ΤΕΝΙΣ

Μεγάλη ανατροπή και νίκη του Τσιτσιπά επί του Μέγιερ

Μεγάλη ανατροπή και νίκη του Τσιτσιπά επί του Μέγιερ

Με τον καλύτερο δυνατό τρόπο ξεκίνησε το 2018 για τον Στέφανο Τσιτσιπά με τον Έλληνα τενίστα να κάνει μία μεγάλη ανατροπή και να επικρατεί με 2-1 επί του Φλοριάν Μέγιερ.

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς θέλει να επιβεβαιώσει τις προσδοκίες που υπάρχουν για εκείνον και να καταφέρει να βρεθεί όσο το δυνατόν ψηλότερα στην παγκόσμια κατάταξη του 2018. Έτσι, ξεκίνησε ιδανικά τη σεζόν με μία μεγάλη νίκη απέναντι στον Φλοριάν Μέγιερ με 4-6, 7-5, 6-4.

Ο Γερμανός, Νο 69 στην παγκόσμια κατάταξη, κατάφερε να πάρει το πρώτο σετ, έφτασε κοντά στο 2-0, όμως ο Έλληνας τενίστας απέδειξε γιατί συγκαταλέγεται στα μεγαλύτερα ταλέντα του κόσμου.

Ο Τσιτσιπάς έμεινε νωρίς πίσω στο σκορ στο πρώτο σετ με 3-1, όμως κατάφερε να φέρει την κατάσταση στα ίσα στο όγδοο game οταν και ισοφάρισε σε 4-4! Στη συνέχεια όμως ο Μέγιερ πήρε τα επόμενα δύο game και τελείωσε το πρώτο σετ.

Στο δεύτερο σετ οι δύο τενίστες πάλευαν πόντο πόντο σε ένα κλειστό παιχνίδι και στη δεύτερη ευκαιρία που του παρουσιάστηκε ο Στέφανος Τσιτσιπάς έκανε το break στο 12ο game και με 7-5 έκανε το 1-1. Με την ψυχολογία στα ύψη ο Τσιτσιπάς έφτασε στο match point και με ένα ακόμα κρίσιμο break έφτασε στην κατάκτηση και του τρίτου σετ που του έδωσε την τρίτη του νίκη στο τουρνουά της Ντόχα και την πρόκριση στο δεύτερο γύρο του τουρνουά.

Στον επόμενο γύρο θα αντιμετωπίσει έναν εκ των Γκασκέ και Βίκτορ Μπούργκος. Μετά από αυτή τη νίκη του και ανεξάρτητα με το τι θα συμβεί στο υπόλοιπο τουρνουά ο Τσιτσιπάς είναι έτοιμος για νέο career high στην παγκόσμια κατάταξη.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ