ΤΕΝΙΣ

Μια προπονήτρια στην ομάδα του Ναδάλ

Μια προπονήτρια στην ομάδα του Ναδάλ

Σε μια κίνηση-έκπληξη η ισπανική ομοσπονδία τένις έδωσε τα ηνία στην ομάδα του Davis Cup στην 40χρονη Γκάλα Λεόν. Δεν έλειψαν οι αντιδράσεις στην Ισπανία.

Μια γυναίκα, η Γκάλα Λεόν θα επιχειρήσει να οδηγήσει την Ισπανία πίσω στο World Group του Davis Cup το 2015. Η 40χρονη ορίστηκε προπονήτρια στην ομάδα Davis Cup της Ισπανίας.

Είναι η πρώτη γυναίκα προπονήτρια στην ιστορία του θεσμού, φυσικά ανάμεσα στις ομάδες που βρίσκονται στην ελίτ και διεκδικούν ένα από τα σημαντικότερα τρόπαια στο τένις.

Η Λεόν, πρώην Νο27 στην παγκόσμια κατάταξη, προσπέρασε τη θέση της αγωνιστικής διευθύντριας για την καρέκλα που άφησε ο Κάρλος Μόγια. Ο πρώην Νο1 τενίστας στον κόσμο συνέδεσε το όνομα του με τον υποβιβασμό της πέντε φορές πρωταθλήτριας.Δίχως τον Ράφα Ναδάλ και τον Νταβίδ Φερέρ η Ισπανία ηττήθηκε από τη Βραζιλία.

Ο Τόνι Ναδάλ, θείος και προπονητή του κατόχου 14 Grand Slam τίτλων, δεν... μάσησε τα λόγια του. " Δεν είναι σωστό να υπάρχει μια γυναίκα μέσα στα αποδυτήρια", είπε χαρακτηριστικά. Μια καλή Ισπανίδα τενίστρια, η Βιργίνια Ρουάνο-Πασκουάλ χαρακτήρισε "βιαστική" την κίνηση της ισπανικής ομοσπονδίας.

Με την πρόσληψη της Λεόν σπάει η αλυσίδα των μεγάλων ονομάτων της Ισπανίας που έχουν... καθίσει στον πάγκο. Ο Εμίλιο Σάντσες Βικάριο, ο Άλμπερτ Κόστα, ο Άλεξ Κορέτσα και τελευταίος ο Μόγια προηγήθηκαν. Στη γυναικεία ομάδα που αγωνίζεται στο FED Cup προπονήτρια είναι η νικήτρια στο Γουίμπλεντον το 1994 και πρώην Νο2 στον κόσμο, Κοντσίτα Μαρτίνεθ.

Η Λεόν δεν έχει αναλάβει ποτέ παίκτες της ATP, αλλά έχει προπονήσει σειρά Ισπανίδων τενιστριών και την ημιφιναλίστ του Όπεν των Ηνωμένων Πολιτειών, Εκατερίνα Μακάροβα.

Μια από τις πρώτες που έσπευσαν να δώσουν συγχαρητήρια στην Λεόν για την πρόσληψη της ήταν η Αμελί Μορεσμό, η οποία συνεργάζεται με τον Άντι Μάρεϊ από τον περασμένο Ιούνιο. Ο Ουζμπέκος Ντένις Ίστομιν προπονείται από τη μητέρα του και ο Μιχαήλ Κουκούσκιν από το Καζακστάν συνεργάζεται με τη γυναίκα του.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ