ΤΕΝΙΣ

Ναδάλ: "Δεν ήταν η χρονιά μου"

Ναδάλ: "Δεν ήταν η χρονιά μου"

Ο Ράφα Ναδάλ μίλησε για την ήττα του από τον Φονίνι, την κατάσταση στην οποία βρίσκεται, αλλά και το γεγονός ότι μετά από δέκα χρόνια έμεινε χωρίς κάποιον τίτλο Grand Slam.

Αυτή η χρονιά ήταν η χειρότερή του μετά από μία χρυσή δεκαετία. Από το 2004 είχε να μείνει χωρίς έστω έναν τίτλο Grand Slam, αλλά ο Ράφα Ναδάλ αποδεικνύει πόσο μεγάλος αθλητής είναι μιλώντας μετά από τη νέα του αποτυχία στο US Open.

"Πάλεψα μέχρι και τον τελευταίο πόντο, με καλή συμπεριφορά. Δεν ήταν αρκετό για να πάρω τη νίκη σήμερα. Αλλά το καλό είναι πως το μυαλό μου, μου επέτρεψε να παλέψω μέχρι και την τελευταία στιγμή σήμερα, κάτι που έκανα σε όλη την καριέρα μου. Κάποιες φορές μέσα στη χρονιά δεν ήμουν σε θέση να το κάνω αυτό. Τα νεύρα, το άγχος που είχα σε μεγάλο μέρος της φετινής σεζόν, σήμαινε ότι δεν ήμουν σε θέση να το κάνω.

Δεν ήμουν σε θέση να αγωνιστώ με τον τρόπο που πάλεψα σήμερα. Γι' αυτό θα το θεωρήσω μια βελτίωση. Θα το πάρω σαν θετικό πράγμα και θα δουλέψω για να το βελτιώσω" τόνισε αρχικά και στη συνέχεια έβαλε το καπέλο στον Φονίνι: "Έπαιξε εκπληκτικά. Δεν ήταν ένας αγώνας που έχασα, ακόμα και αν είχα τις ευκαιρίες μου. Είναι ένας αγώνας που κέρδισε. Το δέχομαι αυτό. Δεν είμαι χαρούμενος με το αποτέλεσμα, αλλά έπαιξε καλύτερα από εμένα. Δεν έπαιξα όμως άσχημα. Έκανα ένα φυσιολογικό παιχνίδι και αυτό δεν ήταν αρκετό."

Αναφορικά με το μέλλον του είπε: "Για μένα ήταν εκπληκτικό που για 10 συνεχόμενα χρόνια κέρδιζα τουλάχιστον ένα Grand Slam ανά σεζόν. Νομίζω κανείς άλλος δεν το είχε κάνει αυτό. Μπορείτε να φανταστείτε πόσο δύσκολο είναι να συμβεί. Πρέπει να δεχτώ πως αυτή δεν ήταν η χρονιά μου και να συνεχίσω να αγωνίζομαι μέχρι το τέλος της σεζόν, για να βελτιωθώ όσο περισσότερο μπορώ.

Το να κλείσω αυτή τη χρονιά με ένα συναίσθημα βελτίωσης, είναι κάτι θετικό. Είναι κάτι που σκέφτομαι και θέλω πολύ να κάνω. Έκανα μια αρχή. Ξέρω τι πρέπει να κάνω από δω και πέρα και θα δουλέψω πάνω σ' αυτό".

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ