ΤΕΝΙΣ

Μπέρντιχ & Μάρεϊ για Λονδίνο

Μπέρντιχ & Μάρεϊ για Λονδίνο

Ο Τόμας Μπέρντιχ και ο Άντι Μάρεϊ κέρδισαν τίτλους την Κυριακή (19/10) και προηγούνται στη "μάχη" πρόκρισης για τους τελικούς της ATP στο Λονδίνο (9-16/11).

Τρεις "καυτές" εβδομάδες απομένουν για το μεγάλο φινάλε της ATP με τους τελικούς στην O2 Arena του Λονδίνου (από τις 9 Νοεμβρίου έως τις 16 του ίδιου μήνα.

Έξι τενίστες διεκδικούν τα δύο εναπομείναντα εισιτήρια για την τελική οκτάδα και οι πέντε εξ αυτών έχουν μοιραστεί στα δύο τουρνουά αυτής της εβδομάδας, στη Βασιλεία και στη Βαλένθια.

" Όλοι βρισκόμαστε στο ίδιο τρένο και κινούμαστε προς το Λονδίνο", σχολίασε ο Τόμας Μπέρντιχ. Ο Τσέχος μιλούσε από την άνετη έβδομη θέση με το τρόπαιο της Στοκχόλμης στα χέρια, ενώ βρισκεται 220 βαθμούς μακριά από τον όγδοο Άντι Μάρεϊ.

Ο Σκωτσέζος αναδείχθηκε νικητής στη Βιέννη και βοήθησε το σκοπό του να είναι παρών στο μεγάλο τουρνουά μετά από απουσία ενός χρόνου εξαιτίας τραυματισμού. Αντίθετα οι χαμένοι των τελικών, ο Νταβίδ Φερέρ στη Βιέννη και ειδικά ο Γκριγκόρ Ντίμιτροφ στη Στοκχόλμη όπου ήταν ο κάτοχος του τίτλου, έχασαν έδαφος.

Ο μοναδικός που έχει μαξιλαράκι ασφαλείας και σχεδόν σίγουρη θέση είναι ο Κέι Νισικόρι στην 5η θέση με 4,265 βαθμούς και αναμένεται να επιστρέψει στα τουρνουά την επόμενη εβδομάδα στο Masters του Παρισιού.

Αντίθετα, ο Μπέρντιχ, ο Μάρεϊ και σίγουρα ο Φερέρ μιας και είναι μέτοχος, επιβιβάστηκαν στην ίδια πτήση για τη Βαλένθια, ενώ ο Ντίμιτροφ και ο επίσης ημιφιναλίστ του Γουίμπλεντον πήγαν στη Βασιλεία.

Το σαββατοκύριακο μοιράστηκε και το έκτο εισιτήριο στον Μάριν Τσίλιτς. Ο Κροάτης βρισκόταν άλλωστε σε πλεονεκτική θέση καθώς είναι κάτοχος Grand Slam. "Καπάρωσε" την πρώτη συμμετοχή στην καριέρα του στη Μόσχα με τον τέταρτο τίτλο του φέτος.

Στους τελικούς έχουν προκριθεί ήδη ο Νόβακ Τζόκοβιτς, ο Ρότζερ Φέντερερ, ο Ράφα Ναδάλ, ο Σταν Βαβρίνκα και ο Τσίλιτς. Οι τενίστες θα έχουν μια εβδομάδα ξεκούρασης στη διάθεση τους πριν από το Λονδίνο.

Η βαθμολογία ATP World Tour Race

1.Τζόκοβιτς 9,210β.

2.Φέντερερ 8,020

3.Ναδάλ 6,745

4.Βαβρίνκα 4,805

5.Νισικόρι 4,265

6.Τσίλιτς 4,150

7.Μπέρντιχ 4,105

8.Μάρεϊ 3,885

9.Φέρερ 3,75

10.Ράονιτς 3,750

11.Ντίμιτροφ 3,555

*Με έντονα γράμματα οι παίκτες που έχουν προκριθεί

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ