ΤΕΝΙΣ

Ναδάλ - Φέντερερ, εκεί που ξεκίνησαν όλα

Ναδάλ - Φέντερερ, εκεί που ξεκίνησαν όλα

Για τρίτη φορά μέσα στο 2017 ο Ρότζερ Φέντερερ και ο Ράφαελ Ναδάλ θα τεθούν αντιμέτωποι μόνο που η κόντρα τους στο Μαϊάμι ξυπνά μνήμες από την πρώτη τους μονομαχία. (VIDEO)

Την ευκαιρία να απολαύσουν την 37η μονομαχία του Ρότζερ Φέντερερ με τον Ράφαελ Ναδάλ θα έχουν οι φίλοι του τένις που θα δουν τον τελικό του Miami OPEN (Κυριακή 02/04, 20.00). Στο συγκεκριμένο τουρνουά θα παίξουν για τέταρτη φορά με τον Ναδάλ να έχει δύο νίκες και τον Φέντερερ μία.

Βέβαια, ο Ελβετός έχει επικρατήσει στον μοναδικό τελικό που έχουν δώσει οι δυο τους στο συγκεκριμένο τουρνουά. Για την ακρίβεια στην πρώτη τους αναμέτρηση νικητής ήταν ο Ναδάλ με 6-3, 6-3, στην επόμενη επικράτησε ο Ελβετός με 2-6, (4) 6-7, 7-6 (5), 6-3, 6-1 και στην τρίτη ο Ναδάλ με 6-3, 6-2.

Το σημαντικότερο της υπόθεσης όμως είναι άλλο. Στο Μαϊάμι ξεκίνησαν όλα πριν από 13 χρόνια. Στις 28 Μαρτίου 2004 ο 22χρονος τότε Ρότζερ Φέντερερ είχε ανέβει στην κορυφή της Παγκόσμιας Κατάταξης μόλις ένα μήνα νωρίτερα εκμεταλλευόμενος μία εξαιρετική του πορεία. Το 2003 κατέκτησε το πρώτο του Γουίμπλεντον, ενώ τον Ιανουάριο του 2004 πήρε και το Αυστραλιανό Όπεν.

Απέναντι του στον τρίτο γύρο του Miami Open βρέθηκε ένας ταλαντούχος 17χρονος Ισπανός. Σωστά, μαντέψατε ήταν ο Ράφα Ναδάλ. Το Νο 34 της Παγκόσμιας κατάταξης τότε μπήκε ως αουτσάιντερ στη μονομαχία παρά το γεγονός ότι ο Φέντερερ ήταν άρρωστος. Τελικά, ο Ναδάλ είχε καταφέρει να επικρατήσει και μάλιστα με 6-3, 6-2.

Δείτε τα καλύτερα στιγμιότυπα από εκείνη την αναμέτρηση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ