μιχαήλ Κουκούσκιν από το Καζαχστάν και ο Ναδάλ με τον Βραζιλιάνο Τόμας Μπελούτσι.

Δείτε την κλήρωση των ανδρών

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ